AlikAlik píše:
Dobrý den pane Jardo, jak jsem již psala dříve, mám boreliozu, neohnu palec na levé ruce a na pravé mě bolí prsteníčeka přidal se teď i palec,ostatní klouby na rukou mě ráno hrozně bolí, ale přes den je dám trochu do pohybu.V lékařských zprávách mám psáno, že to může být i artritis. Jeden rtg snímek mám ještě doma, je to palec na levé ruce, který už v kloubu neohnu a teď se přidávají další.Na tom snímku je vidět, že mám velmi tenkou prořídlou kost.Mám z toho strach, je to hrozná bolest, nevím, jestli mám užívat nějaký přípravek obsahující želatinu. Doktor na to nic neříká, prý je to normální, nemohu se s tím smířit, v březnu jsem si podala žádost na částečný invalidní důchod, který mě nebyl přiznán, můj zdravotní stav se rapidně zhoršil, za chvíli nevezmu ani tužku do ruky, podala jsem si odvolání, čekám na nové vyjádření. Snažím se žít zdravě, maso moc nejím a mléčné výrobky jen kefír, 1x za měsíc jogurt, lékař mi sdělil, že bych právě maso jíst měla a mléčné výrobky taky, už tomu nerozumím, na jedné straně to zahleňuje a odvápňuje a na druhé straně je artritis z toho, že to nejím?Prosím Jardo sdělte mi, co je nejlepší na kloubní pouzdra a chrupavky? zuby mám v pořádku, 20 let mi nic u zubaře nedělali, dle KO mám vápník také dobrý, v čem je tedy zakopaný pes? proč mi kloubní chrupavky přestávají fungovat?
Netuším z jakého důvodu vám takovou blbost lékař doporučil, asi si vás potřebuje udržet jako pacienta, jinak máte pravdu tyto potraviny tělo zahleňují a odvápňují vysokým obsahem kyselin. Popisované potíže většinou způsobuje vysoká kyselost-acidóza, velký nedostatek hořčíku, případně omega 3 mastné kyseliny. Nejjednodušší je se odkyselit na hodnoty 7,5-7,8 pH, vyzkoušet dodávat velké dávky hořčíku, například pomocí chloridu hořečnatého v roztoku a uvidíte zda to zabere. Pokud ne, tak pročtěte vlákno sirná patlanice a doplňte ty omega 3 mastné kyseliny, které výborně tlumí záněty a mnoho dalších problémů. Cílem je dostat z kloubů kyselinu močovou, která je příčinou těchto zánětlivých potíží a hořčík umožní vápníku se dostat opět tam kde má být, pak se stav celkem rychle rovná do normálu.