Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř úno 21, 2024 5:24 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: čtv zář 15, 2011 4:46 pm 
Offline

Registrován: čtv črc 07, 2011 2:56 pm
Příspěvky: 41
Mozem sa spytat ake je to prepustene maslo?Ako sa to robi?Dakujem....


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: pát zář 16, 2011 9:03 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 08, 2010 12:01 pm
Příspěvky: 56
[quote="Sylvie63"34jd9zu7]Mozem sa spytat ake je to prepustene maslo?Ako sa to robi?Dakujem....[/quote34jd9zu7]


Naposledy upravil qup dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: pát zář 16, 2011 11:32 am 
Offline

Registrován: čtv črc 07, 2011 2:56 pm
Příspěvky: 41
Vdaka za vycerpavajucu odpoved!Trochu som si o tom aj nastudovala a docitala som sa aj informaciu ze vraj takyto tuk neobsahuje cholesterol.Co si o tom myslite?Kde sa mohol stratit ten "obavany"cholesterol z masla?Vypari sa?


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: sob zář 17, 2011 8:29 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28215
Bydliště: Poděbrady
Sylvie63 píše:
Vdaka za vycerpavajucu odpoved!Trochu som si o tom aj nastudovala a docitala som sa aj informaciu ze vraj takyto tuk neobsahuje cholesterol.Co si o tom myslite?Kde sa mohol stratit ten "obavany"cholesterol z masla?Vypari sa?

Ten se tedy určitě neztratí, ale taky nijak neškodí, to je nesmyslné tvrzení lékařů, že vynecháním cholesterolu ze stravy vám jeho vysoká hladina klesne. Já mám zcela opačnou zkušenost, že většinou po jeho vynechání ze stravy paradoxně jeho hladina v těle stoupne a rozhodně ho tedy vylučovat ze stravy nedoporučuji.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: pon říj 10, 2011 6:25 pm 
Offline

Registrován: úte led 04, 2011 11:07 am
Příspěvky: 27
Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: pon říj 10, 2011 8:28 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
zuzanka píše:
Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?

Indovia ho považujú za elixír života. Ghí, čiže prepustené maslo, sa síce pripravuje z klasického masla, ale má úplne iné vlastnosti ako obyčajné maslo. Dokáže vraj viazať a odvádzať z tela jedy, posilňovať zrak a obranné schopnosti organizmu, regenerovať bunky či schladiť horúčosť. Vysoká koncentrácia kyseliny maslovej a mastné kyseliny v ghí majú anti-vírusove vlastnosti, takže môže potlačiť rast rakovinových nádorov. Podľa nejakých vedeckých výskumov údajne znižuje aj hladinu cholesterolu. Prepustené maslo nie je rozpustené maslo. Ghí je veľmi dobre stráviteľné a používa sa všade tam, kde sa bežne používajú tuky, vrátane natierania na nezdravé pečivo \":D\" . Naši predkovia takto upravovali maslo bežne, videla som to pred časom v nejakej prastarej kuchárskej knihe. Toto ghí vydrží aj bez chladničky dlhé mesiace. Vsetky mliečne bielkoviny boli odstránené počas procesu prípravy.Prepustené maslo preto neobsahuje laktózu - môžu ho jesť aj ľudia ktorí laktózu netolerujú.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: pon říj 10, 2011 10:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28215
Bydliště: Poděbrady
zuzanka píše:
Tohle mě teda zaujalo, ale nějak nechápu v čem je hní dobré, jestliže je to vlastně zahřátý tuk, nejsou tyto tuky nezdravé? Jaká je tedy výživová hodnota a je to zdravá potravina?

Jak píše správně členka Sybilla, není to už žádné máslo, ale čistý tuk, navíc s velice slušnou skladbou omega kyselin, což z něho dělá velice prospěšnou potravinu.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 12:31 pm 
Offline

Registrován: úte říj 26, 2010 12:56 pm
Příspěvky: 9
Dobrý den, neodpustím si poznámku, že si vzpomínám, když jsem byla malá, tak mamka vždycky máslo "přepustila" ihned jak jej přinesla domů, třeba od sedláka (to tenkrát ještě existovalo, že selka stloukala máslo a prodávala), ale i později máslo z obchodu takto upravovala. Ledničky ještě nebyly běžně k mání a pak když si ji naši mohli dovolit, tak tato praktika se ztratila, ale když jsem četla o ghí, tak jsem se musela usmát, že to mamka dělala, aby máslo uchovala. Naši předci takto dělali často zdravé věci.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 8:11 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon bře 05, 2012 8:31 am
Příspěvky: 47
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?

_________________
Ničeho nelitovat, to je počátek vší moudrosti. / Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte. / Ať máš vždy vítr v zádech, slunce ve tváři a ať Tě tvůj osud zavane až ke hvězdám...


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 8:37 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Bones píše:
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?

Na mléku nevadí ani tak tuk, jako spíš bílkoviny a cukr (kasein a laktóza) a nějaké chemické škodliviny co se tam dostávají díky současnému způsobu chovu krav.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 10:27 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Bones píše:
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?

Souhlas s ravimem. U těch co jsou alergičtí na mléčný výrobky máslo způsobuje alergický reakce a i pro ostatní nebude konzumace kaseinu a laktózy v tomhle malém množství vhodná. Přepuštěný máslo už není mléčnej výrobek ale čistej tuk. Navíc se uvádí, že je nejlíp vstřebatelnej ze všech a je vhodnej i pro vegany, pokud neodmítaj cokoliv co je ze zvířete z přesvědčení.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 8:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28215
Bydliště: Poděbrady
ZHalskova píše:
Dobrý den, neodpustím si poznámku, že si vzpomínám, když jsem byla malá, tak mamka vždycky máslo "přepustila" ihned jak jej přinesla domů, třeba od sedláka (to tenkrát ještě existovalo, že selka stloukala máslo a prodávala), ale i později máslo z obchodu takto upravovala. Ledničky ještě nebyly běžně k mání a pak když si ji naši mohli dovolit, tak tato praktika se ztratila, ale když jsem četla o ghí, tak jsem se musela usmát, že to mamka dělala, aby máslo uchovala. Naši předci takto dělali často zdravé věci.

Máte pravdu, naši předci, to byla moudrost sama, tomu se dnes ta naše komerční společnost nemůže rovnat.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný tuk
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 8:40 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28215
Bydliště: Poděbrady
Bones píše:
jak tedy pristupovat k mleku po teto informaci ? Je stale skodlive, nebo v malem mnozstvi (sklenka 2dcl) neskodi ?

Jak píše správně člen ravima, na informaci o škodlivosti mléka se tím nemění nic, bavíme se pouze o mléčném tuku.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz