m1ro píše:
Dobry den,
rad bych se zeptal, jaky mate nazor na dlouhodobe uzivani pripravku B-Komplex Forte? Muze to byt nebezpecne? Na krabicce se pise, ze Forte se nema uzivat dlouhodobe, jelikoz ma vyrazne vyssi davky vitaminu, nez jsou doporucene. Jenze mne pusobi b-komplex primo zazracne na plet, od mala trpim slabsi formou akne a jak jsem zacal uzivat ty Bcka, absolutne to vymizelo, skoro na 100%, nic mi nikdy tak nezabralo. Stejne tak se mi razantne zlepsily vlasy, pokozka na hlave, atd. Uzivam to uz vice jak 3 mesice, 1 tabletu denne, obcas vynecham 1-2 dny. Vubec nic negativniho zatim nepozuruji, jen zlepseni, snad krom toho, ze mam z toho syte zlutou moc, coz je pry bezne, ale ani to nemam cely den. Radeji se zeptam, jestli to nemuze byt nebezpecne treba na ledviny ci jatra atd. Jim take ostropestrec a lecitin v kurach, tak snad to trochu pomuze. Na synteticke Ccko v prasku jsem taky zvykly vic jak rok v kuse kolem cca 2g denne a taky uplne bez problemu, spise zase jen zlepseni ve spouste veci. Jakmile na nekolik dnu b-komplex vysadim, prijde mi, ze se pomalu ale jiste zacne tvorit nove akne, ale pozvolna. Dodal bych, ze uzivam B-Komplex Forte od Zentivy, ta snad jedina neobsahuje B12, tu bych radeji dyl neuzival, proto jsem zvolil tuhle znacku. Navic na akne pusobi zrovna opacne. Dekuji za odpovedi.
Asi by zásadní problém vznikat neměl, béčka jsou obecně vysoce bezpečná a tělo se přebytku celkem snadno zbavuje. Každopádně je ovšem vhodnější vysledovat, který konkrétně vám pomáhá (předpokládám, že to bude B5) a zbytek brát jenom jako udržovací dávku.