doubleingram píše:
Ahoj, poslední dobou tápu z jakých zdrojů brát protein i a do určitý míry i tuky. Používám pouze lněný a olivový olej, vše v té nejvyšší kvalitě, bohužel jako zdroj proteinu primárně kvalitnější maso, mléčné výrobky, občas ryby, vejce, jsem tam tempech, fazole. To Protein i supplementuju směsí bezlaktózového syrovátkového proteinu, k tomu konopný nebo mandlový protein například, a zelený ječmen nebo pšenici.
Jim k tomu hodně zeleniny, často fermentované produkty jako kimči nebo kvašené okurky. Kefíry jogurty pohankové kaše.
Nejlepší chleba co se dá sehnat Artic bakery, pohanku často teď poslední dobou jako přílohy. Vím. Ze mi chleba neuznáte, ale kde brát sacharidy?
Takže otázka z čeho brát neustále protein když člověk nechce jíst tolik masa a mléčných výrobků?
Ořechy nemají ideální tuky a na dostatek proteinu bych jich musel jíst stovky gramu denně, luštěniny zase krmí kandidu, na kterou mám podezření. Při svých 186 cm a zhruba 76 kg potřebuji na den tak minimálně 80 - 100 g proteinu.
Díky
Takový docela použitelný nástřel komplexního proteinového zásobení těla jsem uváděl zde
https://forum.zdravi-az.com/viewtopic.p ... 95#p105929