Xion píše:
Zemiakova stava sa poklada za jeden z najsilnejsich alkalizatorov, avsak pocul som o nej aj vela negativneho, co sa spaja hlavne s vysokym obsahom skrobu.
Je vsak velmi lacna a lahko dostupna, napriklad oproti zelenemu jacmenu.
Chcem sa opytat par otazok.
Je vhodne pit stavu zo zemiakov (odstavena na normalnom odstavovaci) ako alkalizator, alebo je lepsie ju iba v malom mnozstve primiesat do inej, napriklad mrkvovej.
Je vhodne precedit skrobovitu kasu, aby bola vysledkom iba zemiakova voda?
Dalej, pocul som, ze niekedy sa pod zemiakovou vodou mysli nieco ako zemiakovy vyvar. Nechat zemiaky povarit v supke a pit tu vodu. Kedze som vsak cital Vase nazory na caje, myslim ze budete mat podobny aj na tuto metodu.
Dalej sa chcem opytat, ci skroby zo surovych zemiakov, popripade z precedenej stavy, prospievaju kandidoze, a ako velmi, dalej ci zahlienuju organizmus rovnako silno ako varene obiloviny.
Keby chcel niekto alkalizovat telo pomocou zemiakovej stavy, ako by ste doporucovali postupovat, v akych davkach a podobne. Mam kamarata, ktory si odstavil 3dcl zemiakovej stavy, vypil to rano na lacno a prislo mu totalne zle. Ja osobne by som si odstavil 1,5 dcl, precedil to od husteho skrobu, a zriedil to dalsim 1,5dcl vody (popripade mrkvovej stavy). Je takyto postup vhodny?
Bramborová šťáva je po všech stránkách velice zdravá, ale bohužel není zrovna chutná. Je třeba si cíleně vybrat určitý druh brambor, který Vám bude chutnat a toho si potom nakoupit více, protože ty chutné se málokdy seženou. Já ji používám výhradně v nějaké směsi, většinou s mrkví a celerem, samotná mi nijak zvlášť nechutná a nutně ji mít nemusím. Za podobnou cenu pořídím i melounovou a to je chuťově o něčem jiném, přičemž zásadotvornost je výborná.
Vývar z brambor je dobrý na vlasy, místo šamponu, ale na pití asi nic moc.
Škroby ze syrových brambor nijak neškodí a tráví se velice dobře, kandidu neuživí a hleny netvoří, to umí opravdu jen ve vařeném stavu.
Blbě mu bylo proto, že si to znechutil, jinak zde není žádný důvod k nevolnosti a pokud přidáte stejný podíl celerové a dvojnásobný objem mrkvové šťávy, tak nemusíte nic řešit, pouze zamíchat a vypít. Není to žádný gurmánský zázrak, ale pít se to dá celkem bez jakékoliv nechuti.