pecador píše:
Nějak se o tom nemluví ale podle mého názoru by hlavní odpovědnost měl nést doktor, který mu vystavil vysvědčení, že lékařkou praxi může vykonávat. Je evidentní, že se buď vůbec nepodíval do jeho zdravotní dokumentace, nebo mu to napsal ze známosti. Výmluva MUDr. Havránka na onemocnění, to je klasický případ vyhnout se trestnímu postihu. Pokud by trestnímu stíhání byl vystaven kdokoli z nás, pak nevím, nevím, zda-li bychom tuto možnost také nevyužili.
On nebude v problému pouze nějaký doktor, nebo libovolný úředník, ale týká se to nás všech a jde vlastně o cílenou metodu propracovanou k plné dokonalosti. Všimněme si, jak je nastaven náš vztah k myšlení, to lidi přímo bolí a při hlubším zkoumání najednou člověk s hrůzou zjistí, že od malička je vychováván ve vědomí, že za něj někdo myslí. Za dítě myslí rodiče, pak učitelky ve školce, učitelé ve škole a profesoři na vyšších stupních. Dále za dospělé myslí státní správa, lékaři, soudci, úředníci, policie a další složky, což vše vypadá logicky až do momentu, kdy si člověk položí jednoduchou otázku. A kdo vlastně myslí za ty kteří myslí za mě? Teprve pak si člověk s hrůzou uvědomí, že si každý pouze naivně myslí, že za něj někdo jiný myslí, ale vlastně nemyslí nikdo, protože i on je vychován tak, že se domnívá, že za něj někdo myslí. Hrozné zjištění že, nicméně plně vyhovuje všem, kteří jsou líní myslet. Paradoxně se často setkávám i s lidmi, kteří mají dokonce několik vysokých škol, ale vůbec nemyslí. Přímo strašné zjištění, oni pouze opakují jako papoušek naučené fráze a mají dojem že jsou neskutečně inteligentní. Naprosto postrádají schopnost samostatného logického myšlení a pak pro ně platí následující úsloví. "Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu a blbec ze všech stran". Problém tedy nepředstavuje ten chorý doktor, ale ti rodiče a jejich nízká schopnost samostatně myslet a rozhodovat se rychle a efektivně, tam je problém. Za daných okolností zákonitě nejméně dvě další generace musí prostě předpokládat, že nikdo za ně myslet a rozhodovat nejen nebude, ale ani nemůže a v otázce zdraví už vůbec ne. Prostě mám občanský průkaz, jsem svéprávný a tím pádem i plně nesoucí zodpovědnost za svá rozhodnutí, prostě neznalost zákona neomlouvá a na tom není co rozporovat. Nikdy nehledejme problém v druhých v naprosté většině případů je problém v nás.