MartinG píše:
...A co konkrétního jíš Windíku ty, mohl bys napsat nějaký jídelníček ? Děkuji...
Ahoj MartineG
Mno moje strava je jednoduchá , snídám bud ovesné vločky nebo pohanku s rozinkama,ořechy,med,maslo,skořice,kakao(nepražené),banán, ty vločky,pohanku,rozinky propláchnu ve vodě s citrónem kvůli plísním, pak je namočím do vody přes noc, ráno je vše krásně měkoučké, teď se chystám na jáhly. Obědy a večeře dělám v poměru 20% vařená strava ,80% syrová to v reálu znamená třeba: 150g (masa,3vejce,sardinky,makrely,šproty,pečenáče,sýr nebo toffu) plus 600g salátu, nebo 120g/500g podle toho kolik sníš, zeleninu před použitím na dvě hodiny namočím do octové vody kvůli plísním, postřikům atd.., salát dělám v poměru 3:1, to je tři nadzemní rostliny a jedna podzemní, takže v reálu to je tak že koupím čtyři kila zeleniny třeba kilo mrkve,kilo rajčat,tři salátové okurky,kilo ledového salátu, je třeba zeleninu nakrájet a tvrdou nastrouhat,naježil jsem si elektrické struhadlo hlavně kvůli mrkve a sním je to fičák, zálivka :700ml vody,200-250ml jablečného octa, 150ml olivového oleje, dvě lžičky hymalaiské soli, lžička medu, důkladně to promíchám v kýblu od barvy
a nechám odstát tak 3 hodky, je to tak sedm až osm porcí, v lednici to vydrží pět dní možná déle, koření kurkuma, kajenský pepř od pana Zajíčka
, dělám si to ho víc z časových důvodů, ráno si krabičku vytáhnu z lednice a do oběda má jídlo pokojovou teplotu, mlsám ovoce mezi jídly, piji vodu,vincentku,borovou vodu,bylinné čaje, občas dvojku červeného, nealko pivo, smyslem tohoto jídelníčku je se neokyselovat, jinak na návštěvách jsem normální
a neřeším to, jsem na začátku tak nemůžu zatím poreferovat větší změny ve zdraví, ale teď lehla celá rodina chřipkou a já nic, což je divný nebo náhoda
, v tuhle dobu jsem měl za sebou tak třetí chřipku a zatím jsem mě jen jeden den lechtalo v krku a druhý den nic, uvidíme, jinak asi největší závislost co jsem na sobě spozoroval je závislost na cukru, stačí opravdu málo a lítám v tom, teď třeba jedu na cukroví, cukroví se dá taky dělat bez lepku ale to dělá manželka, to už je nad můj skill
Přeju vše dobré