Sarkka88 píše:
Vážený pane Zajíčku,
chtěla bych Vás požádat o radu, kde pramení můj problém s očima. Je to tak měsíc, kdy jsem měla problém s vnějšími koutky očí, byly zarudlé (zejména u pravého oka). Byla mi doporučena mast Opthamo-azulen. Dříve jsem se s takovými příznaky potýkala jen krátkodobě a vždy mast pomohla. Poslední dobou jsou každé ráno oči mnohem více citlivé, přes den se problém zmírní. Začala i natékat víčka a oči svědí a jsou zarudlé.
Vysadila jsem dekorativní kosmetiku, ale nemělo to žádný vliv na zlepšení. Příspěvek jsem zařadila do kategorie "alergie" ale nejsem si jistá, zda-li je tento problém alergenního původu.
Chtěla bych Vás tedy požádat o radu, kde se nachází původ tohoto problému. Nechci tento příznak zastínit kapkami či prášky od lékaře
(ještě podotknu že nepiji alkohol a jsem nekuřačka).
Děkuji Vám,
Šárka
Příčin může být celá řada, ale vyzkoušel bych asi nejdříve B3 niacin, nicméně něco si o něm nastudujte, užívání dost často provází nepříjemné zrudnutí, které zase celkem rychle mizí a není nijak nebezpečné, ovšem lidi se často vyděsí a přestanou ho brát. Dále upozorním, že musí jít o niacin, ne niacinamid, což je také B3, ale v tomto případě by vám k ničemu nebyl.