Opravdu je Lubomír takový nepřející nebo dokonce do budoucna ohrožená skupina zaměstnaných?
Drahý pane,
jste pošuk. To vás ještě nanapadlo, proč praktiky podobné těm, které propagujete, nepraktikuje žádný lékař? To jsou všichni tak hloupí? Do jednoho?
Marii: Toto je důležitá otázka, na kterou by měl odpovědět nejen Jarda, ale i Lubomír. Jak dalece je ovšem tato otázka přesná? Jak se dá zjistit, zda skutečně žádný lékař nepraktikuje žádnou z metod zde Jardou propagovaných nebo alespoň jim podobných?Nejsou.
Milý pane samouku, lékař systematicky studoval medicínu a všechny pochody v lidském těle.
Marii: To je svatá pravda a jejich promoce v kapli betlémské jsou takovým zážitkem pro jejich mnohé příbuzné, kteří ji sledují, že mají pocit jak odtud promovaný absolvent jakéhokoli studia vysoké školy musí odejít jen se svatozáří. Ano, měl by - i s tou lidskou tváří a přiměřenými lidskými chybami. Ale ne vždy tomu tak je.........já bych si tipla, že polovina promovaných, bez zájmu o skutečně poctivou práci po dokončení studia takovým odborníkem není a ani se v praxi být nesnaží. Mnozí, tipovala bych tak tu nadpoloviční většinu, takto draze nabytých znalostí využíjí ke zcela jiným egoistickým, sobeckým či nadstandardně zištným cílům zrovna tak jak to dělá i mnoho samouků a těch méně či více vzdělaných.Vy si tu přečtete něco, onde tamto. Máte nedostatečné znalosti, zcela zkreslené a hlavně neúplné informace, nechápete spoustu souvislostí.
Marii: Ano, toto by mohlo být velkým nedostatkem samouků v oblasti zdraví člověka - opomíjet či neznat a neprověřit si mnoho souvislostí ve svých praktikách při ovlivňování zdravých či nezdravých principů jiných lidí. Tedy podle mne, když se nad tím zamyslím. A je třeba tu možnost zmínit.A hlavně lékař je za svá doporučení osobně odpovědný. On si nemůže na dveře ordinace vyvěsit
pokryteckou hlášku o tom, že všechny jeho rady jsou pouze teoretická doporučení, kdyby něco tak já nic, já muzikant.
Marii: Toto vidím jako velmi důležitou připomínku - ano, za vše, co činím a čím vědomně veřejně a masově ovlivňuji "nesvéprávné v jistých oborech" je potřeba nést odpovědnost. Alepoň za prokazatelně správně dodržené postupy, které jim byly doporučeny. Je s podivem, že vás, při vaší touze po poznání, nenapadlo zapsat se na lékařskou fakultu. Myslím, že pouhých pár semestrů by vám otevřelo oči. Třeba byste pochopil jakým
do nebe volajícím žvástem je to vaše odmítání genetiky, dědičných dispozic.
Marii: I já bych doporučovala všem druhům léčitelů a astrologů, aby vystudovali lékařskou fakultu případně i jiný potřebný obor jímž "operují" ve svých léčebných či jiných odborných teoriích. Určitě na to mají jak inteligenci i čas, který věnovali praktickým pokusům, možná až zbytečně téměř "na koleně". Je potřeba ten obor znát, aby bylo možno fundovaně předvést negaci či odlišnost v praxi. Se zdravím nelze hazardovat, s cizím už vůbec ne.Největším problémem je, že jste poměrně hodně přirozeně inteligentní, a tak víte, jak ty svoje
bláboly prodat. Jak přesvědčit sebe a co je nejhorší, jak přesvědčit ostatní. Tolik teorie.
Marii: Ano, největší nebezpečí běžnému člověku hrozí vždy ze stran velmi inteligentních lidí, kterým dnešní chaos ve společnosti přeje. Lest takových lidí bývá dobře z mnoha stran promyšlená a prokoukne je jen oborník v daném oboru a to mnohdy také až po nějaké desítce let - zvlášť u experimentům se zdravím lidí. Hlupáci bývají průhlední a když ne hned tak v dohledné době.A jen tak namátkou: Neustálé vyplachování střev je nebezpečný nesmysl, ničíte si střevní mikroflóru, peristaltiku a další, a pak to zase doháníte pojídáním laktobacilů, hloupý začarovaný kruh.
Marii: zde by konkrétní obhajoba vlastních zkušeností Jardy byla vhodná, stejně jako v následujících konkrétně předložených příkladech. Velmi by to jeho projektu prospělo, jestliže se jedná o omyly Lubomíra. Nejde přece o spor mezi dvěma egoistickými muži, ale jde o CÍL TĚCHTO STRÁNEK - o skutečné zdraví člověka.[/color]
Ano, někteří lidé mají střeva zanesená, lze vyčistit změnou jídelníčku.
Popíjení vlastní moči, případně další praktiky jako mazání si moči na obličej.
Zajímavá úchylka, celkem neškodná, asi vám to dává pocit výjimečnosti. Mnohem nebezpečnější jsou praktiky s odstátou močí, ona je totiž u zdravého člověka sterilní po vymočení a dlouho jí to nevydrží. Léčivé účinky této odpadní látky jsou ovšem nulové.
Dalším levelem by mohly být koupele ve vlastní stolici, ne?Komické je vaše popírání energetické bilance organismu při regulaci váhy.
Vaši "moudrost" bych shrnul do: "všechno je to vo kyselinách,
voe".
