MarieKorálková píše:
Dobrý den,
tak proti tomu nemohu nic namítnout, ale problém je, že já ve skutečnosti nevím, co vlastně nesmím. Kasein je i ve vajíčkách, údajně v hovězím mase, přidává se do spousty výrobků, kde údajně na obale vůbec není uveden.
Dále jsem se dočetla, že problém je i s pečivem, kde je použito mléko atp.
To jsou otázky, na které bych potřebovala znát odpovědi, a toto bohužel nejsem schopna nikde najít (mám na mysli zejm. nějaký relevantni zdroj).
Dalším problémem je to, že hodně sportuji, a skutečně se nemůžu živit převážně zeleninou, ovocem a zrním. Hodně bílkovin se dá načerpat právě z kvalitního tvarohu, sýrů atp., čím však toto nahradit? Samozřejmě nemůžu jíst jen maso, a jak jsem uvedla, kasein je snad i v hovězím mase.
Aby toho nebylo málo, dle čínské medicíny bych se zeleninou a ovocem neměla vycpávat, neboť tyto potraviny ochlazují a to není nic pro mě.
Především hledám nějaký seznam potravin, které ano a které ne, a z čeho přijímat kvalitní bílkoviny (doposud jsem byla zvyklá i na proteinové tyčinky/nápoje, jako doplněk, k tomu ony tvarohy, sýry, maso...vyloučením kaseinu mi však zbyde jen to maso - abych to vysvětlila, jakmile pravidelně sportuji a nemám dostatečný přísun bílkovin, tak hubnu, což vážně nechci).
Nevěřím tomu, že jsem sama, kdo má tento problém.
Muzete specifikovat, co je u Vas pravidelne sportuji, pripadne kolik je Vam let? Ja z mleka piji pouze kefir a z masa a syru a mouky vubec nic a denne rano ujedu 15 km na kole rychlosti vetsi nez 30km/hod., ujdu pro nakupy asi 4 az 5 km opravdu rychlou chuzi a zpatky s plnym batohem, ted v lete cca hodinu az tri, jakmile je hezky, ryji zahony na zahrade a vecer si sednu na pul hodiny na veslarsky trenazer. Někdy, ne moc často, si skočím i na hodinu na trénink squashe.
Jenom pro doplneni v breznu pristi rok mi bude 63 let, ale je fakt, ze jsem sportoval cely zivot, jakmile jsem na nejaky cas prestal, tak mne telo potrestalo bolesti.