Yushihara píše:
K tomu nákupu potravin, čistících prostředků do zásoby atd... To jako že pak v době karantén nepůjde nakupovat přes internet s dovozem kurýrní službou domů, případně aspoň někam poblíž?
Nejsme Čína. Jste si jistý, že náš stát má vypracované postupy a procesy a má zajištěné zdroje na to, aby mohl zajisti rozvoz?
Jste si jistý, že v době karantén bude vše fungovat úplně normálně? K čemu by taková karanténa pak byla, kdyby skoro všichni chodili normálně do práce, což je nezbytný předpoklad toho, aby nakonec zboží dorazilo až k vám domů?
----
Yushihara píše:
Opravdovou otázkou tedy asi je, jestli koronavir může položit západní civilizaci a její celkový systém, případně aspoň do jaké míry rozkladu?...
Koronavirus ne, ale ti idioti, kteří se postarali o to, že tady žádný kapitalismus téměř není, tak ti to na lopatky položit mohou.
Jeden příklad za všechny:
Mám suroviny na výrobu desinfekce dle návodu WHO, po které je momentálně poptávka. Fyzicky mi nic nebrání ji namíchat a poskytnout zájemcům. Mohu to však udělat, aniž by mi hrozilo, že mi úřady půjdou po krku? Nemohu, protože v případě nadcházející krize je zjevně lepší, když lidé budou bez jakékoliv desinfekce, než kdyby měli desinfekci, která není podložená příslušnou hromadou papírů o nezávadnosti složek, kvalitě výroby atd. a konče tím, že bych musel buď rozdávat drahé suroviny zadarmo, nebo řešit idiotské EET. A tak je to v tomto státě už dávno skoro se vším. Kapitalismus tu kdyso dávno byl, ale tak asi 25 let už tu není. Dokonce nemohu bez svolení úředníka skácet ani strom, který jsem kdysi dávno vysadil se svým otcem. Opravdu je problém kapitalismus, když ani během krize nemohu uvádět "výrobek" na trh (desinfekce), ale dokonce ani nemohu svobodně nakládat se svým majetkem (strom)?