Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned zář 15, 2024 12:04 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Artróza
PříspěvekNapsal: sob srp 03, 2024 7:02 pm 
Offline

Registrován: sob črc 27, 2024 10:16 am
Příspěvky: 9
1] Využil jsem kalkulačku cronometer.com:
Aktuální hodnoty: Omega-3: 2,7 g | Omega-6: 3,8 g.
Takže bude nutné doplnit Omega-3? Po přidání chia semínek (20 g denně) jsou hodnoty: Omega-3: 6,3 g | Omega-6: 5 g.
Je to takto v pořádku? Nebo je ještě potřeba přidat konopné semínka?

2] Kvalitní je jogurt Activia? Obsahuje 5 miliard probiotik.

3] Pití kefírového mléka by pomohlo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Artróza
PříspěvekNapsal: sob srp 03, 2024 8:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28368
Bydliště: Poděbrady
Daniel1 píše:
1] Využil jsem kalkulačku cronometer.com:
Aktuální hodnoty: Omega-3: 2,7 g | Omega-6: 3,8 g.
Takže bude nutné doplnit Omega-3? Po přidání chia semínek (20 g denně) jsou hodnoty: Omega-3: 6,3 g | Omega-6: 5 g.
Je to takto v pořádku? Nebo je ještě potřeba přidat konopné semínka?

2] Kvalitní je jogurt Activia? Obsahuje 5 miliard probiotik.

3] Pití kefírového mléka by pomohlo?

1) Pokud docílíte poměru 1:1 je to super v tom problém nevidím, je otázkou co na to budou říkat střeva, ono 20 g chia je kvanta vlákniny a nedovedu odhadnout jak budete reagovat když vám v té kalkulačce vyjde vláknina nad 30 g. Pokud se vám tím nerozjede nějaký střevní diskomfort pak nevidím důvod s tím něco jiného dělat.
2) Já osobně jakékoliv kupované mléčné výrobky hodnotím jako docela sporné, asi nejlepší je si jogurt přímo produkovat protože v něm máte opravdu to co požadujete. Konkrétně ve vašem případě bych asi volil tyto startovní kultury https://www.bulgaricus.eu/jogurtova-kul ... -10-sacku/ a kvašení dělal 24 hodin na teplotě 38 stupňů.
3) To je otázka kterou je obtížné zodpovědět protože nevím zda máte nebo nemáte nějakou variantu intolerance laktózy. Kefír produkovaný z kefírek za běžné pokojové teploty ji plně neeliminuje tedy nevím, musel by jste to vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz