Shogun píše:
Vážení pánové, ta diskuze je totálně mimo. Jestli si tu někdo myslí, že kravské mléko je hnus, chléb je hnus, maso je hnus... dobře, ať si to myslí. Nejhorší ovšem je, když svoje názory aplikuje na děti, kteří budou stresováni pořád tím, že když si dají jednou knedlo, vepřo, zelo místo okrouhané mrkvičky, tak se jim zanesou střeva a dostanou rakovinu. Takhle to přece nechodí... Ale máte pravdu, že hodně chorob si způsobuje člověk sám, ale na to také musí sám přijít. Např. jogín Rajeev Sinha vůbec neodmítá kravské mléko, spíše naopak, a nakonec nám i sdělil, že není ani tak moc podstatné, co přesně jíme, ale jak žijeme.
Já jsem zastáncem jednoduchého názoru - neblbni, a mysli logicky.. Sportuj - hlavně venku (běh, cyklistika, plavání), pracuj, uč se, vychovávej rodinu, řádně odpočívej, vyváženě jez a hlavně se nestresuj.. a máš slučnou naději, že budeš dlouho a kvalitně žít.
Této diskuze se neúčastní jen pánové - snad to nevadí.
Na vaše konstatování, jestli si tu někdo myslí, že kravské mléko je hnus, chléb je hnus, maso je hnus zareaguji otázkou, zda vy si myslíte, že mléko, chléb a maso jsou zdravé ??? Pokud ano, budu ráda, když upřesníte, z čeho vaše přesvědčení pramení ( protože se to říká? Protože jsou běžně ke koupi a tedy nemohou být škodlivé? .....), čím jsou tyto potraviny pro lidský organismus důležité, podle vás ....
Pokud máte zájem rozvést diskuzi na dané téma, prosím ve vší slušnosti, bez urážek a ironie. Nepokládám se za vitariánku, jsem přístupna diskuzi, nejsem vševědoucí a pokud to jde, ráda se dovím něco nového .....