Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 12:02 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát dub 24, 2009 7:55 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Ok, dakujem. Viem,že to ja asi bláznivý nápad, ale nedali by sa pit počas tej doby džúsy 100%é? Inak vrátim sa v krátkosti ku tomu Vášmu postrehu ohľadom našich predkov. Píšete, že jedli v súlade s prírodou atd. ale oni sa, ak sa nemýlim, dožívali omnoho nižšieho veku ako my a teraz sa zase my dožívame omnoho vyššieho veku ako oni, napriek nezdravej strave. Čo sa týka tej tepelnej úpravy tak aj oni postupne prechátzali na úpravu masa pečením. Týmto samozrejme nechcem naznačit, že sa hodlám vrátit ku KFC,koláčom,Cole atd, ale príde mi to ako monštrózny paradox.
Alebo som si niečo zle vysvetlil? Poradte, ozrejmite. Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát dub 24, 2009 9:27 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Ok, dakujem. Viem,že to ja asi bláznivý nápad, ale nedali by sa pit počas tej doby džúsy 100%é? Inak vrátim sa v krátkosti ku tomu Vášmu postrehu ohľadom našich predkov. Píšete, že jedli v súlade s prírodou atd. ale oni sa, ak sa nemýlim, dožívali omnoho nižšieho veku ako my a teraz sa zase my dožívame omnoho vyššieho veku ako oni, napriek nezdravej strave. Čo sa týka tej tepelnej úpravy tak aj oni postupne prechátzali na úpravu masa pečením. Týmto samozrejme nechcem naznačit, že sa hodlám vrátit ku KFC,koláčom,Cole atd, ale príde mi to ako monštrózny paradox.
Alebo som si niečo zle vysvetlil? Poradte, ozrejmite. Ďakujem

Jakékoliv koupené šťávy jsou silně kyselinotvorné a velice škodlivé. Jak dlouho by jste přežil v lese, v podmínkách jako naši předci? Oni na rozdíl od nás, bojovali o každé sousto, dále o území a ženy, procházeli trvalým ohrožením od predátorů a umírali většinou na jiné vlivy než mi, rozhodně ne na civilizační nemoci, nebo slabou imunitu. Já osobně se domnívám, že toho pečení zase tolik nerealizovali, naprostou většinu ulovené zvěře snědli v syrovém stavu a ten přechod k pečení masa nad ohněm, jim také mnoho zdraví nepřidával.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob dub 25, 2009 8:26 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
A vraj zdravé dźúsy plné antioxidantov....yuck!
Este jedna otátka ku tým štavám. Nebolo by lepšie ich na tú chvíllu úplne vynechat? Neviem ako sa budú chovat pri prevoze.
Myslím,že aj krátky pobyt v teple by im uškodil alebo nie?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob dub 25, 2009 10:07 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
A vraj zdravé dźúsy plné antioxidantov....yuck!
Este jedna otátka ku tým štavám. Nebolo by lepšie ich na tú chvíllu úplne vynechat? Neviem ako sa budú chovat pri prevoze.
Myslím,že aj krátky pobyt v teple by im uškodil alebo nie?

S tím vynecháním, to nechám na Vás, ale zase tak zásadní problém v tom není, pokud se k šťávě nedostane vzduch. Další možnost, ale docela drahá, je zakoupit zátky a vakuovačku od firmy Zepter, systém Vaxi. Používat skleněné lahve, zde je oxidace skutečně minimální a to zajistí celkem slušnou uchovatelnost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned dub 26, 2009 8:18 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Prečítala som pozorne príspevky v tejto časti a veľa vecí je nesmierne poučných. Obdivujem Vašu trpezlivosť pri vysvetľovaní niektorých dotazov. Dôvod prečo píšem je pohánka. V niektorej odpovedi píšete, že je zaradená medzi obilninami. Pohánka podľa mňa nie je obilovina a ani tak nie je zaradená z botanického hľadiska. Botanici o nej napísali toto: Pohánka tatárska (lat. Fagopyrum tataricum) je rastlina z čeľade stavikrvovité (Polygonaceae) nie je klasickou obilninou. Je totiž príbuzná štiavu a rebarbore ... a preto tiež taká zdravá podľa môjho názozru. Dostala som sa do sporu s kolegyňou, ktorá prehlásila, že by nevarenú pohanku nikdy nejedla, ako by nejedla žiadne obolné zrno, lebo je v surovom stave vraj pre ľudský organizmus nestráviteľné, tak neviem či má pravdu. Ja ju totiž nevarím, iba zalejem horúcou vodou a v dobre zabalenej nádobe nechám napučať. Kupujem len tú mechanicky lúpanú pre pocit, že robím niečo pre svoje zdravie \":-)\". Patrím asi k menšine, ktorej zvláštna vôňa a chuť pohanky vyhovuje. Možno sa mýlim a rada sa dám poučiť, pokiaľ si myslíte, že je nejaký dôvod ju nejesť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned dub 26, 2009 8:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Sybilla píše:
Prečítala som pozorne príspevky v tejto časti a veľa vecí je nesmierne poučných. Obdivujem Vašu trpezlivosť pri vysvetľovaní niektorých dotazov. Dôvod prečo píšem je pohánka. V niektorej odpovedi píšete, že je zaradená medzi obilninami. Pohánka podľa mňa nie je obilovina a ani tak nie je zaradená z botanického hľadiska. Botanici o nej napísali toto: Pohánka tatárska (lat. Fagopyrum tataricum) je rastlina z čeľade stavikrvovité (Polygonaceae) nie je klasickou obilninou. Je totiž príbuzná štiavu a rebarbore ... a preto tiež taká zdravá podľa môjho názozru. Dostala som sa do sporu s kolegyňou, ktorá prehlásila, že by nevarenú pohanku nikdy nejedla, ako by nejedla žiadne obolné zrno, lebo je v surovom stave vraj pre ľudský organizmus nestráviteľné, tak neviem či má pravdu. Ja ju totiž nevarím, iba zalejem horúcou vodou a v dobre zabalenej nádobe nechám napučať. Kupujem len tú mechanicky lúpanú pre pocit, že robím niečo pre svoje zdravie \":-)\". Patrím asi k menšine, ktorej zvláštna vôňa a chuť pohanky vyhovuje. Možno sa mýlim a rada sa dám poučiť, pokiaľ si myslíte, že je nejaký dôvod ju nejesť.

Obecně je pohanka, jako bezlepková obilnina vnímána a neřeším zde pohledy botanické. Z mého pohledu je důležitý obsah jednotlivých látek a vlastnosti, které toto potravina má. Naši dávní předci určitě žádné zrno nevařili a z tohoto pohledu, jsme na trávení nevařeného zrna geneticky přizpůsobeni lépe, než abychom mohli strávit dokonale zrno vařené, či pečené, které se v přírodě nikdy nevyskytovalo a jde o vymoženost relativně mladou, z hlediska celé historie lidstva. Tak jak ji upravujete, je to správně a předpokládám, že používáte pohanku zelenou, jen ta je mechanicky loupaná. Vzhledem k tomu, že pohanka, ve Vámi uváděné úpravě, za předpokladu, že je pojídána s nějakým zeleným syrovým salátem, ideálně odstraňuje hemeroidy, je škoda, jak málo lidí pohanku jí. Zvláště pokud si člověk uvědomí jak obrovská část populace na hemeroidy trpí. Se salátem se totiž rutin mnohem lépe vstřebává a dobré je si udělat na dvouhřídelovém odšťavňovači z namočené pohanky kaši, což využitelnost pohanky ještě zvyšuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 27, 2009 4:06 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Dobrý deň,

je normálne, že ked vypijem cca 3-4dcl repnej štavy, že mám fialovú, fialovo/červenú stolicu a moč takisto?
Okrem toho mi okolie hovrí, že mi fialovejú končatiny, hlavne prsty na nohách a rukách ide to až do modra, dokonca to úplne zmodrie. Poradte mi prosím, v tejto oblasti ked možte. Pekne ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 27, 2009 4:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Dobrý deň,

je normálne, že ked vypijem cca 3-4dcl repnej štavy, že mám fialovú, fialovo/červenú stolicu a moč takisto?
Okrem toho mi okolie hovrí, že mi fialovejú končatiny, hlavne prsty na nohách a rukách ide to až do modra, dokonca to úplne zmodrie. Poradte mi prosím, v tejto oblasti ked možte. Pekne ďakujem

Červená řepa, se bez návyku nedá pít v takto velkých dávkách naráz a její silné čistící účinky, se mohou nějak projevit. Je otázka, jak kdo posuzuje barvu stolice a moči, ale zhruba Vámi udávaný barevný tón, je skutečně normální po vypití většího množství řepné šťávy. Jinak, co se týká fialovění, až modrání končetin, to již ze řepy není pravděpodobné, tak se projevuje většinou nedokrvení končetin, ale takto to opravdu odhadnout nedokážu. Může v tom být spousta jiných souvislostí a bez znalosti detailů, se to vysledovat nedá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 27, 2009 7:57 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Zrejme to bude tým nedokrvením. Takto to mám už celé roky. A vyzerá to strašne. Dá sa to niečim zmiernit, resp. liečit?
Myslím aspon zatial kým to nevyšetria. Inak mám vyšší tlak, ale nič alarmujúce.

Este sa vrátim ku tej pohánke mali ste na mysli toto? http://www.biologika.sk/e-produkt-1256- ... manka.html

A ak nie tak mi prosím napíšte resp. posunte nejaký link.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 27, 2009 8:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Zrejme to bude tým nedokrvením. Takto to mám už celé roky. A vyzerá to strašne. Dá sa to niečim zmiernit, resp. liečit?
Myslím aspon zatial kým to nevyšetria. Inak mám vyšší tlak, ale nič alarmujúce.

