Erika píše:
Dal som si v písaní trochu pauzu, pretože až v piatok mi došiel odšťavovač ( čiže prvý týždeň sme pili zo štiav iba pomarančovú šťavu), a chcel som vyskúšať aspoň dva dni, čo to s nami urobí. Viacmenej ( na 90%) sme s manželkou prešli od soboty na surovú stravu podľa vášho jedálničku ( všetky biele jedy sme vylúčili, šťavu pijeme), akurát dnes mala manželka na obed delenú stravu v práci ( je učiteľkou na gymnáziu, 47 rokov, 48 - 50 kg pri výške 163 cm, v 18-ich mala takú istú váhu). V sobotu od obeda mala manželka veľmi silné bolesti hlavy až do nedeli rána, v nedeľu ( včera) celý deň bez bolesti hlavy, no dnes poobede znovu dosť silné bolesti asi 2 hodiny, pH je už v poriadku bez potreby odkysľovacej zmesi, akurát že manželka má večer a ráno pH 6,8-7,2, doobeda a poobede 5,8-6,5, večer zase stúpne nad 7 a takto sa to viacmenej stále opakuje. Mimo tej silnej bolesti hlavy zatiaľ výrazné zmeny nenastali, akurát tie bolesti prstov trochu poľavili a manželka mala asi dva krát za tie dva dni pocit slabosti ( nevie to popísať, či je to od srdca), po ktorých prichádza tá bolesť hlavy. Môže tú bolesť spôsobovať prechod na surovú stravu? Ja mám pocit, že sa mi stále v črevách potrava posúva, mám neskutočne smradľavé prdy a neustále musím byť v blízkosti WC ( dnes som bol asi 4 x), ináč v pohode.
Nerobili sme si teraz grgací test, tak neviem, či pri surovej strave máme ešte dopĺňať HCl pred a po jedle ( i keď si myslím, že manželke sa aj naďalej netvorí skoro vôbec). Zatiaľ sa nám obidvom váha nezmenila, ja dúfam že manželka neschudne, lebo podľa BMI je podvýživená ( ja mám BMI 25,4, tak dúfam, že trochu schudnem).
Pokud se pH dostane v průběhu dne pod a nad 7 pH, tak by neměl být zásadní problém. Ovšem ty bolesti hlavy jsou prakticky vždy ze zaneseného střeva a špatné defekace, čili ihned jak se to objeví, tak vyčistit střevo. Tentýž problém potvrzují i ty smradlavé prdy ve vašem případě a čištění střeva bych vám také doporučil. Veškeré příznaky ukazují na kvasinky, čili zaujmout i protikvasinková opatření.