Jako u všech nemocí, u rakoviny hodně moc záleží i na psychice. Před 4 a něco lety mi na raka zemřel partner. Mladý chlap (45 let), během třičtvrtě roku, kdy se poprvé projevily symptomy, se změnil k nepoznání, doslova se rozpadl. Diagnostikovaný melanom v konečníku, metastázy v játrech, plicích. Když mu dělali vývod, chtěli původně odstranit i nádor, zjistili, že je jím tak prorostlé břicho, že by jim zůstal rovnou na stole. Udělali jen vývod a nádor nechali kde byl. Pak zkoušeli ozařování, na chvíli to trochu pomohlo, apoň přestal masivně krvácet, ale bylo to jen na chvíli. V té době jsem ani netušila kolik možností je v přírodní léčbě, ale!!! spouštěcím momentem u něho byl propad psychiky, kdy se, následkem různých událostí (to by bylo na román) začal nenávidět a vinil se z tolika věcí, že vlastně spustil sebedestrukci. Takže i když jsme zkoušeli několik "alternativních" způsobů, vlastně se s tím nedalo hnout díky jeho niternému nastavení, pocitu, že naprosto selhal a sebenenávisti. Proto chci všem říct, aby se, kromě změny stravy a daní do pořádku kyselosti a dalších záležitostí těla soustředili na psychiku, na sebelásku a chuť žít. Protože dokud člověk nevěří v sebe, nemá se rád, nepomůže vůbec nic. (Podobný příklad mi dal i můj táta, který od dětství trpěl pocity méněcennosti, sám sebe si nevážil a tak si vlastně pozornost a lásku ostatních po léta "vynucoval" nemocemi: od 16 let antideprsiva, v 18 letech vyoperovaný žlučník, v 21 letech aktuní zánět slinivky, ve 23 žaludeční vředy, postupně kameny všude, kde se mohou vytvořit, vč. slinných žláz...dotáhl to ve 42 letech na infarkt, následně angina pectoris, 5-ti násobný bypass, dna a další a další...završil to rakovinou prostaty, metastázy v kostech, zemřel před dvěma lety. Stravování katastrofa, ale tak stejně psychika. Neměl se rád, a protože jako dítě strádal nedostatkem lásky od rodičů, vytvořil se metodu vynucování pozornosti nemocemi.) Opravdu hodně záleží na všech faktorech. Když se budete stravovat vzorně, ale vnitřně se budete nenávidět, nepomůže opravdu nic a nemoc může přijít jako odezva na stav psychiky.
Jsem moc vděčná za tyto stránky, za všechny postřehy, návody, rady a sdílení, protože i já sama jsem si uvědomila jak moc sama sobě škodím a chci se naučit žít sama se sebou v souladu a zbytečně si neškodit. Děkuji vám všem.
|