Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 4:04 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon pro 22, 2008 11:51 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Pohled na bílé jedy

Bílé jedy představují vysoká rizika pro vznik onemocnění. Jedná se o vysoce kyselinotvorné, zahleňující a jinak škodící potraviny. Většina lidí si nedokáže představit život bez mouky, mléka, cukru a soli. Ubezpečím Vás, že i pro mě to bylo před čtvrt stoletím stejně nepředstavitelné a nyní je pro mě naopak naprosto nepředstavitelný návrat k trvalé konzumaci těchto potravin. Jím je pouze výjimečně na společenských akcích, jako je účast na svatbě, narozeninách či jiných významných událostech, kam jsem občas pozván. Tam se rozhodně krouhaného zelí nedomáhám, abych nebyl za magora, ale jinak se konzumaci těchto potravin naprosto vyhýbám a nijak mi nescházejí. Také mi nijak nescházejí zdravotní problémy kterými jsem trpěl, pokud jsem tyto potraviny jedl a rozhodně se k nim nehodlám vracet. Mohu Vás ujistit, že tělo Vám za vynechání těchto potravin poděkuje rychlou, pozitivní změnou většiny civilizačních onemocnění a až na chutě, kterých se zřejmě nezbavíte, se bez těchto jedů dá krásně žít a nic tělu neschází, ba právě naopak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte kvě 05, 2009 9:20 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 05, 2009 9:13 pm
Příspěvky: 1
Zdravím, co tu píšete je super. Hodně lidí žije v bludech a fámách. Hlavně to mléko, které si kvůli vyloučení jisté kyseliny, jejíž jméno si nepamatuju, musí vzít i vápník z našich kostí a tím odvápňuje, mě zaujalo nejvíc. Největší pitomost je dávat v nemocnici lidem jogurty které pacienty zahlení a určitě znesnadňují léčení. Ono stejně to léčení je jenom taková hra. Dají Vám tam tuny léků které Vám totálně rozhrabou obranyschopnost a nepomůžou od problému...ale je toho víc \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř kvě 06, 2009 10:08 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Dangel píše:
Zdravím, co tu píšete je super. Hodně lidí žije v bludech a fámách. Hlavně to mléko, které si kvůli vyloučení jisté kyseliny, jejíž jméno si nepamatuju, musí vzít i vápník z našich kostí a tím odvápňuje, mě zaujalo nejvíc. Největší pitomost je dávat v nemocnici lidem jogurty které pacienty zahlení a určitě znesnadňují léčení. Ono stejně to léčení je jenom taková hra. Dají Vám tam tuny léků které Vám totálně rozhrabou obranyschopnost a nepomůžou od problému...ale je toho víc \":)\"

Ano, máte pravdu, je to jen taková hra, pro spokojený pocit pacientů. Většina lidí, se není ochotna zříci žrádla, v tom nejhrubším slova smyslu a používat mozek, to se po obecné veřejnosti vůbec nedá požadovat, to většinu lidí přímo bolí. Dostanete perfektní diagnostický servis a za své peníze máte dobrý pocit, že se s Vámi někdo stále zabývá. To je samozřejmě ošidné, protože Vy naprosto nepotřebujete přesně vědět, co Vám je, ale docílit stavu, aby Vám nic nebylo a na to je moderní medicína krátká. V naprosté většině případů řeže a chemií zanáší tělo, ale naprosto ignoruje maximální péči o náš velice dokonalý imunitní systém, který je tak dokonalý, že pokud bezchybně funguje, tak jste prostě zdráv. To mnohem lépe, než léky, řeší vnitřní očista těla i obyčejná hladovka, ale člověk u toho musí trochu přemýšlet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob čer 27, 2009 9:45 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
V clanku doporucujete kozie mlieko, ako menej skodlive nez kravske. Ako je na tom ovcie mlieko, co sa tyka stravitelnosti, zivin, skodlivosti?
A chcem sa opytat, aky nazor mate na bryndzu, ktora sa vyraba z tohto mlieka. U nas na Slovensku sa jej hovori aj biele zlato.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: ned čer 28, 2009 7:41 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
V clanku doporucujete kozie mlieko, ako menej skodlive nez kravske. Ako je na tom ovcie mlieko, co sa tyka stravitelnosti, zivin, skodlivosti?
A chcem sa opytat, aky nazor mate na bryndzu, ktora sa vyraba z tohto mlieka. U nas na Slovensku sa jej hovori aj biele zlato.

U jakéhokoliv mléka platí pravidlo co nejvyšší čerstvosti, nejlepší je do 4 hodin od nadojení a v žádném případě nesmí být tepelně ošetřeno. Kozí a zvláště ovčí mléko, má proti kravskému zcela jiné složení a je z tohoto pohledu nejvhodnější, ale také je nejobtížněji dostupné, alespoň v Čechách. U Vás na Slovensku je dostupné snadněji, ale také si nemyslím že pro každého.
Pokud se skladování mléka protáhne přes 12 hodin, je vhodnější již mléko nepít a nechat přírodu pracovat na rozložení jednotlivých složek mléka pro mnohem lepší vstřebatelnost. Z tohoto pohledu je brynza naprosto ideální produkt, ale jen ta opravdu kvalitní vyráběná původní technologií někde na salaši. Ta člověku dodá obrovské množství vysoce kvalitních laktobacilů ve velice širokém spektru kultur, což se snad v žádném jiném produktu nevyskytuje. Takovýto produkt je jednoznačně doporučitelný a v množství cca 5 dkg denně, mimořádně prospěšný pro zdravá střeva. Pro běžně prodávanou brynzu to bohužel neplatí, ta je celkem škodlivá jako veškeré jiné mléčné produkty na které se odborně zaměřil potravinářský průmysl, který ve své idiotské snaze nás ochránit před bakteriemi zcela likviduje naší přirozenou imunitu. Zdravý člověk nemůže žít ve sterilním prostředí jako skleníková rostlina, to pak při prvním průvanu chcípne, protože chytne naprosto všechno, co kolem něho poletuje. Mnohem lepší je, se pravidelně promořovat co nejširším spektrem bakteriálních kultur a mít imunitní systém vytrénovaný na vrcholu reálných možností. Pak může vzduchem létat co chce a nechytnu nic ani v kontaktu s mimořádně virulentním tipem viru a bakterie, nebo jakékoliv plísně, či jiného neřádu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: ned čer 28, 2009 12:09 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Dakujem, potvrdili ste moj nazor na bryndzu. Samozrejme, mal som na mysli pravu bryndzu, to znamena nepasterizovanu. Bohuzial, dnes sa predava uz aj ta "prava" riedena kravskym mliekom v pomere 60% ovcie, 40% kravske. Taku salase vyrabaju, aby sa v tychto financnych podmienkach udrzali pri zivote. Pravu 100% bryndzu, to znamena 100% ovcieho mlieka robia niektore salase, ale skor pre vlastnu potrebu a pre znamych. Keby sa predavala, jej cena by bola vraj tak vysoka, ze by ju malo ludi kupovalo. Tie bryndze z potravinarskeho priemyslu, viem o com hovorite... jednak su pasterizovane, cim sa z bryndze stava obycajny syr a co je horsie, su velmi lacne, casto vdaka tomu, ze sa falsuju este horsim pomerom kravskeho mlieka... a ludia to bohuzial kupuju, cim podkopavaju nohy salasnictvu a vyrobe pravej brynze na Slovensku. Koniec koncov, preto je cena ovcieho mlieka taka vysoka, ze vraj stav oviec sa za posledne dekady znizil z 3 milionov na 300 tisic kusov. Pocet ludi sa vsak za toto obdobie podstatne zvysil.

Ja samozrejme pouzivam bryndzu ako probiotikum, cize doplnok, nie ako krmivo. Zatial sa mi javi velmi dobre, dat si vecer salat z kapusty, cibulky, salatu a do neho rozmiesat male mnozstvo bryndze, staci aj mala hrudka. Raz za cas si spravim poriadny bryndzovy salat, vtedy dam aj 10dkg. \":-)\" Zaujimave je, ze aj napriek tomu, ze sa riedi kravskym mliekom, ze vraj ludia co maju alergiu na kravske mlieko, ju z takejto bryndze nedostanu. To hovoril jeden predajca tejto salasnickej bryndze, ktory tvrdi, ze k nemu pravidelne chodia aj ludia s alergiou na kravske mlieko.

