Belohloubek píše:
Tak to jsem asi ťápl vedle. Jsem atheista a v boha nevěřím. Bludy a nesmysly mne neživí a církevní restituce už vůbec ne!!! Když si příslušníka Hitlerjugend zvolíte za papeže a v televizi si pouštíte stále velebeného Hitlera a jeho veleúspěšné přisluhovače, pak ať je ten Váš "Bůh" s Vámi. Čtu tady samou zeleninu a ořechy. Fajn. Pak mi poraďte, kde že to všechno mám kupovat. Mám snad kupovat ona rajčata, která na mne hledí jako pomeranče? Mák, který je vlastně průmyslový, než k jídlu? Ořechy z Číny, které sklízeli před třemi roky a které jsou zaručeně čerstvé od Berouna??? Atd., atd. Děkuji nechci!!! Budu jíst to, co roste okolo mne a co pojídali generace mých předků a dožili se na sádle, másle, tučném vepřovém, zelí, bramborách, knedlících, alkoholu, soli a cukru atd. skoro 90-ti let a to v relativním zdraví. Jo a nezapomeňte radši lidem vštěpovat, že by se měli hejbat a čím více, tím lépe. Ale s těmito stránkami končím.
To je vaše svobodná volba, nikdo vás přeci nenutí sem chodit a číst něco, co vás irituje. Bůh a pánbíčkaření to jsou dva odlišné pojmy a zástupce Boha na zemi je přeci každý člověk, ne někdo, kdo si to vzal za své a v jeho jménu koná prapodivné skutky, viz třeba šíření víry mečem v nedávné minulosti. Jinak s tím stravováním máte sice pravdu, ale jenom z části, ono se toho totiž mnoho změnilo a na zdánlivě stejné stravě se asi tak požehnaného věku patrně nedožijete. V uvedené době se prase pěstovalo s láskou v chlévě za barákem a mělo až do své smrti celkem kvalitní život. To vůbec nemůžete srovnávat s vystresovaným čuníkem z velkochovu, jehož povinností je mít jatečnou váhu za 90 dní a ve většině případů je to tak hranice životnosti jeho organizmu, kolik svinstva se do něj za tu dobu dostane. Většina prasat jde na jatka již s nádorem v těle a pokud by neskončila na jatkách, tak za pár týdnů zdechnou a skončí v kafilériích. Jinak s tím pohybem máte pochopitelně pravdu, naprostá většina našich předků tvrdě makala až do vysokého věku a to byl i důvod proč se ho dalo dožít.