Alopat píše:
Dám Vám sem pár obrázků, které osvětlují podmínky, za nichž tělo vytváří nejen antimikrobiální oxid dusnatý vs. peroxid vodíku (podmínka SOD) a peroxynitrit. Jedná se o rozdíl mezi běžnou NOS vs. NOS uncoupling s tvorbou velmi reaktivního kyslíkového radikálu, tzv. anionu (O2–). Nejprve bych se snažil posílit imunitu minerály a stopovými prvky, což jste ze začátku podcenil. Zkusil také humáty a betaglukany. Vitamínem C a zeleninou (příp. citrulinem) bych si obnovil správnou hladinu oxidu dusnatého a srovnal krevní tlak (obojí je dnes snadno měřitelné) a teprve pak (ideálně po očistě střev a jater) se začal zabývat oxidačními terapiemi.
.....[/url]
Díky za odpověď, ještě teda zkusim poladit to trávení, pořád prostě tíhnu k zácpě. Řídím se víceméně tímto
http://www.drkaslow.com/html/immune_restoration.html a myslím, že tím by se měl řídit asi každý. Mně chybí už jen víc pohybu a taky ubrat na stresu, pak si myslim že se ta zácpa eliminuje. Diet mám samozřejmě za ty roky vyzkoušeno mnoho, včetně keta, paleo, gaps... Elaborování s pitnym režimem, vlákninou atd. mám samozřejmě vyzkoušeno také. Pak zkusim k triphale přidat ještě ten CoQ10 v dávkování dle H. Clark. Jsem jinak po několika trojčátkách i albendazol/praziq. Triphalu se teď snažím brát dlouhodoběji.
S těmi stopovými prvky máte pravdu, ty jsem v doplňcích neužíval, to dávám až teď. Předtím jsem doplňoval jen hořčík, měď, bkomplex a vit.C.