Tu som nasiel clanok o bryndzi:


• Bryndza je slovenský mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné zložky ovčieho mlieka. Proces zrenia na salaši a v bryndziarni spôsobí, že sa v nej doslova premnožia ,,priateľské“ baktérie mliečneho kvasenia, tzv. probiotiká, ktorých blahodarné účinky na ľudský organizmus čoraz častejšie ospevujú vedci i lekári.
• V jednom grame bryndze sa nachádza asi jedna miliarda týchto prospešných mikroorganizmov z viac ako dvadsiatich druhov. ( probiotický jogurt či nápoj obsahuje len jeden-dva druhy živých mliečnych baktérií).
• Nepasterizovaná bryndza podporuje trávenie a pravdepodobne obmedzuje aj vznik rakoviny hrubého čreva.
• Špecifickú mikroflóru a jej vzťah ku kvalite slovenskej bryndze potvrdzuje už Codex Alimentarius Austriacus z roku 1917. Tieto druhy mikroorganizmov sú charakteristické a prítomné v slovenskej bryndzi i v súčasnosti.
• Bryndza zo surového ovčieho mlieka obsahuje veľmi veľa probiotických baktérií. V jednom grame je až jedna miliarda užitočných mikroorganizmov, teda neporovnateľne viac ako v jogurtoch.
• Sú to mliečne baktérie, ktoré priaznivo ovplyvňujú imunitný systém a alergické ochorenia. Premenia vysoký obsah tuku, ktorý je v bryndzi, na tuky prospešné pre naše telo. Štúdia dokázala, že pri pravidelnej konzumácii sto gramov bryndze denne sa pozoruhodne zníži „zlý“ cholesterol.
• Po konzumácii bryndze klesá aj hladina cukru v krvi a znižuje sa hodnota krvného tlaku.
• Čerstvá pochúťka má význam aj pri prevencii osteoporózy. Obsahuje veľa vápnika, ktorý telo ľahšie vstrebáva z tráviacieho traktu práve vďaka mliečnym baktériám.
• Pravidelná konzumácia bryndze dokázateľne znižuje hladinu škodlivého cholesterolu, a to aj napriek tomu, že má vysoký podiel tuku v sušine (45-48 percent). Má pozitívne účinky pri prevencii rakoviny hrubého čreva, zažívacích problémoch, alergických ochoreniach, rednutí kostí, cukrovke, zvyšuje imunitu a znižuje dokonca krvný tlak.
• Skupina 24 dobrovoľníkov osem týždňov jedla sto gramov bryndze denne. Okrem poklesu celkového a „zlého“ cholesterolu sa zaznamenal vzostup toho ,,dobrého“, vedcov prekvapil aj pokles hladín krvného cukru, zápalového parametra C-reaktívneho proteínu (CRP) či hodnôt krvného tlaku.
• Ovčie mlieko, z ktorého sa vyrába bryndza, je mimoriadne cenné aj z hľadiska obsahu vápnika. Kým 100 g kravského mlieka obsahuje 100-120 mg vápnika, jeho obsah v ovčom mlieku je až dvojnásobný, Ak sa v 100 g tavených syrov z kravského mlieka nachádza 200-300 mg vápnika, v bryndzi je to 650-700 mg
