Dobrý den prosím o radu. Již cca 2 měsíce po pozření něčeho co obsahuje více tuku mám pocity na zvracení, nevolnost,Jím tedy věci které mají do 20%tuku.Vyšší nedávám.V prosinci jsem byla na vyšetření na salvii, kde mi bylo řečeno zánět slinivky.Posledních 14 dní tlak v pravém podžebří. Dnes jsem tedy pro klid duše šla na náběry výsledek ALT 0,76 AST 0,50,GGT 0,36 ALP 1,30 amylaza v seru 0,94 amylaza pankreaticka 0,43 lipaza 0,06 glukoza 5,36. Dá se dle vysledku soudit že to není nic se slinivkou, ale jsou to
játra zvýšené ALT - normu pro ALT mají 0,55. Zase ale jenom jatra by nezpusobovala to ze netrávím tuky?Doporučujete zde silymarin generika na 21 dní.Mám k dispozici ostropestrec od firmy Naturevia 1 kapsle obsahuje:
ostropestřec mariánský 6250 mg (silybum marianum extrakt ze semen 25:1, 80% sylimarinu - 250 mg).Rozumím tomu správně že jedna tableta obsahuje 250mg?Měla bych brát tedy 3 tablety/21 dní?Jím betain, pred jidlem zemezlucovou smes do vody po jidle ostropestrec do vody od dědka, ulevu to nepřinaši.Také jim cca 14 dní houbu reishi - nepredpokladam ze tyto doplnky by v tom mohli hrat nejakou roli?Jinak se chystam na preventivni kontolu pristi tyden tak predpokladam ze mi doktor napise pro kontrolu sono.
dekuji