Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 8:40 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv kvě 02, 2013 5:49 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Mezi esenciální aminokyseliny (8), tj. ty, které si tělo nedokáže samo vytvořit a musíme je přijímat v potravě, patří:
valin, leucin, isoleucin, lysin, methionin, threonin, tryptofan, fenylalanin

Mezi podmíněně esenciální patří:
cystein, glutamin, arginin, taurin a tyrosin.

Mezi postradatelné, které si tělo v případě nedostatku dokáže vytvořit vlastními prostředky, patří alanin, aspartát, asparagin, kyselina glutamová, glycin, prolin a serin.

Více viz:
http://www.viviente.cz/1-dil-aminokysel ... bilkoviny/

-------------
Proteiny... nezaměňujme syrovátku a syrovátkový protein, jde o NAPROSTO odlišné zdroje hlavních látek:
syrovátka rozhodně není zdrojem proteinů, jak si to někdo představuje \":mrgreen:\" :
Usušená syrovátka obsahuje jenom kolem 10 – 13% bílkovin, přibližně 1,5% tuku, až 77% laktózy a kolem 7-9% minerálních látek. (Vysoký obsah laktózy a minerálních látek způsobuje projímavé účinky, pokud si ji rozmícháte příliš koncentrovanou.)
Naproti tomu zdrojem AK a proteinů je produkt občas zaměňovaný se syrovátkou, tedy Syrovátkový protein 80% má kolem 80% bílkovin v sušině a 5% tuku a jenom 5% laktózy.

Které potraviny kdo vidíte jako nejvhodnější (dle zásad tohoto fóra) k průběžnému doplňování těch 8-mi esenc.aminokyselin \":?:\"


Naposledy upravil muflon dne pát kvě 03, 2013 5:48 pm, celkově upraveno 5

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2013 1:48 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Adaptace na vytrvalostní výkon
Trénovat nalačno? Nejíst při tréninku? Jak donutit organizmus, aby spaloval tuky? Co je pravdy na nízko-sacharidových dietách pro vytrvalostní sportovce? Jaké jsou jejich pro a proti?
...více na : http://www.enduraining.com/cze/clanky/a ... vykon.html

\":?:\" (pokud máte tipy na podle vás dobré web stránky o low-carb stravování při vytrvalostních sportech, \":arrow:\" sem s nimi....nebo jaká vidíte úskalí u low-carb diety při sportu kromě hypoglykemických výkyvů...?


Naposledy upravil muflon dne pát kvě 03, 2013 2:17 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2013 2:09 am 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
muflon píše:
...přesto existují také dokonce i ultramaratonci kteří energ.gely,tyčinky,nebo gainery nepoužívají...
Ve skutečnosti je to tak, že na špičkové úrovni se tyhle věci moc nepoužívají, je to hlavně marketing na vytahání peněz z rekreačních běžců.
muflon píše:
Adaptace na vytrvalostní výkon
Trénovat nalačno? Nejíst při tréninku? Jak donutit organizmus, aby spaloval tuky? Co je pravdy na nízko-sacharidových dietách pro vytrvalostní sportovce? Jaké jsou jejich pro a proti?
...více na : http://www.enduraining.com/cze/clanky/a ... vykon.html

\":?:\" (pokud máte tipy na podle vás dobré web stránky o low-carb stravování při vytrvalostních sportech, \":arrow:\" sem s nimi....nebo jaká vydíte úskalí u low-carb diety při sportu kromě hypoglykemických výkyvů...?
Autor toho článku na enduraining jen opatrně teoretizuje a píše věci, které už byly úplně stejně napsány tisíckrát, o dlouhodobém low-carb tam není nic. Složitě třídat low a high carb jak navrhuje (a jak je to naprosto běžné), je ale asi lepší než pořád jenom high-carb.
V záložkách mám např. tohle:
ultramaratony a low-carb: http://www.meandmydiabetes.com/2012/08/ ... lek-study/
http://artandscienceoflowcarb.com/research/
nějaká studie o vlivu diety na efektivnost využití tuků při sportu: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11744773
diskuze na běhej.com k tréninku nalačno: http://www.behej.com/topic/11301-beh-na ... -vysvetlen

Celý život se přežíráme sacharidama. Takže změnit metabolismus tak aby efektivně vytvářel energii z velké většiny oxidací tuků i při vyšších intenzitách cvičení může být těžké a trvat dlouho, nedají se očekávat nějaké závratné výsledky za pár týdnů, spíš se výkonnost samozřejmě dočasně zhorší, proto to naprostá většina sportovců vzdá/odsoudí. Takže krátkodobé studie v téhle oblasti je samozřejmě třeba brát hodně s rezervou, navíc jsou často placené výrobci sacharidových doplňků.