• Tradičná slovenská bryndza z nepasterizovaného mlieka sa teda zaraďuje medzi tzv. funkčné potraviny, ktoré nielenže nasýtia, ale aj pozitívne ovplyvňujú zdravie. Jednoducho možno povedať, že majú liečivé vlastnosti.
• Bryndzu dobre ju znášajú aj mnohí ľudia s neznášanlivosťou laktózy, pretože počas spracovania mlieka na ovčí syr a bryndzu dochádza k prirodzenému úbytku mliečneho cukru. Aj mliečna bielkovina je v bryndzi stráviteľnejšia ako tá pôvodná v mlieku, dochádza k tomu v procese zrenia, tzv. fermentácie.
• Enzýmová aktivita mliečnych baktérií pomáha natráviť bielkoviny a tuk v bryndzi, čím vzniká stráviteľnejší syr s jedinečnými látkami, ktoré upevňujú zdravie a vitalitu človeka. Okrem toho "dobré" mikroorganizmy brzdia rast tých "zlých", choroboplodných, takže dochádza k jedinečnému samočistiacemu procesu, ktorý nahrádza pasterizáciu. Pasterizácia likviduje nielen zlé, ale aj užitočné baktérie s prospešnými účinkami.
• Mnohí výrobcovia a spracovatelia bryndze považujú pasterizáciu za nezvládnutie náročnej výroby takéhoto syra. Je to jediný mliečny výrobok, ktorý sa vyrába zo surového mlieka.
• Správna tradičná bryndza nie je úplne jemná a hladká ako maslo. Obsahuje drobné zrniečka ovčieho syra. Práve táto zrnitosť je typickou vlastnosťou a zvláštnosťou bryndze.
• Registrovanú slovenskú bryndzu môžu vyrábať a predávať iba bryndziarne, ktoré berú mlieko z určených horských a podhorských oblastí, najmä zo stredného a severného Slovenska.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon čer 29, 2009 10:33 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Dakujem, potvrdili ste moj nazor na bryndzu. Samozrejme, mal som na mysli pravu bryndzu, to znamena nepasterizovanu. Bohuzial, dnes sa predava uz aj ta "prava" riedena kravskym mliekom v pomere 60% ovcie, 40% kravske. Taku salase vyrabaju, aby sa v tychto financnych podmienkach udrzali pri zivote. Pravu 100% bryndzu, to znamena 100% ovcieho mlieka robia niektore salase, ale skor pre vlastnu potrebu a pre znamych. Keby sa predavala, jej cena by bola vraj tak vysoka, ze by ju malo ludi kupovalo. Tie bryndze z potravinarskeho priemyslu, viem o com hovorite... jednak su pasterizovane, cim sa z bryndze stava obycajny syr a co je horsie, su velmi lacne, casto vdaka tomu, ze sa falsuju este horsim pomerom kravskeho mlieka... a ludia to bohuzial kupuju, cim podkopavaju nohy salasnictvu a vyrobe pravej brynze na Slovensku. Koniec koncov, preto je cena ovcieho mlieka taka vysoka, ze vraj stav oviec sa za posledne dekady znizil z 3 milionov na 300 tisic kusov. Pocet ludi sa vsak za toto obdobie podstatne zvysil.

Ja samozrejme pouzivam bryndzu ako probiotikum, cize doplnok, nie ako krmivo. Zatial sa mi javi velmi dobre, dat si vecer salat z kapusty, cibulky, salatu a do neho rozmiesat male mnozstvo bryndze, staci aj mala hrudka. Raz za cas si spravim poriadny bryndzovy salat, vtedy dam aj 10dkg. \":-)\" Zaujimave je, ze aj napriek tomu, ze sa riedi kravskym mliekom, ze vraj ludia co maju alergiu na kravske mlieko, ju z takejto bryndze nedostanu. To hovoril jeden predajca tejto salasnickej bryndze, ktory tvrdi, ze k nemu pravidelne chodia aj ludia s alergiou na kravske mlieko.

Tu som nasiel clanok o bryndzi:


• Bryndza je slovenský mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné zložky ovčieho mlieka. Proces zrenia na salaši a v bryndziarni spôsobí, že sa v nej doslova premnožia ,,priateľské“ baktérie mliečneho kvasenia, tzv. probiotiká, ktorých blahodarné účinky na ľudský organizmus čoraz častejšie ospevujú vedci i lekári.
• V jednom grame bryndze sa nachádza asi jedna miliarda týchto prospešných mikroorganizmov z viac ako dvadsiatich druhov. ( probiotický jogurt či nápoj obsahuje len jeden-dva druhy živých mliečnych baktérií).
• Nepasterizovaná bryndza podporuje trávenie a pravdepodobne obmedzuje aj vznik rakoviny hrubého čreva.
• Špecifickú mikroflóru a jej vzťah ku kvalite slovenskej bryndze potvrdzuje už Codex Alimentarius Austriacus z roku 1917. Tieto druhy mikroorganizmov sú charakteristické a prítomné v slovenskej bryndzi i v súčasnosti.
• Bryndza zo surového ovčieho mlieka obsahuje veľmi veľa probiotických baktérií. V jednom grame je až jedna miliarda užitočných mikroorganizmov, teda neporovnateľne viac ako v jogurtoch.
• Sú to mliečne baktérie, ktoré priaznivo ovplyvňujú imunitný systém a alergické ochorenia. Premenia vysoký obsah tuku, ktorý je v bryndzi, na tuky prospešné pre naše telo. Štúdia dokázala, že pri pravidelnej konzumácii sto gramov bryndze denne sa pozoruhodne zníži „zlý“ cholesterol.
• Po konzumácii bryndze klesá aj hladina cukru v krvi a znižuje sa hodnota krvného tlaku.
• Čerstvá pochúťka má význam aj pri prevencii osteoporózy. Obsahuje veľa vápnika, ktorý telo ľahšie vstrebáva z tráviacieho traktu práve vďaka mliečnym baktériám.
• Pravidelná konzumácia bryndze dokázateľne znižuje hladinu škodlivého cholesterolu, a to aj napriek tomu, že má vysoký podiel tuku v sušine (45-48 percent). Má pozitívne účinky pri prevencii rakoviny hrubého čreva, zažívacích problémoch, alergických ochoreniach, rednutí kostí, cukrovke, zvyšuje imunitu a znižuje dokonca krvný tlak.
• Skupina 24 dobrovoľníkov osem týždňov jedla sto gramov bryndze denne. Okrem poklesu celkového a „zlého“ cholesterolu sa zaznamenal vzostup toho ,,dobrého“, vedcov prekvapil aj pokles hladín krvného cukru, zápalového parametra C-reaktívneho proteínu (CRP) či hodnôt krvného tlaku.
• Ovčie mlieko, z ktorého sa vyrába bryndza, je mimoriadne cenné aj z hľadiska obsahu vápnika. Kým 100 g kravského mlieka obsahuje 100-120 mg vápnika, jeho obsah v ovčom mlieku je až dvojnásobný, Ak sa v 100 g tavených syrov z kravského mlieka nachádza 200-300 mg vápnika, v bryndzi je to 650-700 mg
• Tradičná slovenská bryndza z nepasterizovaného mlieka sa teda zaraďuje medzi tzv. funkčné potraviny, ktoré nielenže nasýtia, ale aj pozitívne ovplyvňujú zdravie. Jednoducho možno povedať, že majú liečivé vlastnosti.
• Bryndzu dobre ju znášajú aj mnohí ľudia s neznášanlivosťou laktózy, pretože počas spracovania mlieka na ovčí syr a bryndzu dochádza k prirodzenému úbytku mliečneho cukru. Aj mliečna bielkovina je v bryndzi stráviteľnejšia ako tá pôvodná v mlieku, dochádza k tomu v procese zrenia, tzv. fermentácie.
• Enzýmová aktivita mliečnych baktérií pomáha natráviť bielkoviny a tuk v bryndzi, čím vzniká stráviteľnejší syr s jedinečnými látkami, ktoré upevňujú zdravie a vitalitu človeka. Okrem toho "dobré" mikroorganizmy brzdia rast tých "zlých", choroboplodných, takže dochádza k jedinečnému samočistiacemu procesu, ktorý nahrádza pasterizáciu. Pasterizácia likviduje nielen zlé, ale aj užitočné baktérie s prospešnými účinkami.
• Mnohí výrobcovia a spracovatelia bryndze považujú pasterizáciu za nezvládnutie náročnej výroby takéhoto syra. Je to jediný mliečny výrobok, ktorý sa vyrába zo surového mlieka.
• Správna tradičná bryndza nie je úplne jemná a hladká ako maslo. Obsahuje drobné zrniečka ovčieho syra. Práve táto zrnitosť je typickou vlastnosťou a zvláštnosťou bryndze.
• Registrovanú slovenskú bryndzu môžu vyrábať a predávať iba bryndziarne, ktoré berú mlieko z určených horských a podhorských oblastí, najmä zo stredného a severného Slovenska.

