Dobrý deň, pán Zajíček a celé fórum...
Začnem od začiatku a skúsim to skrátiť..momentálne, mám 20r. BMI 24 (treba počítať aj s nejako svalovinou, keďže som 2 roky cvičil) 186/83
ešte pred 3 rokmi som bol zdravý ako fredka, keďže som sa každí deň venoval športu, strava bola hrozná - každý deň sladkosti, dezert som zjedol za 5 minút, pak som si zranil koleno, za tie 3 roky som podstúpil 3 anestézy celého tela, začal som cvičiť, už som sa nevenoval športu, kde som sa poriadne spotil...začal som sa stravovať kulturisticky - mäso, mäso, mäso + ani sladkostiam som nepovedal nie, bral som aj kreatiny, a proteiny, z ktorých som ma vedľajšie účinky - biele pupáky na bruchu...
o mlieku ani nemusím rozprávať, to som pil neustále od malička, pretože mi chutilo, pil som ho v litroch na deň...
všetko to vyvrcholilo pred dvoma rokmi, zo začiatku slabá alergia, po pár mesiacoch som vážne ochorel, nemohol som po večeroch dýchať - prišla astma....zase antibiotika z ktorých som sa už osipoval na tvári pri ústach - biele vyrážky (krupička)
a tak som nejako dožíval ďalší pol rok - už som sa vysral na šport, nevládal som, únava, nesústredenosť a začal som jesť opäť sladkosti - rano, obed, večera - croasanty...
pred pol rokom, som sa z veľkého stresu osipal - žihľava po rukách a nohách, hneď na to, som dostával neustále kŕče do brucha (chcel som sa normálne odstreliť), skončil som na internom - poslali ma domov s tým, že som zdravý, po pár týždňoch, kedy som behal po všetkých doktoroch kde sa dalo, to prestalo - menšia dieta + tablety na zníženie kyseliny, na gastro mi prišli, že mám neznášanlivosť na laktózu a soju a mlieko som pil celý život v tonách do prdele...aj keď som mal pečeňové výsledky dobre, tak veľkosť pečene bola na hranici normálu...a takisto mi prišli na Gilbertov syndrom (neustále zvýšený bilirubin)
momentálne, ráno sa ledva nadýchnem, počas celého dňa idú zo mňa zelené/silno žlté hlieny, ale len z pľúc, rozbor nič neukázal a chorý nie som, je to už asi nejaký mesiac v kuse...pol roka a možno aj viac, len som si to neuvedmoval trpím nafukovaním, vkuse prdím, stolica je ako kedy, raz tuhá inokedy nie...ale zápchu alebo čo, nemávam...
už sa mi darí udržiavať Ph nad 7, ale čo tu začínam čítať, stále mám viac nejasností a neviem ako začať úplnú detoxikáciu, hlavne ako sa stravovať....
pred 3 týždňami som bol neúplný vitarián, ktorý si doprial varenú zeleninu, vývar, a hlavne varené zemiaky, to všetko, som si myslel, že je zdravé!
prečítal som aj pár kníh, ale príkladný jedálniček tam nie je, len na čo sú jednotlivé potraviny dobré, ale kedy čo jesť už nie...:/
už mi je jasné, že zeleninu a ovocie musím konzumovať v surovom stave...ale neviem, či ovocie môžem jesť aj večer a fungovať na ňom celý deň, akú zeleninu, aké robiť šaláty (rýchlo pripraviteľné), či môžem piť zelený, biely čaj...koľko vlastne príjimať tukov, keďže som niekde čítal, že ich veľa netreba, pretože budú blokovať prúdeniu cukru v krvi a môže dôjsť k cukrovke....a takisto každý deň jesť to isté, to by som asi nevyržal a nervy by z toho boli tiež...bohužiaľ sa zatiaľ neviem zriecť dobrého celozrného pečiva, aj kaiseriek napr. čo mi perfektne sedí ku paradajke, kapuste....tiež čo si myslíte o tvrdom syre....
zajtra mám na pláne Sankhapraksalanu
budem strašne rád, ak niekto pomôže, na blízku nemám žiadného odborníka, ktorý by mi v tomto pomohol..