Velice jsem se bavil, když jste psal, že krátkozrakost lze vyléčit pojídáním určité zeleniny. Kdybyste měl aspoň základní lékařské vzdělání tak víte, že krázkozrakost je způsobena deformacemi oční koule. To je mechanický problém.
Marii: To vím dávno i já a nejsem zdravotnice ani lékař. Jsem krátkozraká. Tedy přesněji:
Mám tuto oční vadu. Je to úplně stejné jako kdybyste chtěl pomerančem vyléčit křivě srostlou kost. Nelze.
To jen tak pro ilustraci, nemám čas ani náladu vyvracet jednotlivě každý váš omyl.
Sám moc zdravě nevypadáte. Na očích brýle (prý po úrazu,
mrkev, borůvky, nic?), na hlavě pleš (ale na genetiku nevěříme,
okurka nezabírá, co?), rachitická postava trpící podváhou (na jedné fotce mě vaše ruka - kost obalená visící kůží téměř vyděsila). Dále mě
velice zaujalo, že přitom jak už desetiletí baštíte jenom kytičky, musíte neustále provádět výplachy, klystýry, různé kůry, do těla cpát stříbro, zuby si čistit chloritanem sodným a podobně (mimochodem jednou píšete: zuby si téměř nečistím, podruhé: čistím každý den chloritanem, tak co tedy?). Co tedy neustále čistíte, když se podle vašeho názoru stravujete ukázkově? Nechápu, že toto ještě žádnou z vašich oveček nenapadlo.
Béé béé.To není žádný osobní útok. Jen jste živoucím důkazem toho, jak ty vaše pokusy dopadají. Samozřejmě, že většina současné populace se stravuje jako prasata, proto jim ty
vaše bláboly mohou krátkodobě subjektivně pomoci, ale dlouhodobě je to cesta do záhuby.
Obdivuji vaše zaujetí, nebál bych se ho nazvat přímo
náboženským fanatismem. Jenom toho času, co musíte strávit odpovídáním do tohoto fóra. Škoda, že svůj čas nevěnujete něčemu užitečnějšímu, třeba studiu medicíny.
Hodně vašich znalostí je samo o sobě kvalitních, ale z nevědomosti z nich vytváříte obludné konstrukce. Přirovnal bych to k tomu, když pejsek a kočička pečou dort. Ikdyž budou mít suroviny prvotřídní jakosti, výsledek bude tristní. Nebo k Patovi a Matovi, postaví dům, který spadne, ikdyž měli k dispozici prvotřídní cihly a kvalitní maltu.
Jinak velmi prospěšná reakce. Měla by se vyskytovat na všech podobných stránkách. Je třeba
léčebné postupy všech lidí, kteří veřejně a masově ovlivňují chování lidí ke svému vlastnímu zdraví a hlavně zdraví dětí a starší generace či lidí s nižší inteligencí, kteří si nedokáží udělat analýzu ani jinak prověřit informace, které použijí pro péči o své zdraví.
Pro pacienty, Jardův projekt a Jardu samotného je jen dobré, že takto někdo reaguje. Skutečně je to chrání před fanatismem a podobným nebezpečím pro jejich zdraví, pokud sami k takovým informacím nepřistupují s vlastní schopností správně uvažovat. Možnost manipulace s lidmi je dnes díky internetu obrovská a každý se snaží uživit či vylepšit si životní standard jak se dá.
Jarda by měl pro poctivost svého projektu ve svém profilu či životním příběhu, díky některým velmi kontroverzním teoriím uvést, zda je členem nějaké sekty či náboženství, aby to zájemce o jeho metody nezmátlo.
, což zde v textu Lubomíra na Jardově fóru není tak markantní (vyznačila jsem tučně bez zabarvení v Lubomírově textu), jak se to snaží označovat ostatní zdejší uživatelé v obhajobě Jardových metod, ale nemělo by se vyskytovat vůbec - ani v náznacích či za použití
Uživatelé, kterým jde skutečně o prodiskutovávanou věc, se musí snažit odložit své antipatie k autorovi názoru, na který nesouhlasně reagují. To věci ničím neprospěje. Rozpor je potřeba vždy analyzovat - zde diskusí
- místo diskuse. Všichni chtějí veřejně ukázat jen jak jsou "chytří" a servery jsou zamořeny zbytečnými emočními výlevy místo konstruktivní diskuse směřující k cíli - zde prospěch pro zdraví člověka.
Nějakému lékaři či studentu medicíny případně celé studentské skupině by také prospělo na Jardově projektu spolupracovat a ověřovat jeho laické znalosti při jeho rozsáhlých zkušenostech. Obě strany by se tím dost naučily. Jarda by měl mít zájem sám spolupracovat na zjišťování svých omylů vědeckým způsobem bez nedůtklivosti. Je zájmem člověka na planetě, aby lékaři postupovali správně u různých stadií všech nemocí bez vedlejších následků po nutné léčbě, za pomoci všech dostupných, známých i zapomenutých procedur. Nevyjímala bych z toho právě spolupráci s psychology, psychiatry, dobrými léčiteli všeho druhu včetně zkušených astrologů. Alespoň to delší dobu zkoušet a všechny nejen jejich, ale i ty lékařské teorie prostě prověřit vzájemným konstruktivním dokazovaním bez emocí. Je skutečně všechno jen matematika, fyzika, chemie apod. bez něčeho, co jsme ještě ani neobjevili ačkoli to na Zemi existuje?