Zdravím všechny "obyvatele" fóra. Přiznám se, že již dlouhou dobu studuji informace na stránkách, i když jsem zatím nic nenapsala. Vidím, že se zde nachází mnoho odborníků na výživu, tak doufám, že mi někdo vnese nový vhled do mého problému.
Něco o mě... Je mi 31 let, jsem sportovní typ, věnuji se hodně jezdectví, chodím na hory, žiji aktivně, ale také duchovně.
Trpím chronickou chlamydií, plicní forma. Před nějakou dobu jsem prodělala akutní nákazu a nepřišlo se na to. Před dvěmi roky mě začaly bolet klouby a dostala jsem se na infekční, kde mi zjistili, že tělo prodělalo nákazu chlamydií pneumoniae. Dva roky po sobě jsem byla přeléčena ATB, pokaždé 2 měsíce v kuse a zbytek roku jsem se z toho dostávala. Klouby mě bolí celou zimu. V létě mám klid. Převažuje bolest kloubů na pravé straně těla... kyčel, koleno, kotník, ale i na levé. Rok co rok se to zhoršuje. Minulou zimu jsem kvůli kotníku 2 měsíce kulhala. Vyšetření na jakékoliv jiné nemoci mám za sebou. Nemám ani artrózu, ani revmatoidní artritidu...
Snažím se stravovat relativně zdravě, v rámci možností. Omezuji sladké, maso málo, na mléko mám alergii, takže max. jogurt sem tam... Ráno snídám ovesnou kaši. Večeře rýže nebo těstoviny se zeleninou, tuňákem. Obědy v závodní jídelně - vždy se snažím volit "zdravější variantu". Nejsem moc na ovoce, preferuji zeleninu.
Vyzkoušela jsem různé detoxikační přípravky... aloe kůru, spirulinu, koloidní stříbro, švédské kapky, chlorellu... bez účinku. Nyní končí léto a klouby se začínají zase ozývat.
Pořád doufám, že i přes absenci léku na tuto nemoc se nebudu muset přestěhovat do teplých krajin.
Možná má někdo podobný problém. Budu ráda, za jakoukoliv radu!