Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 12:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rostline nahrazky syru
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2023 4:00 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
neti píše:
Btw. pasterizácia (kyselá kapusta, kefír, bryndza, pivo, jogurkty ...) je potrebná, aby to nevybuchlo v obchode a aby to malo vždy rovnakú a predvídateľnú chuť. Preto sa napr. jogurtová kultúra používa iba jeden krát (je možné ju použiť aj 20 krát, potom zoslabne). Zákazník je dnes rozmaznaný. Jablká sa leštia, s drobnými vadami sa vyhadzujú ap. Kto fermentuje (čokoľvek) veľmi dobre vie, že proces fermentácie je alchýmia. A výsledná chuť je vždy iná. To napr. v mojom prípade je plus, keďže sa "nenudím" rovnakými chuťami. Minulý rok mi napr. červená repa mixovaná s trochou červenou kapustou skvasila tak trochu do alkoholu - btw. skvelá príloha k mäsu a najlepší zdroj betaínu!

A ešte jedna vec. Jedna pani sa raz na fb sťažovala, že mlieko z obchodu je mŕtve a spomínala na plnotučné mlieko z detstva. A nevedela pochopiť, že cieľom pasterizácie je práve to, aby aby sa zničilo všetko živé. Anyway.. Lenže ak takéto "mŕtve" mlieko nechám sfermentovať zvieratkami v zrnách, tak dostanem "živý" produkt so všetkými benefitami z priložených článkov. Výsledný kefír samozrejme nezohrievam, ani nevarím.

"Celý rok si v obchodě žádnou uzeninu ani masný výrobek nekoupím, protože jsou fakt odporné, ale když si to naladím podle svého, tak to přeci nemůže dopadnout nijak špatně, no ne?"
https://www.zkvaseno.cz/salami

Neobhajuj je, dříve to také šlo, mít na pultě čerstvé rychloobrátkové zboží s kratší trvanlivostí. A na rovinu ti povím, že sterilované kysané zelí a termizovanou bryndzu nekupuji, ani z kvalitních fermentovaných surovin doma nedělám vařením mrtvé jídlo. Jsou tady hned za rohem dva průmyslové pivovary, takže mohu porovnávat, jeden pasterizuje a druhý díky filtraci ne, přičemž kvalita lahvového kolísá u obou, tak bych řekl, že je to buď sládkem (vařením) anebo prodejcem (vystavením na prodejně).

"Většinou je to podvod"

Jak říká, štve ho, že lidé, kteří účinkům brynzy věří, jsou vlastně podváděni. Proto se v roce 2005 zasadil o klinické testování účinků klasické brynzy na dobrovolnících z vědeckých a lékařských kruhů.

"Kardiologové se mi smáli. Říkali: Neblázni, uděláš si ostudu. Účinky je šokovaly. Prokázalo se, že pravidelná konzumace tradiční brynzy snižuje cholesterol, krevní tlak, protein, který signalizuje zánětlivé procesy atd. To tepelně ošetřená, dvakrát ohřívaná brynza, nedokáže, ani když se do ní mikroorganismy po tepelné úpravě přidávají."


Mikrobiolog vytáhl do boje za tradiční brynzu, výrobci nejásají
https://zahranicni.hn.cz/c1-24109850-slovaci-nevedi-jestli-je-brynza-jako-brynza

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rostline nahrazky syru
PříspěvekNapsal: stř led 25, 2023 2:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Neobhajuj je, dříve to také šlo, mít na pultě čerstvé rychloobrátkové zboží s kratší trvanlivostí. A na rovinu ti povím, že sterilované kysané zelí a termizovanou bryndzu nekupuji, ani z kvalitních fermentovaných surovin doma nedělám vařením mrtvé jídlo. Jsou tady hned za rohem dva průmyslové pivovary, takže mohu porovnávat, jeden pasterizuje a druhý díky filtraci ne, přičemž kvalita lahvového kolísá u obou, tak bych řekl, že je to buď sládkem (vařením) anebo prodejcem (vystavením na prodejně).

"Většinou je to podvod"

Jak říká, štve ho, že lidé, kteří účinkům brynzy věří, jsou vlastně podváděni. Proto se v roce 2005 zasadil o klinické testování účinků klasické brynzy na dobrovolnících z vědeckých a lékařských kruhů.

"Kardiologové se mi smáli. Říkali: Neblázni, uděláš si ostudu. Účinky je šokovaly. Prokázalo se, že pravidelná konzumace tradiční brynzy snižuje cholesterol, krevní tlak, protein, který signalizuje zánětlivé procesy atd. To tepelně ošetřená, dvakrát ohřívaná brynza, nedokáže, ani když se do ní mikroorganismy po tepelné úpravě přidávají."


Mikrobiolog vytáhl do boje za tradiční brynzu, výrobci nejásají
https://zahranicni.hn.cz/c1-24109850-slovaci-nevedi-jestli-je-brynza-jako-brynza

Tak v tom vám musím dát za pravdu protože v mládí jsem jako dítě chodil s bandaskou pro rozlévané kysané mléko které se do mlékáren vozilo v konvích o objemu 25 l a bylo super. Mnohdy jsem toho domů donesl sotva polovinu. Vozilo se ve středu a muselo se ovšem prodat ten den nebo další den pak už za moc nestálo a to by se dnes řetězcům moc nehodilo. Fungovalo pochopitelně skvěle a to dnešní nefunguje skoro vůbec ale zase zisk je velké lákadlo prodejců.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz