Jarda píše:
1) Ne přímo, ale tím jak stravu špatně trávíte umožníte kandidě se množit.
2) Ano vysoká kortizol způsobený stresem ji vypíná.
3) Z lékařské terminologie jde o autoimunitní onemocnění tam vlastní imunita napadá zdravé tkáně.
4) Pod pojem kandida si lidé zařazují i množství jiných problémů tedy o kandidě bych se bavil pouze v případě že ji mám laboratorně potvrzenou a do té doby řešit skutečný problém, což je většinou deficit HCl a malá produkce žluče a pankreatických sekretů. Jinak systémová kandida pochopitelně stres vytváří a hypoglykémie je zase něco pod co lidé schovávají spoustu věcí to by jste si musela půjčit na pár dní glukometr a stav zmonitorovat. Každopádně stavy hypoglykemie poměrně slušně odstraňuje chození, ale minimum je hodinu denně a raději dvě a více.
3) Ano, tomu rozumím, ale nevím, o čem se v mém případě bavíte? Já nemám autoimunitní onemocnění.
4) Co to znamená laboratorně potvrzenou? Krevní testy nebo testy ze stolice? Asi před 10-ti lety mi u doktora ve stolici vyšla. Nebo stačí plyvací test? Protože tam mi vychází.
Co jiného než hypoglikémie by to mohlo být? Klepou se mi ruce, je mi slabo, mám pocit, že mi lezou oči ven. Protože pokud se najím, udělá se mi lépe.
Ano, problém mám s HCl a malou produkcí žluče a pankreatických sekretů. Ale s tím nevím jak pohnout. O hcl jsem si toho přečetla dost. Je tady někdo, komu opravdu dodávání HCL pomohlo? Protože jsem si ji od vás koupila a brala jí i moje babička a nepomohlo nám to a hlavně jsem se dočetla i o tom, že si tím může někdo zažívání pěkně zničit, takže v tomhle se mi riskovat nechce a nevím co s tím. Možná jsme zvolili špatné dávkování, ale nemám čas a nervy na to každý den zkoušet kolik jí brát....Je to pro mě a mojí babičku dost komplikované. Někde zase píší, že se to nemá užívat po jídle bez bílkovin....