Jindra píše:
Teda nechci se Vás dotknout, Nowocayn, ale tahle otázka je dost "off topic", tj. dost mimo téma tohoto webu. Celý tento Jardův web je o přirozené stravě a o nevaření, tedy o neničení stravy tepelnou úpravou, a Vy sem vnesete dotaz, jak něco vařit. To je jak kdybych se ptal, jakej olej mám nalejt do hydraulického systému posilovače řízení nákladního vozu Tatra a dotaz položil do dámského fóra zabývajícího se například štrikováním svetrů z bavlny... No, jen můj názor
Po delším půstu se ale začíná napařenou zeleninou....což striktně doporučuje i pan Jarda....
Dotaz: Kolik vteřin , případně minut považujete za optimální PŘI NÁVRATOVCE k napaření nakrájené zeleniny, a je vhodnější klasický vařič nebo ten parní hrnec ?
(na orientační vteřiny či minuty se ptám, neboť ne vždy člověk je schopen postřehnout změny v lesklosti povrchu zeleniny...)
Zajímá mne nějaký konkretní příklad použití u nějaké zeleniny (jinak to bude u papriky a měkké zeleniny a jinak u mrkve,řepy,květáku a tvrdých zelenin....)