Jarda píše:
(…) postup jsem zde již několikrát popisoval a pro jistotu jej zopakuji. Dle následujícího receptu, jak jej postavila Dr. Johanna Budwig, si udělejte směs, várka je na jeden, až tři dny, dle snášenlivosti, mimo to jezte syrové jídlo a zaměřte se na ovoce. Do mixéru, nebo šlehače dejte 250 ml čerstvého lněného oleje, přidejte 450 g 10% tvarohu, optimálně v bio kvalitě. Vhodné je přidat i čerstvě, jemně rozemleté, lněné semínko, množství dle potřeby. Mixujte a přidávejte jen tolik vody, aby se obsah dokonale smísil dohromady. Pět minut přípravy do pudinkové hutnosti má za následek, že necítíte žádnou chuť oleje a na nádobě mixéru by neměl být viditelný žádný mastný prstenec, až ji budete vyplachovat. Tato směs se lněným olejem nevyvolává průjem, a to dokonce ani ve velkých množstvích. Olej totiž chemicky reaguje se sirnatými proteiny tvarohu (…)
Krásný den,
toto je text z úplně první – dnes už celkem historické – stránky této důležité a skvělé diskuse, je to z října 2009. Diskuse o sirné patlanině má 122 stran, to bych odpověď hledal měsíc… odpověď na otázku: předpokládám, že tahle informace o 10% tvarohu se pak postupem času změnila na tvaroh nízkotučný, ne? Mám za to, že Johanna ve své receptuře měla tvaroh nízkotučný. Viděl jsem to v několika různých zdrojích…
Děkuji děkuji