Někteří vytrvalostní sportovci, hlavně ultravytrvalci, ale i někteří maratonci a další vytrvalci už začínají výhody low-carb objevovat, např. citace - Steve Phinney - z odkazu výše: The reason we were particularly interested in a 100 mile race, and particularly in this race, is that increasingly, among what are called ultra endurance athletes, there is greater appreciation among some of them, that they perform better when they cut way back on their carbs. They find they do much better that way than if they follow the traditional very high carbohydrate fueling practice called “carbohydrate loading.”


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2013 8:31 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
ravima píše:
...o dlouhodobém low-carb tam není nic. Složitě střídat low a high carb jak navrhuje (a jak je to naprosto běžné), je ale asi lepší než pořád jenom high-carb.
....
Celý život se přežíráme sacharidama. Takže změnit metabolismus tak aby efektivně vytvářel energii z velké většiny oxidací tuků i při vyšších intenzitách cvičení může být těžké a trvat dlouho, nedají se očekávat nějaké závratné výsledky za pár týdnů, spíš se výkonnost samozřejmě dočasně zhorší, proto to naprostá většina sportovců vzdá/odsoudí. Takže krátkodobé studie v téhle oblasti je samozřejmě třeba brát hodně s rezervou, navíc jsou často placené výrobci sacharidových doplňků.

Někteří vytrvalostní sportovci, hlavně ultravytrvalci, ale i někteří maratonci a další vytrvalci už začínají výhody low-carb objevovat, např. citace - Steve Phinney - z odkazu výše....

Jo díky za reakci ravima \":-)\"

...no ona ta low-carb je asi to samé co poměrně stará Atkinsonova dieta...ne? (...jak čtu na http://kulturistika.ronnie.cz/c-14144-a ... ta-ii.html )

Kdo všechno máte zkušenosti s aplikací něčeho z web stránek Dr.Mercoly a Dr.Roseadala ?...

- logické s tím střídáním low a high carb, prostě opravdu se snažit ve dnech kdy nesportuje člověk jíst nízkosacharidově, a ve dnech okolo závodu a při větších objemech či silověji pojatých trénincích (běh do kopce, delší intervalové tréninky ap.) by měl se sacharidama prostě víc počítat že je má zařadit (nejčastěji snim banán chvilku než jdu běhat nebo na jezdit na kole, a do hodiny po konci tréninku či závodu...

Jaké dlouhodobější zkušenosti kdo máte, nebo jak se na střídání low a high carb stravy (nebo doplňků) díváte...?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2013 5:39 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
muflon píše:
Adaptace na vytrvalostní výkon
Trénovat nalačno? Nejíst při tréninku? Jak donutit organizmus, aby spaloval tuky? Co je pravdy na nízko-sacharidových dietách pro vytrvalostní sportovce? Jaké jsou jejich pro a proti?
...více na : http://www.enduraining.com/cze/clanky/a ... vykon.html

\":?:\" (pokud máte tipy na podle vás dobré web stránky o low-carb stravování při vytrvalostních sportech, \":arrow:\" sem s nimi....nebo jaká vidíte úskalí u low-carb diety při sportu kromě hypoglykemických výkyvů...?

Nechtěl jsem se pouštět do této diskuze ale mám chvíli čas.Takže trénovat nalačno-ano,nejíst při treninku-ano,nízkosacharidová dieta je pro sportovce vhodná protože sport způsobuje zánět a sacharidy taky.Pro je snad jasný přínos pro zdraví-proti-trvá to delší čas se v low carb naučit sportovat-POZOR low carb neznamená ZERO carb!

hypoglykemické výkyvy nejsou protože při low carb prostě neexistují-jedeš na tuky-je to přeci vytrvalostní trenink.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2013 5:43 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
muflon píše:
...no ona ta low-carb je asi to samé co poměrně stará Atkinsonova dieta...ne?

