mil84 píše:
tak ja neviem, ale podla mna na rozdiel od chudnutia je pribrat a trvale si udrzat vahu je pre cloveka geneticky chudsieho takmer nemozne...Tiez som bol volakedy kost a koza, 178cm a 58 kg, postupom casu som nejako samovolne pribral asi na 71-72kg, a dalej to nejde a neverim ze dakedy pojde...Ked som volakedy davnejsie posiloval, mal som cca 77-78kg a skutocne takmer idealnu postavu, presne taku aku som cely zivot chcel mat - pekne vypracovanu ale nie prilis, proste ideal. Ale ked som prestal cvicit, okamzite slo zo 5 kg dole...Skusal som to viac krat, dlhe roky to iste - bez cvicenia sli svaly okamzite dole a tuk ja neviem nabrat a asi ani nechcem
Uz som sa zmieril s tym, ze pokial nemienim cely zivot posilovat 3x tyzdenne, jednoducho nikdy nebudem mat tu svoju vysnivanu idealnu vahu a postavu...V tomto to maju ti "tucni" lahsie, tym staci upravit "len" stravu. Ti chudi musia zial celozivotne cvicit ked uz nie v posilke, aspon s vlastnou vahou, proste makat a viac jest - inak padnu dole...
Tak nevím, ideální váha a postava prakticky neexistuje, protože každému se líbí něco jiného, čili ten problém je čistě v hlavě, nikde jinde. Já jsem se kdysi dávno vyžral na skvělou váhu vysoko nad cent a pak se mě podělalo skoro všechno, čili jsem přestal žrát a za cca 90 dnů shodil zhruba 40 kg. Tím se vše opravilo, což je dobré, nicméně od té doby ať se cpu, nebo nejím, mám stále stejně i když já spíš nejím, nicméně váha je stálá, cca 76-78 kg. Na moji výšku 193 cm je to relativně málo, ale funguju, tak co bych na tom zkoumal, lepší mít ideální zdraví, než ideální váhu.