Proti brynze skutečně nelze mít nejmenší výhrady, je to jeden z mála mléčných produktů, který lze jednoznačně doporučit, ale zde v Čechách se ta skutečně pravá salašnická brynza prakticky sehnat nedá a ty pančované náhražky zrovna zdravé nejsou. Z tohoto pohledu, pokud nemám záruku kvality, tak je vhodnější pochybný výrobek nekupovat a spíše se zaměřit na kvašené produkty, jako sudové zelí a rychlokvašené zeleniny pickles, které si každý, po velice krátké zkušenosti, může vyrábět doma a dle své chuti. Nemají sice tak širokou skladbu laktobacilů, ale i tak jsou mimořádně prospěšné pro stav střeva a pro vyléčení mnoha nemocí a nákaz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2009 6:59 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Zdravím, jak je to s chlebem a jeho druhy?
Klasický chléb z bílé mouky bude asi hodně kyselinotvorný ale co třeba černý, graham, celozrný apod.?
Který z nich je nejvíce neutral popřípadě zásadotvorný?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2009 7:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Zdravím, jak je to s chlebem a jeho druhy?
Klasický chléb z bílé mouky bude asi hodně kyselinotvorný ale co třeba černý, graham, celozrný apod.?
Který z nich je nejvíce neutral popřípadě zásadotvorný?

Na toto téma je zde již celkem dost napsáno, zkuste to prohledat a docela Vás zklamu, že to není o druhu chleba, ani jeho zrnitosti, či barvě. Jednoznačně nejdůležitější je kvalita vstupních surovin a použitá technologie výroby. Zásadotvorný není žádný a neutrální možná ten, co popisuje členka Sybila v tématu Pohanka a to ještě jen za určitých podmínek konzumace. Osobně zastávám názor, že rozumný člověk chleba nejí hlavně proto, že je vždy škodlivý.
Citace:
"Pravý kváskový chlieb, predstavujúci kuchyňu našich predkov, je ručne zpracovaný chlieb podľa starej tradičnej receptúry, ktorá patrí k starým koreňom zdravej kuchyne našich predkov.
Kváskový chlieb neobsahuje drožie, žiadne chemické prísady, rôzne aditíva ako sú stabilizátory, regulátory chuti a pod., ale býhradne chlebový kvások a to zaručuje zachovanie veľkého množstva minerálov a vysokého obsahu vlákniny. Použitie pravého kvásku zabraňuje nadmernému škodlivému množení kvasiniek v organizmu a nevytvára tak podmienky k vzniku kožných chorob a mykóz a prispieva k zlepšeniu kondície. Kváskový chlieb čistí krv a je zvlášť vhodný pre osoby trpiacich akné, je prospešný nervovému systému, upravuje trávenie a po jeho konzumácii nevzniká zápcha a nadúvanie. Tak isto sa netvorí hlien, ktorý je častou príčinou ochorení ako je nádcha, kašel, alergie, zápaly priedušiek a bronchitída. Prírodnou fermentáciou (kvasením) pri stabilnej teplote a za určitý čas, získava tento chlieb výbornú a nezameniteľnú chuť. Pomery potravín v štandardnom režime boli odvodené z tradičných diétnych modelov, ktoré po tisícročia chránily našich predkov od mnohých degeneratívnych chorôb, ktorými dnes ľudstvo trpí. A na ktoré predčasne umiera. Po veky preverovaná obilná strava dáva človeku schopnosť prakticky realizovať harmóniu s meniacimi sa podmienkami okolia. Do nedávnych dôb boli napríklad celé obilné zrná, pripravované varením, pokrmom na celom svete.V západných krajinách bol chlieb tradičnou „životnou oporou“, ktorá sa až do nášho storočia jedla vo svojej prirodzenej, celozrnnej forme. Preto pravý chlieb netreba zatracovať, ale konzumovať ho tak, ako sa on má jesť. S úctou a pokorou."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2009 7:39 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Jarda píše:
Na toto téma je zde již celkem dost napsáno, zkuste to prohledat a docela Vás zklamu, že to není o druhu chleba, ani jeho zrnitosti, či barvě. Jednoznačně nejdůležitější je kvalita vstupních surovin a použitá technologie výroby. Zásadotvorný není žádný a neutrální možná ten, co popisuje členka Sybila v tématu Pohanka a to ještě jen za určitých podmínek konzumace. Osobně zastávám názor, že rozumný člověk chleba nejí hlavně proto, že je vždy škodlivý.