Atkinson je jeden druh low-carb. A ne zrovna nejvhodnější, např. proto že nijak neomezuje bílkoviny.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2013 5:49 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
ravima píše:
Ve skutečnosti je to tak, že na špičkové úrovni se tyhle věci moc nepoužívají, je to hlavně marketing na vytahání peněz z rekreačních běžců. Autor toho článku na enduraining jen opatrně teoretizuje a píše věci, které už byly úplně stejně napsány tisíckrát, o dlouhodobém low-carb tam není nic. Složitě třídat low a high carb jak navrhuje (a jak je to naprosto běžné), je ale asi lepší než pořád jenom high-carb.
V záložkách mám např. tohle:
ultramaratony a low-carb: http://www.meandmydiabetes.com/2012/08/ ... lek-study/
http://artandscienceoflowcarb.com/research/
nějaká studie o vlivu diety na efektivnost využití tuků při sportu: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11744773
diskuze na běhej.com k tréninku nalačno: http://www.behej.com/topic/11301-beh-na ... -vysvetlen

Celý život se přežíráme sacharidama. Takže změnit metabolismus tak aby efektivně vytvářel energii z velké většiny oxidací tuků i při vyšších intenzitách cvičení může být těžké a trvat dlouho, nedají se očekávat nějaké závratné výsledky za pár týdnů, spíš se výkonnost samozřejmě dočasně zhorší, proto to naprostá většina sportovců vzdá/odsoudí. Takže krátkodobé studie v téhle oblasti je samozřejmě třeba brát hodně s rezervou, navíc jsou často placené výrobci sacharidových doplňků.

Někteří vytrvalostní sportovci, hlavně ultravytrvalci, ale i někteří maratonci a další vytrvalci už začínají výhody low-carb objevovat, např. citace - Steve Phinney - z odkazu výše: The reason we were particularly interested in a 100 mile race, and particularly in this race, is that increasingly, among what are called ultra endurance athletes, there is greater appreciation among some of them, that they perform better when they cut way back on their carbs. They find they do much better that way than if they follow the traditional very high carbohydrate fueling practice called “carbohydrate loading.”

Souhlas s Rawimou-tahání peněz.Špičkový vytrvalec pálí tuky i v závodní intenzitě.Znám lidi co ujedou třeba u nás Krále šumavy 250 km na jeden banán a slanou vodu.

Adaptace na tuky trvá většinou měsíc a je pravda že dojde ke snížení výkonu,ale to se pak vrátí i s úroky ve formě super zdraví a super vytrvalosti.Síla zůstává stejná jako když se člověk láduje cukrama ale vytrvalost ta je nekonečná.Když řeknete cyklistovi že mu něco sníží výkon tak vás pošle doprd...Já bohužel musel kvuli kandidoze a jsem za to rád.Jsem teď vytrvalostně i zdravotně uplně někde jinde než před rokem a půl,kdy jsem se cpal ovocem a zkoušel proti kandidě 811 a podobné blbiny.Sacharidům se nevyhýbám-jen si pečlivě vybírám a používám cíleně třeba právě jen den před závody,jinak jedu pořád low carb.


Naposledy upravil Pavel Veselý dne pát kvě 03, 2013 6:05 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2013 6:04 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
muflon píše:
Jo díky za reakci ravima \":-)\"

...no ona ta low-carb je asi to samé co poměrně stará Atkinsonova dieta...ne? (...jak čtu na http://kulturistika.ronnie.cz/c-14144-a ... ta-ii.html )

Kdo všechno máte zkušenosti s aplikací něčeho z web stránek Dr.Mercoly a Dr.Roseadala ?...

- logické s tím střídáním low a high carb, prostě opravdu se snažit ve dnech kdy nesportuje člověk jíst nízkosacharidově, a ve dnech okolo závodu a při větších objemech či silověji pojatých trénincích (běh do kopce, delší intervalové tréninky ap.) by měl se sacharidama prostě víc počítat že je má zařadit (nejčastěji snim banán chvilku než jdu běhat nebo na jezdit na kole, a do hodiny po konci tréninku či závodu...

Jaké dlouhodobější zkušenosti kdo máte, nebo jak se na střídání low a high carb stravy (nebo doplňků) díváte...?

Ty dva chlápci jsou světová špička co se týče zdraví takže no coment.

Silově můžeš jet nebo trenovat i v zóně vytrvalosti a pokud jsi jen hobík tak je i docela vhodné jezdit intervaly jen při závodech.Ten banán ti právě může způsobit tu hypoglikémii.

Já mám zkušenost rok a půl a to dobrou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2013 8:01 pm 
Offline

Registrován: ned říj 09, 2011 7:23 pm
Příspěvky: 88
muflon píše:
Mezi esenciální aminokyseliny (8), tj. ty, které si tělo nedokáže samo vytvořit a musíme je přijímat v potravě, patří:
valin, leucin, isoleucin, lysin, methionin, threonin, tryptofan, fenylalanin

Mezi podmíněně esenciální patří:
cystein, glutamin, arginin, taurin a tyrosin.

Mezi postradatelné, které si tělo v případě nedostatku dokáže vytvořit vlastními prostředky, patří alanin, aspartát, asparagin, kyselina glutamová, glycin, prolin a serin.

Více viz:
http://www.viviente.cz/1-dil-aminokysel ... bilkoviny/

-------------
Proteiny... nezaměňujme syrovátku a syrovátkový protein, jde o NAPROSTO odlišné zdroje hlavních látek:
syrovátka rozhodně není zdrojem proteinů, jak si to někdo představuje \":mrgreen:\" :
Usušená syrovátka obsahuje jenom kolem 10 – 13% bílkovin, přibližně 1,5% tuku, až 77% laktózy a kolem 7-9% minerálních látek. (Vysoký obsah laktózy a minerálních látek způsobuje projímavé účinky, pokud si ji rozmícháte příliš koncentrovanou.)
Naproti tomu zdrojem AK a proteinů je produkt občas zaměňovaný se syrovátkou, tedy Syrovátkový protein 80% má kolem 80% bílkovin v sušině a 5% tuku a jenom 5% laktózy.

Které potraviny kdo vidíte jako nejvhodnější (dle zásad tohoto fóra) k průběžnému doplňování těch 8-mi esenc.aminokyselin \":?:\"

Vyrábím si si kefírový tvaroh z tučného mléka,a syrovátka se mi oddělí po 24 hodinach , je v tomto případě laktoza rozložená, a jakou má tato syrovátka kvalitu? Díky Pavel


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 04, 2013 12:06 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
pavell píše:
Vyrábím si si kefírový tvaroh z tučného mléka,a syrovátka se mi oddělí po 24 hodinach , je v tomto případě laktoza rozložená, a jakou má tato syrovátka kvalitu? Díky Pavel

Řekl bych že velmi kvalitní je (pokud to není jenom z kupovaného pasterovaného mléka), neboť je to děláno "nejpřírodněji" narozdíl od sušené syrovátky...,ale není to zdroj bílkovin..., od toho je třeba ten Whey Protein CFM80...nebo jiné zdroje bílkovin ve stravě.


Naposledy upravil muflon dne sob kvě 04, 2013 11:53 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 04, 2013 12:14 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
No s tím low- carb to je zajímavé...: \":wink:\"
Citace:
M.Škorpil na http://www.behame.sk/index.php?src=beze ... stravovani :
Keď je cukru v krvi príliš, tak energiu z neho telo používa aj pre bežný výkon, ktorý by ale zrovna tak mohlo pokryť z tukových zásob. Problém je však v tom, že kým vám v krvi koluje inzulín, blokuje spaľovanie tukov (neumožní telu siahnuť si do tukových rezerv, ide stále na to, čo mu dodávate zvonku, lebo je to pre neho ľahšie).
Na tom odkaze je i ...Prečo má väčšina výkonnostných a vrcholových športovcov oslabenú imunitu... \":roll:\"
... a taky jak okolo závodů střídat low a high carb...ak sa naučíte prijímať stravu vyváženú na príjem sacharidov, tukov a bielkovín (ako ja hovorím, telo si povie, na čo má chuť), tak potom nie je problém a dokonca je to žiadúce, prejsť pred pretekmi do režimu zvýšeného príjmu energie zo sacharidov na úkor bielkovín a tukov.

Predmaratónska vysokosacharidová diéta funguje optimálne vtedy, keď držíte telo z hľadiska sacharidov dlhodobo na uzde! Nie tak, že sú neustále pre vás hlavným zdrojom energie, vy šesť dní pred pretekmi obmedzíte ich prísun a potom dva až tri dni nimi začnete telo kŕmiť ešte viac, ako "normálne".....

\":?:\" ...jak se koukáte na tento slovenský text M.Škorpila s tím střídáním low a high carb ??


Naposledy upravil muflon dne sob kvě 04, 2013 12:36 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 04, 2013 12:09 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
....v souvislosti se zvýšením tuků ve stravě (aby nebyla u vytrvalců narušena ta imunita...), uvažuju o souvislostech s tím jak pomoct tělu naučit jej rychleji umět čerpat energii z tuků v těle...

...nabízí se komerční L-Carnitin, ale možná by se nemusel kupovat a prostě jen zařadit víc potravin které jej obsahují (což je u veganů téměř neřešitelné \":mrgreen:\" ...!?)
------
Kdy má tělo málo L - Carnitinu? :
-veganství - zásadní omezení konzumace všech potravin živočišného původu (nejvíce karnitinu se totiž nachází v mase, sýrech a vejcích
-nadměrná fyzická aktivita - karnitin potřebují např. vytrvalci
-hladovění
-zranění a operace- karnitin je látkou zlepšující průběh rekonvalescence
- Karnitin dovede prodloužit sportovní výkon
- lepší metabolismus tuků, energie z tuků = hubnutí při dostatečním pohybu (nutná reakce s kyslíkem)
- Karnitin / Carnitin má kladný vliv na srdce a na mužskou plodnost
- 70kg organismus vyrobí pouze 0,03g Karnitinu za den
- Účinné množství Karnitin se pohybuje až okolo 1000mg
- dle 4fitness u profíků vrcholových sportovců bylo zjištěno, že více než 50 % z nich zařazuje Karnitin

Účinky L – Carnitinu:
Okamžitě potlačí únavu a apatii
Podpoří chuť ke cvičení i po dlouhém pracovním dnu
Zlepšuje odbourávání glukózy z krve ( tj. snížení hladiny krevního cukru)
Při použití Karnitinu dochází vyšší produkci tepla organismem (nutný pitný režim)
Snižuje obsah kyseliny mléčné ve svalech, čímž se zkracuje čas potřebný na regeneraci po sportovním výkonu (pozn.:proto je dobré třeba to vajíčko po fyz.výkonu, večer, nebo s odstupem po výkonu)

Dlouhodobé podávání nevede k návyku. Vedlejší účinky nejsou známy, a to hlavně proto, že je L - Carnitine látka tělu vlastní. Je rozpustný ve vodě, proto se jím nelze ani předávkovat - nadbytek se vyloučí močí.

+popis na 4fitness k sypanému Carnitinu bez příměsí: http://www.4fitness.cz/produkty/karniti ... sscz-p-47/
-----------
? jak se díváte na potřebu L-Carnitinu pro vytrvalostní sporty, je to taky tahání peněz z kapsy, nebo by to mohlo prospět k urychlení naučení těla aby umělo "jet víc na tuky" ? Jaké potraviny, pokud maso člověk nechce jíst moc často, by jste doporučili více zařadit aby to bylo v souladu s tímto fórem...? (nejvíc jím tvarohu a pak taky cca 4 vejce týdně, sýry jím pouze čerstvé, tvrdé málokdy (nedělají dobře kloubům)...PS: ten Carnitin je např. i v kvalitnějších energetických gelech pro zlepšení využití zásobního tuku jako zdroje energie.

\":!:\" \":?:\" nevím, nevím, přeci jen je to (asi moc razantní a rychlý) spalovač tuku...není zde riziko, že už tak hubený vytrvalostní sportovec co naopak potřebuje vybudovat nějaké zásoby tuku (nikoli pneumatiku okolo pupku, ale tuk u svalů), by suplementací doplňkem Carnitinu ještě více ztrácel potřebný tuk a hubnul...!!??? ...asi lépe bude zůstat u Carnitinu v jídle, ne? \":-)\"

...a co Taurin?...(Taurin je zařazen mezi stimulanty jako kofein guarany,nebo odsuzovaná glukóza). Taurin TAKÉ napomáhá jako Karnitin při trávení tuků, čímž ještě více energizuje organismus....dále podporuje činnost nervové soustavy a zlepšuje tak psychickou a fyzickou výkonnost.


