Acer píše:
Zdravím Vás. Je to zhruba 8 měsíců co se mi přihodila tato nešťastná situace. Buď jsem něco špatného snědl, nebo něco chytil, každopádně jsem celou noc zvracel a druhý den přestal cca po 10 letech kouřit.
Následující dny jsem začal být malátný a unavený, což jsem několik týdnů připisoval abstinenčním příznakům.
Začal jsem se několikrát za noc budit ze spaní, mít kruhy pod očima a vícero červených žilek v očích vlivem neregeneračního spánku.
I když sny se mi zdají stále a několikrát za noc, ráno vstanu a do půl hodiny začnu zívat, být ospalý a k odpoledni mám to čemu se říká Brain Fog-mozek v mlze.
Takhle to trvá už přes osm měsíců...
Obvoďačka mi dělala krevní obraz a ten vyšel v pořádku. Nasadila mi antidepresiva na spaní, ale ty neřeší příčinu. CRP mám v pořádku, takže podle ni testy na skrytý zánět nebo markery nemá cenu dělat.
Doplňuji Omega3, multivitamin a na noc Hořčík se Zinkem.
Pokud se někdo s něčím podobným setkal, nebo prodělal něco podobného budu rád pokud mě nasměrujete, jak z toho ven.
Na první pohled bych stav odhadl jako nějaký stupeň adrenální únavy vyvolaný trvalou změnou mikrobiomu střeva. Samozřejmě to berte jako hrubý nástřel, podstatných detailů popisujete naprosté minimum, ale pokud není stolice ideální což předpokládám není pak by jste měl začít vyšetřením střevního mikrobiomu a na základě tohoto vyšetření poladit bakterie ve střevním traktu. Pokud jde o názor lékařky že hledat zánět nemá cenu ten bych řekl že je mylný, právě ze zánětu uvedené stavy zpravidla pramení i když má pravdu že je to docela těžko dohledatelné. Pokud máte mozek v mlze jste v zásadě přiotrávený což koreluje s propustným střevem a to zase s nějakou variantou zánětu. Rozhodně takový problém nevyřešíte dopisováním na fóru to by bylo opravdu na hodně dlouho ale klidně mě můžete zavolat a probereme detaily.