Ÿura píše:
Zelezo mam vyssi. Nizkou TIBC a feritin 150. To bylo predtim nez jsem si upustil tu krev.. Tam zastavam stejny nazor jako Robbins. Ideal je mit v sobe co nejmin zeleza ktere staci na tvorbu hemoglobinu. Takze za me snizovat a snizovat feritin pokud to neovlivnuje tvorbu hemoglobinu.. Prebytek jen dela v tele bordel oxidacni stres, vykrmuje patogeny..
U te medi jde o to proc je zvedla no. Myslim tim zvedla i s cerulopalsminem.. Budto to je zenska na antikoncepci, nebo ma dotycny nejake infekce nebo je dotycny ve stadiu zvyseneho stresu. Tady se urcite musi doplnovat horcik, sodik, draslik, vapnik, zinek, b vitaminy, vit C, selen, jod, dostatek bilkovin a pod.. Protoze ty telo pri tom stresu vycerpava rychle. Pruser je, jak uz ten stres trva tak dlouho a nakumupuje se v jatrech tolik medi, ze uz ten ceruloplasmin pak spadne dolu. Tohle treba Robbins vubec nechape. Ze u vetsiny lidi neni nizky ceruloplasmin kvuli nedostatku, ale naopak prebytku a tam jak uz jsem psal pokud se to bude lamat pres koleno a tlacit to nahoru silou(coz je jeho pristup s jatrama a pod.), tak to telo dojebe, protoze to totalne prehlti uz tak nefunkcni antioxidacni system v tele.. To je klasicky pripad "slow oxidizeru" v burnoutu. Tem proste dat dalsi med nemuzete. Nebo cokoliv co stimuluje telo jeste vic. V tom pripade "nutritional balancing" postupuje tak, ze ti vemou vsechny stimulanty od jidla, sladkeho, kafe po ruzne bylinky stimulujici, mineraly jako med a pod.. Strava hodne varene zeleniny, zivocisne bilkoviny, rochu komplexnich sacharidu. Hodne zinku, horcik, ale i nejaky vapnik a pod.. Tohle telo totalne uzemni. Vesina lidi neni moc schopna pak fungovat, protoze posledni roky zili na stresovych hormonech a v poslednim stadiu uz jen na stimulantech(kafe, cokolada atd..) protoze uz i ta produkce stresovych hormonu byla dole... Proste je to takova rizena "crash" kdy to telo ma konecne trochu klidu. Jen to neni prdel protoze to telo muze fakt totalne zkolabovat z toho jak bylo vycerpane a ted v tom systemu neni nic co by ho udrzovalo v chodu.. Tohle jak si clovek muze dovolit, tak to je ideal no a pak jak se daji nadledvinky a ty zasoby mineralu trochu do normalu, tak telo zacne ten prebytek z tela vylucovat. Pak se tomu pomaha tema kavovyma klystyrama, saunama, pridavaji se vic ty stimulujici B vitaminy, ale i trochu te medi a pod..
Tohle co je bezna praxe desitek let u lidi co delaji vlasovky a nutritional balancing vubec Robbins nebere v potaz.
Taky nebere v potaz jestli vubec jede dobre dotycnemu stitna zlaza. To se pak muze clovek nacpat medi jak chce, ale ceruloplasmin nezvedne. TO je treba i muj pripad a proto me zrani jater a pod. tak dojebalo.. Prebytek vit A jeste k tomu blokuje transport hormonu stitne zlazy, takze doporucovat jatra, tresci oleje a pod. ve velkem a jeste k tomu to nevyrovnat Dckem to je proste kontraproduktivni..
Tohle je defakto jediny muj krevni test rekneme za poslednich 8 let kde jsem zaznamenal "copper dump"
Brutalne zvedla med, ale ceruloplasmin zustal nizko. Vypocet volne medi vysel na 17,5 umol/l coz je brutal. Idealni cislo je 0 a Synlab ma ted treba ref. mez u tevolne do 2.2 tusim... Pamatuju si ten den docela dobre. Bylo lete vedro. Mel jsem vysoky tlak 140 na neco. Vzdycky mam nizky.. Tekla mi krev z nosu, Bolela me hlava jako prase, deprese, "racing mind".. Bohuzel v te dobe jsem jeste toho moc nevedel. Takze jsem s tim nic nedelal, Dnes bych tam napral histidin, molybden, Ccko a asi bych si udelal i kavovy klystyr..
To jsou nezpochybnitelně inspirativní postřehy a osobní zkušenosti je vidět že jste si toho k danému tématu načetl a vyzkoušel opravdu hodně. Jinak tu štítnou radím klientům kontrolovat a ladit určitě, bez ní to jde opravdu blbě. Také ceruloplazmin by se měl pohybovat cca na dvojnásobku mědi myšleno pouze číslo bez desetinných čárek, zhruba to odpovídá ideální volné mědi provedené výpočtem z naměřených hodnot. U člověka s tímto výsledkem bych dával ten zinek, někdy i molybden pokud je zinek u horní hranice a snažil se rozchodit na maximum tok žluče.