Daniel1 píše:
1] Využil jsem kalkulačku cronometer.com:
Aktuální hodnoty: Omega-3: 2,7 g | Omega-6: 3,8 g.
Takže bude nutné doplnit Omega-3? Po přidání chia semínek (20 g denně) jsou hodnoty: Omega-3: 6,3 g | Omega-6: 5 g.
Je to takto v pořádku? Nebo je ještě potřeba přidat konopné semínka?
2] Kvalitní je jogurt Activia? Obsahuje 5 miliard probiotik.
3] Pití kefírového mléka by pomohlo?
1) Pokud docílíte poměru 1:1 je to super v tom problém nevidím, je otázkou co na to budou říkat střeva, ono 20 g chia je kvanta vlákniny a nedovedu odhadnout jak budete reagovat když vám v té kalkulačce vyjde vláknina nad 30 g. Pokud se vám tím nerozjede nějaký střevní diskomfort pak nevidím důvod s tím něco jiného dělat.
2) Já osobně jakékoliv kupované mléčné výrobky hodnotím jako docela sporné, asi nejlepší je si jogurt přímo produkovat protože v něm máte opravdu to co požadujete. Konkrétně ve vašem případě bych asi volil tyto startovní kultury
https://www.bulgaricus.eu/jogurtova-kul ... -10-sacku/ a kvašení dělal 24 hodin na teplotě 38 stupňů.
3) To je otázka kterou je obtížné zodpovědět protože nevím zda máte nebo nemáte nějakou variantu intolerance laktózy. Kefír produkovaný z kefírek za běžné pokojové teploty ji plně neeliminuje tedy nevím, musel by jste to vyzkoušet.