Martin.Ka píše:
Dobrý den. Je mi 24 let a více než tři roky (na tyto problémy trpím od mala) se léčím na generalizovanou úzkostnou poruchu, sociální fóbií a lehkou paranoiu. Tyto tři roky beru léky Argofan 150 (dávkování 1-0-0), Argofan 75 (0-1-0), Prosulpin 50 (2-2-2), Buspiron 10 (0-1-2) a poté Lexaurin a Neurol dle potřeby. Jedná se mi o to, že bych se chtěl těchto léku zbavit (hlavně Argofanu) a řešit problémy jinačí a zdravější formou. S psychiatrem to nikam nevede, stále jsem na těchto lécích a chci si tělo očistit od tohoto svinstva. V první řadě bych chtěl léky vysadit, poté bych začal řešit léčbu úzkosti apod. Zkoušel jsem to asi před půl rokem, ale "stavy" byly hrozné. Zažíval jsem pocity neskutečna, lehké halucinace, závratě a "bzučení v hlavě" při pohybu očí, motání hlavy, studený pot, zimnice, neuvěřitelná chuť k jídlu a hlad. To se začlo dít asi po dvou dnech od vysazení prášků. Nevydržel jsem to, a asi ani tři dny na to, jsem musel opět sáhnout po antidepresivech. Teď bych to chtěl zkusit znovu. Podařilo se mi zbavit Buspironu, který neberu více jak 4 měsíce, dále Lexaurinu a Neurolu. Byl bych rád, za jakoukoliv radu, jak se zbavit popsaných abstinenčních příznaků. Opravdu tohle nechci řešit s psychiatrem. Raději se první poradím zde, jestli neexistuje nějaká alternativní pomoc. Díky předem
Vše se dá postupně zvládnout, ovšem po delší době na takových návykových sajrajtech to není snadné a určitě je nemůžete prostě naráz vysadit. Takové počínání může mít fatální důsledky a musím vás před tím varovat. Základem je vyčištění střeva a jater, což zásadně člověka zklidní, pak zjištění stavu hladiny kortizolu v průběhu celého dne, což zjistíte testem kortizolu ze slin. Dále je dle výsledku třeba kortizol buď snížit, nebo zvýšit, což záleží na výsledku testu. Na pomoc při odvykání se běžně dává GABA, která obsadí stejné receptory v mozku jako uvedené léky a většinou se takto lze závislosti na lécích zbavit. Mnohdy ovšem těmto nemocným lítá i adrenalin a inzulin, což vyvolává svírání na hrudi, bušení srdce a klepačky z nedostatku cukru v krvi. Tento stav se řeší stravou jako mají cukrovkáři, nebo prostě okamžitým příjmem stravy v momentě, kdy mě ten stav přepadne. Mnohdy stačí sebou nosit i trochu glukopuru, lžičku si ho ihned vzít a je klid, tak to opatrně vyzkoušejte.