ivo píše:
Pročetl jsem váš web a velkou část diskuse. Mám následující dotazy nebo připomínky:
1/ V textech se často "oháníte" tím, že lidské tělo ví, co potřebuje a je určitým způsobem nastaveno, co jedl člověk pravěký, atd... Měl jsem za to, že největší mozek mají predátoři - masožravci a lidský mozek a člověk vůbec se dostal na vrchol díky konzumaci masa.
2/ Proč lidstvo vyvinulo složité postupy zpracovávání plodin, zvířat a vaření? Podle vašich návodů stačí jen čerstvé ovoce a zelenina, nějaká ta semena a byliny. Proč se už od pradávna vyvíjí celý potravinářský a gastronomický průmysl, když je podle vás úplně zbytečný? Od pečení mamuta na ohni až po Coca-Colu.
3/ Přijde mi, že se zbytečně "navážíte" do lékařů. Oni za to povětšinou nemohou. Když přijde člověk s vysokým tlakem, cukrovkou nebo jinou "civilizační" nemocí a lékař mu vysvětlí, že by měl kompletně změnit životosprávu, co myslíte? Jaké procento lidí pošle lékaře do patřičných míst s tím, ať mu na to kouká předepsat nějaké pilulky?
4/ Jak je možné, že při vypití 6l vody nedojde k předávkování vodou, nechápu jak do sebe někdo může najednou nalít 6l vody a přežít viz např. tento text. Tedy, při vámi uváděném postupu, v podstatě voda proteče trávicí soustavou a nedostává se do krve, ale co když se tento efekt nedostaví a voda se začne vstřebávat? Pokud Vás přesvědčilo maso, tak mě přesvědčily ořechy a olejnatá semena. Pokud je maso takový super prostředek na inteligenci, tak proč nejsou Eskymáci Inuité, kteří prakticky nic jiného nejedí, všichni géniové. Obávám se, že opak je pravdou a jejich průměrná inteligence bude dost pod průměrem ostatních národů.
Protože existují komerční zájmy na straně dodavatelů a slabá vůle u kupujících, podpořená dodávkou návykových látek a v neposlední řadě reklamou. Pokud budete jíst od narození pouze syrové produkty, tak sousto chleba vyplivnete jako velice nechutnou potravinu, tělo to prostě pozná.
Já se do dobrých lékařů nenavážím, ale těch je jako šafránu. Nemůžete na lékaře koukat jako na poloboha, ale berte ho prostě jako řemeslníka v bílých montérkách. V každé profesi je pár dobrých, kteří dělají své řemeslo dokonale a veliké množství fušerů. Dal by jste si například od elektrikáře o kterém víte, že se dlouho léčil po úrazu el.proudem ve vlastním domě, instalovat rozvody ve svém domě? No a k lékaři, který sám má cukrovku, nebo vysoký tlak s touto chorobou jdete. To je samozřejmě Vaše blbost, že v něm nevidíte fušera, který neovládá své řemeslo, ale poloboha. Pokud své řemeslo ovládá tak bude zdráv jako řípa a to je opravdu málokterý lékař. Navíc prášky Vám nepíše na Váš popud, ale z vlastní iniciativy, aniž by se Vám pokusil alespoň alternativu životosprávy vůbec navrhnout, naprostá většina o ní ani nic netuší
Nemeditujte nad takovou alternativou a vyzkoušejte si slanou vodu vypít v přijatelném objemu a uvidíte zda se vstřebá. Já se domnívám, že se vyprázdníte velice rychle a budete mít jasno. Nikomu nedoporučuji pít naráz více pitné vody jak 0,5 litru za 30 minut, ale slaná voda se v organizmu udržet nedá, vyjde horem, nebo spodem. Navíc to za mnoho století je opravdu dobře prověřené, na rozdíl od moderních metod.