Šlo mi například o chleba koupený ve zdravé výživě respektive o variantu čím nahradit produkt z bílé mouky a bude to menší zlo...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2009 8:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Šlo mi například o chleba koupený ve zdravé výživě respektive o variantu čím nahradit produkt z bílé mouky a bude to menší zlo...

Zdravý chleba skutečně neexistuje, ale pokud si chcete sice škodit, ale co nejméně, tak se ptejte na chleba Ason, je mimořádně trvanlivý, chuťově velice dobrý, ale je otázkou zda je zdravý. Pokud jej běžně nekoupíte, tak se podívejte sem http://kolinger.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř zář 23, 2009 11:29 pm 
Offline

Registrován: stř zář 23, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 6
Host píše:
Šlo mi například o chleba koupený ve zdravé výživě respektive o variantu čím nahradit produkt z bílé mouky a bude to menší zlo...

Pokud jde o menší zlo, tak podle mých zkušeností v každém případě musí být kváskový a pokud možno z jiné než běžné pšeničné mouky (žitný, špaldový, u nás je k dostání dokonce s rýží) - je potřeba zajít do prodejny zdravé výživy, zjistit možnosti a vyzkoušet, který vám bude nejvíc vyhovovat. Jinak musím potvrdit, že nejlepší chleba je žádný chleba.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř lis 04, 2009 8:57 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Dnes dávli v tlelvízii reportáž o chlebe, že to je jediná vec ktorej sa nedá prejest a človek ju konzumuje resp. može konzumovat denne. Chlieb je vraj každodenný.
Tak ma napadlo, že to je skutočne pravda.
Drogy sa tažko vzdáva a bohužial 99% ludí na tejto droge "beží" denne.
Odborníčka na výživu sa vyjadrila, že by sme mali jest grahamový chleba/pečivo, celzrrný, viaczrnný, lebo je to vraj vyslovene zdravé. No urtiče o dost zdravšie ako biele pečivo, ktoré neobsahuje vobec nič ani vlákninu ani minerály iba lepok, ale určite nie zdravé.
Pri takýchto vyjadrenia je odborník na výživu zrejme každý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř lis 04, 2009 10:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Dnes dávli v tlelvízii reportáž o chlebe, že to je jediná vec ktorej sa nedá prejest a človek ju konzumuje resp. može konzumovat denne. Chlieb je vraj každodenný.
Tak ma napadlo, že to je skutočne pravda.
Drogy sa tažko vzdáva a bohužial 99% ludí na tejto droge "beží" denne.
Odborníčka na výživu sa vyjadrila, že by sme mali jest grahamový chleba/pečivo, celzrrný, viaczrnný, lebo je to vraj vyslovene zdravé. No urtiče o dost zdravšie ako biele pečivo, ktoré neobsahuje vobec nič ani vlákninu ani minerály iba lepok, ale určite nie zdravé.
Pri takýchto vyjadrenia je odborník na výživu zrejme každý.

Pokud by se chléb vyráběl skutečně tou prastarou, originální technologií, tak v podstatě ani nijak zvlášť závadný není, pokud se jí jednou za čas a nekombinuje prakticky s ničím. Například taková dřevorubecká kombinace 1cm chleba, 1cm sádla a 1cm cibule, je relativně velice zdravé jídlo a dá se říct, že by se občas dalo doporučit. Jinak chleby zpracované ve velkovýrobnách, kvašené pomocí droždí, nejsou pro zdraví prospěšné v žádném případě a je třeba se jím cíleně vyhýbat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv lis 05, 2009 2:20 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Dokonca jedna gastroenterologicka rozpravala, ze tie celozrnne su nezdravsie, pretoze kvoli rychlemu kvaseniu drozdim tam ostanu vsetky inhibitory zivin, ktore si rastlina vyraba ako obranu, takze vapnik a ine minerali su pre telo nevyuzitelnymi.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz