Jarda píše:
Člověk, který řeší chutě, není v takovém stavu, který je k vyřešení nemoci potřebný, teprve upřednostnění vlastního zdraví před chutěmi, je začátek cesty ke zdraví. To, co by Vám pomohlo, je okurková monodieta, kdy se jeden, ale často i několik dnů jedí pouze okurky a pije okurková šťáva, přičemž účinky této šťávy se dají velice zesílit šťávou z cibule, ale to nechutná ani mě, tak nevím zda Vám to mám vůbec doporučovat. Můžete si být jistý, že jakékoliv tepelně upravované obilí, ze kterého ty pukance jsou, Váš stav pouze zhoršuje a zbytečně se trápíte, ale to je bohužel docela normální, mnoho lidí si zpočátku nedokáže vybrat. Musíte si dokázat vybrat a jsou vlastně jenom dvě možnosti, jíst jak jsem zvyklý a trpět jak jsem zvyklý, nebo jíst jinak a netrpět. Sice Vám to možná nechutná, ale pokuste se nadřadit mozek nad své chutě a máte skoro jistotu, že budete bez potíží.
Není to úplně tím, že bych byl zmlsaný a co mi nechutnalo, to nepozřel. Důvod u bramboru nebo pití samotné okurky byl ten, že bych šťávu ihned vyzvrátil. A to se domnívám, že takto tělo trápit by neprospělo.
Nemám problém sníst okurku v syrovém stavu, nebo nastrouhanou. Tak zkusím alespoň konzumaci v této podobě. Naši předkové taky asi běžně vše neodšťavňovali.
Jinak ještě bych měl uvést, že ve výsledcích z krve nebyl jen zvýšený CRP test, ale i hraniční kyselina močová(387..). Na ortopedii mě odkázali na revmatologii(tam jsem objednán ale až na září, stejně tak jako na imunologii, protože jsem byl za 2 měsíce 3x nemocen), že tyto problémy oni neřeší a že to mám systémové onemocnění. Do zprávy Dr. napsal zvýšené CRP, F/W, kyselina močová.
Takže na diagnozu co mi vlastně je, si ještě chvíli počkám...
Vlastně první problémy začaly loni v červnu, kdy jsem měl dlouhou virozu, později s teplotami a bolestmi kloubů, že jsem nemohl ani chodit a pochopil, jak se cítí důchodci. To trvalo cca 14dní. Poté jsem chodil s údajným zánětem pravého třísla na elektroléčbu. V srpnu přestalo bolet, ovšem za cca týden na to začalo bolet na levé straně. To se údajně zánět přenesl na druhou stranu. Někdy v prosinci mi bylo sděleno, že mám artrozu I. stupně v levém kyčli. V lednu na revmatologii sděleno že ne, že rentgenolog má přísnější kriteria a tudíž to je jen normální degenerace. Vyžádal jsem si kloubní přípravek. Od cca dubna mě v levém kyčli ani nebolelo a jen cca 2x do měsíce spíše při rychlejší chůzi píchalo. V půlce června jsem i po jednom pivu byl celý víkend nemocen s příznaky chřipky/virozy. Poté jsem byl na vyšetření krve, z kterého píšu tato zjištění...
Jinak už od poloviny června nejím tak jak jsem zvyklý a hodně jsem toho změnil. Cca od půlky května jsem totiž studoval zdravější styl života, ale kvůli dovolené jsem nechtěl experimentovat dokud ji neabsolvujeme.
Moc už z dřívějšího stravování nezbylo. Pouze závodní stravování a i zde jsem přestal jíst přesolené polévky z vývaru masa a kostí..
Udělal jsem myslím i tak velký kus cesty( i že jsem přešel k jáhlům nebo jiným věcem z obchodu zdravé výživy), nicméně není jednoduché ihned změnit stravování na úplně jiné způsob, které neznám. Musím se učit, učit mojí drahou polovičku co a jak k jídlu připravovat, co vlastně nakupovat a v jakém stavu. Třeba i ve zdravé výživě jen tak nezjistíte, jaké jáhly jsou mechanicky loupané(zelené).
Ještě aby ne, vždyť o peníze/byznys jde dnes až na prvním místě..
Tudíž mě ještě větší kus cesty čeká. A na internetu je miliarda postupů a teď je třeba to navíc zhodnotit tak, aby si člověk ještě víc neublížil.
I tyto stránky a forum se nelze naučit na zpamět ze dne na den a vybrat si tu "správnou cestu". Každý je jiný a stále platí, že co člověk to názor. Nikdo není jasnovidec a nikdo tudíž nemůže říci, že pravda je jen jedna.
Proto to není jednoduché. Ale myslím, že Vy to chápete a nejsem první ani poslední. Ale zase kdyby to bylo jednoduché, tak by to byla nuda
Díky Vám za rady a tipy co mám dělat, sám už vím, že jsem rozhodně spoustu věcí dělal špatně. Snažím se to zlepšit.
Co se týče zdraví, obdivuji Dr. Walkera a jemu podobné, kteří byli schopní žít dlouho a kvalitně. Je to i jeden z mých snů a přání, moje drahá polovička na tom se zdravím taky není moc dobře..
A aby nezůstalo jen u slov, dneska jsem začal konzumovat okurku. Dám vědět jestli se něco děje...