Naposledy upravil muflon dne sob kvě 04, 2013 4:42 pm, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 04, 2013 12:48 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
PS: Možná by více z nás uvítalo, pokud by někdo zpracoval přehled NEJLEPŠÍCH ZDROJŮ aminokyselin ve stravě - co nejvíce v souladu s radami Jardy Zajíčka a tohoto fóra...
- tedy nejen těch 8-mi AK (valin+leucin+isoleucin (=BCAA),dále lysin, methionin, threonin, tryptofan, fenylalanin)....ale i těch dalších potřebných - "podmíněně esenciálních" (cystein, glutamin, arginin, taurin a tyrosin)

...nebo pokud někdo objevíte k tomu nějaký dobrý odkaz na webu, tak sem s nim \":-)\"


Naposledy upravil muflon dne sob kvě 04, 2013 12:49 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 04, 2013 3:05 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
muflon píše:
- 70kg organismus vyrobí pouze 0,03g Karnitinu za den
Ale to těžko bude platit pro organismus adaptovaný na lowcarb-highfat dietu a vytrvalostní výkony. Vzhledem k tomu, že to funguje i bez suplementace, tak buď si tělo zvykne vyrábět víc karnitinu nebo se naučí vystačit efektivně s málem.
muflon píše:
Zlepšuje odbourávání glukózy z krve ( tj. snížení hladiny krevního cukru)
To je ale při low-carb docela nesmyslný efekt.
muflon píše:
Snižuje obsah kyseliny mléčné ve svalech, čímž se zkracuje čas potřebný na regeneraci po sportovním výkonu (pozn.:proto je dobré třeba to vajíčko po fyz.výkonu, večer, nebo s odstupem po výkonu)
Jenže kyselina mléčná se ve svalech tvoří neefektivním anaerobním spalováním glukózy. Při malém množství sacharidů ve stravě a po adaptaci na tukový metabolismus tento problém odpadá a regenerace po výkonu je skvělá.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 04, 2013 3:25 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jo, dík ravima (i pavel veselý) za upřesnění... \":-)\"

z diskusí k LOW CARB
téma Ako sklbim nizkosacharidovu stravu (<50g/den) s intenzivnymi treningmi?:
http://www.behej.com/topic/13795-ako-sk ... ovu-stravu

Nízko sacharidová strava a vytrvalosť:
http://www.behej.com/topic/8438/5

Komentář k článku M.Škorpila Je libo nudle, volské oko či kus flákoty (http://www.bezeckaskola.cz/clanek-1178- ... tyden.html)

"zajímavá je v tomto ohledu knížka Dr. Ulricha Strunze (internista a triatlonista) Spalte tuky správným jídlem, kde se dočtete, jak doslova "převychovat" své enzymy, aby intenzivně spalovaly tuky. Všechno vyzkoušel na sobě, protože on sám je aktivní sportovec."

"končí doporučování nízkotučných jogurtů a budou naopak nyní doplňovány tukem a proteiny! To je samozřejmě zdraží, protože produkce karbohydrátů je mnohem levnější a proto se vyplácí je všude cpát a propagovat je. ..."

"...spousta lidi mluvicich o sportovni vyzive se nadbytecne zabyva problematikou low vs. high carbs. To je vcelku zbytecne hrocena problematika, jsou na svete narody zijici prakticky v setrvale ketoze a jsou narody zivici se primarne sacharidove, pricemz se neda rici, ze by ty prvni byly vice ci mene zdravejsi nez ty druhe. Stejne tak je to u jedincu. Nancy Clark v praxi zazila stovky sportovcu i nesportovcu, kterym dokazala pomoci high carb stravou, jini maji zase velke uspechy s low carb.
Cela ta problematika okolo inzulinu je mnohem slozitejsi, napriklad zde uvadena "hroziva" inzulinova reakce je u sportovcu, obzvlaste vytrvalcu, pomerne nizka, Nebo problematika tuku je nesmirne siroka – vzdyt tuky nejsou jednolita hmota, jeden chemicky vzorec, ale naopak siroka skala latek s ruznymi dopady na lidske zdravi od skodlivych po priznive.
Myslim si, ze zasadnejsi a straslive zanedbavanou otazkou ve vyzive nez to, z ceho presne si vezmou svaly energii,je: dostatek vsech mineralu, vitaminu, (ko)enzymu, fytochemikalii a stovek nepojmenovanych latek. A na to existuje jediny recept – jist pestre a nenicit prilis jidla tepelnou ani jinou upravou (napriklad odstraneni obalu zrna u obilovin nebo odtucneni mlecnych vyrobku)
"


Naposledy upravil muflon dne sob kvě 04, 2013 3:37 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz