Mikard píše:
Dobrý den,
Nemám konkrétní dotaz spíše bych rád o zhodnocení a doplnění potravin v jídelníčku či ozdravných činností které mi chybí. Je to taková rekapitulace života a hlavně posledních 4 měsíců kdy jsem si řekl, že začnu radikálně měnit jídelníček, postoj k životu a přehodnocení životních priorit.
Tak tedy jako každý mladý člověk jsem do svých 18 let neměl ani potuchu o zdravé stravě nebyl jsem nikým veden ani poučen o významnosti potravin jejich prospěšnosti na fyzicky a duševní stav. Bylo to období kdy jsem jedl to co mi chutnalo (chápejme zdegenerované chutové buňky) brambůrky, hodně sladkostí, bakety, coca-coly. Nedělal nic prospěšného, hraní počítačových her, flákání školy, jediné co mě nelákalo byl alkohol cigarety a diskotéky..
Asi v 19 letech jsem byl znenadání osvícen duchem svatým (jinak si to nedovedu představit) a měl jsem chuť se sebou něco dělat protože jsem vypadal bídně… nebudu to moc pitvat jednoduše se ke mně dostala kniha od Dr. Walkera kterou jsem celou přečetl a s nadšením rady aplikoval. Koupí odšťavňovače začly moje první ovocné a zeleninové šťávy… Zhubnul jsem relativně rychle ze svých 72 kilo na 180 cm na 60 kg za 3 měsíce. Jenže v čem byl taky problém, i přes neznalostí celého stravovacího jídelníčku jsem sice byl duševně svěží ale vadila mi moje vyzáblost… (s odstupem času vím, že jsem dělal chyby a živil se čistě vitariansky tedy jen ovoce a zelenina a pár oříšku).
Tak jsem si řekl dost koupím si činky a budu vypadat dobře, samozřejmě kulturisticka strava udělá svoje a nadměrný příjem potravy a to hlavně živočišné se odrazilo na zdraví ( sice nijak moc vážně ale vyrojilo se akné, zvýšený tlak, agresivita, zvysena telesna hmotnost (celkem i dost tuku). Takto jsem jel asi 3 roky veškerý výčet problému nevypíši neboť po jejich odstraneni je člověk rád a automaticky zapomene Nejhorši byl asi poslední rok kdy jsem kvůli kolektivu byl neustale venku a jedl co se dalo abych nezhubnul (junk food a podobne silenosti). Zvláštní, že i v této době jsem pociťoval nutkání nejíst (zvládnul bych bez pocitu hladu celej den) a odpočinout si, podvědomě mi to tělo hlásilo ale já samozřejmě ve vidině ztráty hmotnosti udělal přesný opak. (tady ty věci si uvědomuji zpětně kdy už mám něco nastudováno a dokážu rozpoznat signály těla)
Jednou při kontrole u obvodního lékaře mi diagnostikovali hypertenzi která se tahla půl roku a už mi chtěli dát prášky, a to už jsem si řekl dost! Nebudu brát prášky při věku 22 let navíc když mi bylo sděleno, že je to dokonce života.
Nyní se konečně dostávám do období kdy začnu se sebou něco dělat. Po přečtení Jardových stránek pár knížek od malachova jsem začal pomalu ale jistě najíždět na správný směr. Změnu jídelníčku jsem měnil pomalu a vždy měnil jedno plastové jídlo za živé ale ze začátku jsem se pral okurkama do zblbnutí protože jsem měl známky velmi výrazného překyselení… Od data 1. Března datuji začátek stravování tak jak má být samozřejmě sem tam zhřešim i dodnes ale to je vleklý a dlouhodobý proces vymítit všechny éčka z chuťových pohárků.
Výčet očist provedených od 1 března po dnešek:
Šánka 6x, jaterní detox 4x, očista kloubů 3x (15 gramů následuje co čtvrt roku to 1 procedura dalších 5g), néti, melounová dieta max 3 dny (už jsem byl dost hubeny a nemel kyselinove zasoby tudíž už zbytečné), hladovka- pár jednodeních, jeden třídení, derivační koupel 15-20 min deně, antiparazitální kůra hřebíčkem (nyní udržovací fáze jednou týdně 3x3), reminelizační koupel,
Deně provádím: néti, derivační koupel
1x týdně: reminelizační koupel, občas jednodení hladovka dle pocitu,hřebíček 3x3 někdy je dám i naráz celých 9, pak někdy používám bílý jíl na vybělení barevných nesrovnalosti (plet po akne) a na vlasy kvůli kremiku.
Jídelníček
- automaticky jak ráno vstanu se snažim do sebe nalejt hodně tekutin nejlépe ovocnou šťávu např melounovou v létě klidně i 2 litry,
- Vezmu 5 g vitamin C (praskovy), zinek, niacin,
- Udělám si melasu se sodou a medem
- Vypiji vodu z namočených ořechů (přes noc) (1x para ořech, mandle, kešu, lískáče) a ořechy použiji do salátu
- Teď jak kdy podle pocitu snídám nebo vynechám jídlo a najím se až mám hlad jinak to bývá ovocná snídaně s obsahem alepson 4 různého ovoce, posypanym mákem nebo kokosem (střídám), drobného lesního ovoce zalité pár kapkami medu dle chuti. Přidám ořechy (nastrouhané)
- Odpoledne zeleninovy salát, snažím se o pestrost: paprika, špenát (nebo jiné zelené lupení např. rukola), rajče, okurka, cibule,pár klíčků prostě co najdu a na to si dám sirnou patlanici a pokud ji nemám tak občas tam nakrájim kousek nivy či syrečků a když mám chuť na maso tak zřídka kdy slaninu ale to pak přidám ještě více cibule.
- Večer což znamena 17-18 hodina si dám ovocny salát dám lžíci kokosového oleje zase důraz na pestrost a dám si kefír kterého vypiji tak 0,5 litru….
Dále už nejím…. Tekutin vypiji dostatek min. 3 litry z toho nejvíce ráno kdy se snažim zavodnit tělo.
Někdy si dám tepelné upravené jídlo a to hlavně večer nebývá to často ale jsou to tyto jídla které neshledávám nijak až tak hroznými:
-čočka na kyselo, vejce, okurka
- brambory s máslem, pažitka
- hrachová polévka
-rýže s máslem, kurkumou, papriky
Dosavadní poznatky:
- tlak se změnil na naprosto ideální 121/61 a 51 tep (měřeno včera),
-Všechen tuk šel pryč a to jsem byl typ který mel na chlapa prdel jak valach a siroke stehna nejspis to byly moje zásobárny kyselin a toxinu.
- zmizela mi začínající gynekomastie
- posílení libida a erekce (né že bych s tim měl problémy ale nyní se mi zdá, že mě to poslouchá na slovo)
- alerigie, rýma pojem který mi už není znám
- vyprazdňování ráno klidně 3x a v průběhu dne ještě jednou či dvakrát, bez problémově a tak jak má být.
- zdravější barva kůže, rychle se vcelku opálim,
- akné se netvoří
- za den toho nachodím dost a nejsem vyčerpán ani se nepotím, nezadýchávám se a to ujdu i 20 km naráz.
- jazyk je bez povlaku, hezky růžový
Výčet je dlouhý a ani se zdaleka nepamatuji všechny problémy které jsem před tim mel když se neprojevují zapomenu jej a neřeším, a to je to o co jde.
Co zatím bych chtěl ještě vyzkoušet je a udělat:
- Koupit si reverzni osmozu protože ta voda z vodovodu se neda pit, nechutná mi
- Změřit si štítnou žlázu a případně dodávat jód
- Změřit HCL a dodávat jej
- Spinování vody (pro mě novinka)
- Vyzkoušet MMS (trochu se toho bojim)
- Vyzkoušet dlouhodobé hladovění (spíše z duchovních důvodu)
Pokud máte nějaké ozdravné techniky nebo zásadní jídlo či přimo minerál/ vitamín který by mi mohl chybět sem s tím budu moc rád….
Jinak prosim pana Zajíčka aby mi to zhodnotil postupy a jídelníček a ujistil mě, že jdu správnou cestou předem děkuji a omlouvám za dosti zdlouhavý text.
Tak to, že jdete správnou cestou, musíte přeci poznat sám na tom jak evidentně a celkem rychle mizí vaše zdravotní potíže. Vše, co píšete, je v pořádku a není moc co dodat, snad jenom, že by bylo vhodné si udělat vlasovou analýzu a dle ní dorovnat případné deficity, ovšem ty se srovnají časem i samovolně, pokud bude tělo fungovat jak má, ale trvá to dost dlouho. Jinak MMS se bát nemusíte, nejde o nic, co by znamenalo pro rozumného člověka problém.