Petra píše:
Dobrý den pane Jardo,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Mému otci je 60 let. Od 40 let je v invalidním důchodu, kdy byl vyvezen ze šachty s podezřením na infarkt, ten se neprokázal, ale od té doby trpí můj otec těžkými depresemi. Dvacet let sedí v křesle nebo leží, tzn. žádný pohyb a jen se utápí ve svých problémech místo toho, aby je řešil.
V roce 2006 měl mozkovou příhodu, kdy mu vylítl cukr na 22. Od té doby si píchá inzulín a trpí vysokým tlakem – 200/100 – prášky mu ho nesrazí a tlak mu neustále kolísá. Zároveň v tom roce 2006 prodělal pásový opar a boleriózu. Od té doby bolest pravé nohy a ruky, ochablost.
Minulý týden se mu udělalo špatně, začal mluvit nesrozumitelně, odvezli jsme ho do nemocnice, kde předpokládali recidivu mozkové příhody, ale ta se neprokázala. Diagnostikovali mu aterosklerózu, má cholesterol přes 8, tlak pořád 200/100 a cukr mu lítá sem a tam.
Dneska ho propustili a on si nedovede představit co bude dál. Vypadá na devadesát, pořád brečí. Říká, že je na všechno sám a propadá do depresí čím dál víc. Jelikož jsme Vás , já i moje sestra v lednu navštívily se svými problémy a začaly jsme je řešit Vámi doporučenou stravou a jsou vidět výsledky, rády bychom, pokud to bude jen trochu možné pomohly i otci, který toho má tolik, že nevíme jak začít.
Pokud by bylo potřeba, do e-mailu Vám přikládám zprávu z nemocnice.
Díky za radu a Váš čas. Petra
Z toho, co zatím vím, patrně již z počátku měl váš otec bojovat s kyselinami v těle a ne běhat po doktorech. Po přečtení té zprávy jsem žasl nad množstvím a kombinacemi léků, které bere a pokud někomu lékař napíše více než pět léků, je na čase změnit lékaře, protože se toho již poškozuje více, než se léčí. Začal bych odkyselením organizmu, klidně zpočátku i jedlou sodou, nebo přípravkem Alkala N, to tu někde popisuji a musíte pH moče i slin srovnat na hodnoty z té tabulky, co jsem vám dal. Depresivní stavy se snažte porovnat dodávkou velkých dávek hořčíku. Chce to brát dobře vstřebatelnou formu, ideálně magnesii lactici například tyto,
http://medicina-online.cz/magnesii-lact ... p1577.html , po kliknutí se obrázek slušně zvětší. Dávky mohou být opravdu veliké a zpočátku je vhodné to dávkovat tak, aby se dostavil průjem, potom ubrat na dávku kdy průjem není a tu užívat. Je klidně možné, že to bude i 800 mg čistého hořčíku denně, což představuje až 16 tablet tohoto přípravku denně, ale není se čeho bát maximálně bude ten průjem. Hořčík totiž drží v rozpustné formě vápník a spousta otcových potíží pravděpodobně plyne ze sedimentace vápníku, což se takto odstraní. Mimo to ať vyzkouší jíst ve velkém kukuřici, ideálně tu mraženou, nebo formou kukuřičných placek. Kukuřičnou hrubou mouku smícháte s vodou, trochou bramborového škrobu a se špetkou soli, necháte 15 minut odležet a na sucho upečete na pánvičce. Chce to trochu cviku, protože se těsto drolí, ale po počátečních nezdarech to půjde snadno. Kukuřice má velmi pozitivní vliv na krvetvorbu, plodnost, potenci a správnou činnost nervů a mozku. Bojuje za zdraví močového měchýře a trávicího ústrojí. Doporučit ji lze nejen ženám - stará se o zdravou kůži, vlasy a nehty; ale i mužům - ti zase ocení pozitivní vliv na kvalitu svalové hmoty.