Mám zřejmě boreliozu. Klíště se zakouslo před 8 týdny, udělal se flek vedle kolena, nejdřív 8 cm na 6 cm, který postupně rostl a teď má cca 20 cm na 18 cm. Byl jsem u doktora dvakrát, v 4 týdnech mě řekl, že jsem zbytečně vyplašenej, že se to pozná až v 8 týdnech a až budu mít strnutí šíje nebo velké bolesti v kloubech, tak mám přjít. Pak jsem přišel po 7 týdnech k jinému doktorovi, to už se skvrna zvětšovala a trochu svěděla. Jiné příznaky jsem neměl. Výsledek skoro stejný, zatím prý nic nemám a na případné vyšetření je brzy - mám přijít až s dalšíma příznakama.
Teď mě druhý den trochu bolí hlava a trochu cítím svalstvo na krku - lehké pnutí. Jako kdybych se špatně vyspal nebo přeležel. Zatím to nepřešlo, ale není to nic hrozného, strnutí šíje to zatím není.
Doktora jsem nikdy nevyhledával, kromě zubaře. Žiju poměrně dost zdravě, strava převážně vegetariánská. Antibiotika jsem nikdy nebral.
Hodně jsem koukal a četl na internetu a jsem čím dál tím víc mimo.
Jedinou cestou se zdají antibiotika, ale čeští lékaři je předepisují na krátkou dobu a slabé dávky (DOXYCYKLIN,..). Lepší je prý MINOCYKLIN, ale to je drahá záležitost a dost dryák. Tak nevím. Nakrátko a ve slabých dávkách je boj neúčinný, borelie se jen schovají. Velké dávky a na dlouho zase poničí tělo a střeva, ale je šance zničit borelie.
V Česku jsou dva doktoři, co umí léčit boreliozu a předepsat dobrá antibiotika a k nim je objednací doba měsíce. U ostatních je buď podceňování boreliozy nebo nezájem - předepíší antibiotika na dva týdny a konec. Do antibiotik se mi moc nechce, ale asi nebude zbytí. Kdo ale určí která a jaké dávkování? Klidně za nějakým aspoň trochu schopným doktorem dojedu, ale nevím kam...
Z alternativ je funkční pelyněk roční, ale tam jsem zatím sehnal jen semena (vypěstovat si jej za rok bude pozdě), sušené listy ne, nikdo je nemá a málokdo zná. Je otázkou, zda by pomohl.
Pak je tu ještě MMS, ale tam jsou reakce a zkušenosti hodně rozporuplné.
Tolik tedy výcuc informací z internetu.
Hlavně ty přiblblé doktory neposlouchejte, na nic nečekejte a dokud je flek vidět, tak si sám naordinujte libovolná antibiotika, třeba obyčejný V-penicilín 800. Dokud je totiž flek vidět, není infekce zakotvená v organizmu a dá se celkem snadno zvládnout nasazením antibiotik, ale po zmizení fleku již jde o dost vážný problém, který se řeší opravdu obtížně. Čím dříve se antibiotika nasadí, tím je větší jistota vyléčení nákazy. Dá se to pochopitelně řešit i jinak, jak je zde popsáno, nicméně v počátku je toto asi nejlepší řešení.