Dobrý den, pane Jardo. Ozývám se po nějaké době, abych informovala, jak pokračuji s léčbou. Celkově se cítím výborně. Dodržuji stravu, jím patlanici, udržuji správné PH, beru doplňky, čaje,
medituji...Chodím na onkolu na pravidelné kontroly - zatím vše OK, ikdyž: markry mám v normálních mezích C153 před operaci a chemou 17,6 po chemě 6.9, 12,4. Po půl roce od ukončení léčby 10, pak za 3 měsíce 9,8. 11,6 a teď 8.6. Norma je tuším do 22. Ale druhý marker CEA mne znepokojuje (možná zbytečně, ale přesto), protože ikdyž ho mám v normě, po každém čtvrtroku poskočí. Před chemou byl 1.5, po chemě 0.5. Po půl roce od skončení léčby 1, pak za 3 měsíce 1,6, 1,6 a teď 1,7. Vím, že to mám v normě (je do 5), ale bojím se toho, že to stoupá. Mám to nějak řešit? Přitvrdit v něčem léčbu? Kontroly na onkole mne vždy na týden rozhodí. A někteří doktoři, škoda mluvit. Vyměnili mi tamoxifen za jiné léky, které jsem nesnášela. Otékala jsem z nich a měla šílené deprese (doposud jsem nevěděla, co to je). Když jsem přišla k MUDrovi, divil se, co po něm chci. Prý je to prkotina proti mé nemoci. Mám si prý uvědomit, že jsem smrtelně nemocná a podle toho se chovat. Mám si uvědomit, že nic už nebude jako dřív a že moje diagnoza je špatná. Mám počítat, že na 99% se mi nemoc vrátí. To mi řekl a léky nevyměnil.(Ještě, že to není můj lékař, pouze zaskakoval, protože bych si asi hodila mašli). Moje doktorka mi léky vyměnila zpět za tamoxifen. Také jsem byla na kontrole ohledně osteoporozy. Za 4 roky se mi prý osteoporoza zhoršila o 40%. Mudr mi napsala léky na obnovu kostni dřeně - BONVIVA-biofosfonáty. Bere se 1x měsíčně. Po 1 tabletě šílené bolesti kosti, kloubů, vysoká , tak jsem s nima střelila do koše a nechci už je ani vidět. S doktory je vůbec veselo
pokud nemusím, tak se jim vyhýbám. Za 14 dní nastupuji na rekonstrukci prsu, tak snad to bude OK. Ještě jednou prosím o zodpovězení dotazu, jestli mám nějak přitvrdit. Děkuji.