Beladona píše:
Mám praxí vyzkoušené, že mně čisté vitariánství nesvědčí. Potřebuji teplé jídlo a živočišné bílkoviny. Luštěniny kromě čočky velmi špatně trávím. Sója podle zdejších názorů také není ideální. Můžete mně prosím poradit, co z těchto potravin je nejmenší zlo? Případně udělat pořadí? Děkuji.
ryby
kuřecí maso
hovězí maso
vajíčka
mléčné výrobky
tofu
sójové maso
Z mého pohledu je nejlépe stravitelná ryba, pak vejce i když někomu dělají bílky problém a z masa bych volil druhy zvířat které je obtížné nějak kontaminovat tedy kachna, krůta, králík, nutrie a skopové s tím že nutrie je prakticky nejdietnější i když hůře dostupná. Je sice v přírodě docela dost přemnožená nicméně ve velkém se nechová tedy oslovit známého myslivce, ten vám ji střelí a může pravidelně dodávat. Masa jiných zvířat z velkochovů jsou většinou celkem silně kontaminovaná, mléčné produkty bohužel taktéž a ještě mohou vyvolávat alergie a sóju z mého pohledu nebrat. Z hlediska nízké kontaminace bych ještě doporučil zvěřinu i když na trávení je docela těžká a ne každému chutná. Každopádně divokých prasat je všude určitě hodně tedy zase jako zdroj vyhledat myslivce.