ovekyska píše:
mozu nejako suvisiet nadmerne davky doplnkov s mojimi problemami som zapchou?
doplnky (podla vysledkov vlasovej analizy) beriem mesiac. doplnky od vas Jarda - zinok, bor, med, biely il, mangan, molybdeb. tieto vsetky maximalne davky. chlorid horecnaty momentalne asi 8g.
inac lugol 10kv + selen 100, od swansonu, B50, B12. D 4000mg, E prve 2 tyzdne 800, teraz 400.
pri predavkovani niektorych doplnkov byva uvadzane traviace tazkosti, preto mi to napadlo.
totizto, zapchu som mavala vzdy, polroka na zivej strave,na zac. sa to najprv zhorsilo, potom, pravdepodobne pomohol lugol, sa to zo dna na den zlepsilo, creva sa dali do pohybu , a teraz toto, je to horsie, ako bolo pred prechodom na zivu stravu.
samozrejme, dost sa stresujem, toto tiez zvazujem, (ale stres bol vzdy, dokonca aj ovla lepsi a nebolo to taketo zle)
snazim sa udrzovat pH v spravnej rovine, no nie vzdy sa dari.
kvasinky pozitivne.
okrem zapchy, prelievanie akoby vody v crevach, nemozno dostat plyny z criev, ani po nasadeni nejakych protinadymacich korenin, akob mi ostavala voda v zaludku, nic sa nehybe, netravi. klystir tiez ide tazko von.
no toto je na inu temu, proste iba uvazujem nad tymi doplnkami.
To máte pravdu, trávicí problémy by u předávkování některých uvedených látek nastat mohly, ale tím většinou není myšlena zácpa, ale spíše průjem. Samozřejmě nic nebrání tomu vše na pár dní, třeba týden, vynechat a pak dle výsledku pokusu zase pokračovat, nebo snížit dávky. Spíše bych podezíral ten stres, protože to se tělo stáhne a nechce dělat nic tedy ani se vyprazdňovat. Ani jedna z uvedených látek kvasinky nepodporuje, spíše je likvidují, tak nevím, ale na ně má také zásadní vliv stres, což je stále o deficitu hořčíku a oslabených nadledvinkách. To právě dobře řeší i vitamíny skupiny B a ty jsem vám doporučil.