Este sa vrátim ku tej pohánke mali ste na mysli toto? http://www.biologika.sk/e-produkt-1256- ... manka.html

A ak nie tak mi prosím napíšte resp. posunte nejaký link.
Ďakujem

Odstranit se dá téměř vše, ale je potřeba vědět, co vlastně mám řešit. Pokud skutečně jde o periferní cévy, můžete vyzkoušet, dodávku hořčíku, vitamínu B6 a E. Také bych, alespoň na nějakou dobu, velice striktně omezil tuk a to i skrytý, například velká množství olejnatých semen. Zaměřil bych se na cukry, v podobě ovoce, které představují hlavní zdroj energie, ale to jsem Vám již psal.
Já na tom balení pohanky nepoznám, jak je barevná, ale jsou dva druhy hnědá, ta je loupaná tepelně a zelená ta se loupe mechanicky. Lámanku, nebo kroupy nekupuji, jsou již upravené, což může být zdrojem nějakých rozdílů v nutričních hodnotách.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte dub 28, 2009 5:41 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Dakujem, za odpoved.

Čo sa týka toho zapíjania laktobacilov a Lepicolu, tak to zapíjam cca 3-4dcl štavy. Predtým, ked som to nebral mal vo zvyku dat si po jedle este O.5l stavy. Tak ma napadlo, že ked si dám po jedle na zapitie tých dvoch vecí 4 dcl, tak už nemusím este dalsích 0.5l nie? Zatial to tak robím. Este ma zaujíma ten lepicol v kapsliach. Je to to isté ako prášok? Možem to príp. zamenit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte dub 28, 2009 6:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Dakujem, za odpoved.

Čo sa týka toho zapíjania laktobacilov a Lepicolu, tak to zapíjam cca 3-4dcl štavy. Predtým, ked som to nebral mal vo zvyku dat si po jedle este O.5l stavy. Tak ma napadlo, že ked si dám po jedle na zapitie tých dvoch vecí 4 dcl, tak už nemusím este dalsích 0.5l nie? Zatial to tak robím. Este ma zaujíma ten lepicol v kapsliach. Je to to isté ako prášok? Možem to príp. zamenit

To zapíjení, je naprosto v pořádku a nevidím důvod, proč pít další kvanta tekutiny. Lepicol v kapslích neznám, ale myslím si, že daleko lepší, je tato prášková verze. Pokud v puse promixujete prášek, tak vlastně to zgelovatění psília nastane u jednotlivých zrnek a to mi připadá mnohem lepší, než zapít kapsli, ta nabobtná do kusu gelovité hmoty a využitelnost je, z mého pohledu, minimální.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte dub 28, 2009 8:48 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
To som rád. Ved Laktobacily sú vo forme kapsúl, ale to je niečo iné. Už som zaradil vo vačsom množstve sladké ovocie(iba ráno, nekombinujem s ničím) a jáhly, hrášok,ale ta váha je stále taká istá. Existuje este nejaké zdravé a kalorické jedlo, ktoré by som mohol zaradit? Tú šošovicu mám dat ako naklíčit? Zrejme ju treba takú naklíčenú hned aj konzumovat alebo sa to dá aj nejako skladovat? Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte dub 28, 2009 9:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
To som rád. Ved Laktobacily sú vo forme kapsúl, ale to je niečo iné. Už som zaradil vo vačsom množstve sladké ovocie(iba ráno, nekombinujem s ničím) a jáhly, hrášok,ale ta váha je stále taká istá. Existuje este nejaké zdravé a kalorické jedlo, ktoré by som mohol zaradit? Tú šošovicu mám dat ako naklíčit? Zrejme ju treba takú naklíčenú hned aj konzumovat alebo sa to dá aj nejako skladovat? Ďakujem

Nechápu, proč se stále, naprosto nesmyslně, zabýváte tou váhou. Celkový pocit zdraví, z žádné konkrétní váhy nevychází a ten jediný, je životně důležitý. Navíc jakékoliv větší množství i naprosto zdravých potravin, může být zdraví škodlivé a je to vyloženě o uvolňování metabolických zplodin do krevního řečiště. Primární je se perfektně cítit a teprve poté tělo začne upravovat svoji váhu, na fyziologické optimum. Čočka se velice dobře klíčí a skladovat se dá v lednici i mnoho dní, ale je třeba ji každý den propláchnout. Jíst by se jí mělo jenom trochu, na jedno jídlo tak 2 - 3 vrchovaté polévkové lžíce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: stř dub 29, 2009 10:52 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Ked mám byt úprimný, tak mne ide hlavne o svalovú hmotu, ktorú prakticky už nemám a to bude zrejme ten úbytok na váhe. Toto potrebujem riešit. Z ovocia ju asi nenaberiem a orechy nemožem. Ked si dám toho ovocia relatívne vela tak sa potom cítim dost "nabitý" energiou, ale má to iba chvílkový efekt. Ked si dám na obed šalát a na večeru tak isto, medzitým tie štavy, tak nemám dost energie. Som prost slabý. Mám malú výdrž. Mám preto konzumovat viac tých vajec alebo?
Tú šošovicu stačí cez noc namočit do vody a v priebehu dna naklíči alebo ako? Nikdy som to nerobil a zujíma ma potrobný postup. Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz