Dobrý den, kvůli otokům potřebuje manžel brát draslík. Prosím Vás, Jardo, doporučujete brát 4 g pomocí chloridu draselného. Ale protože chlorid obsahuje zhruba 50% draslíku, znamená to, že vlastně čistého draslíku doporučujete 2 g? Nebo jsem to špatně pochopila a má to být celé ty 4 g čistého draslíku? A mohl byste se, prosím, podívat na tento odkaz na přípravek s draslíkem ? - je tam i hořčík, vitamín E a vitamín B6:
http://www.naturprodukt.cz/?np_zbozi=93_230_Chtěla jsem něco s největším množstvím draslíku a toto jsme s lékárnicí vybraly ( v 1 tabletě 70 mg draslíku). Doporučují tam 1 - 2 tablety denně. Raději jsme spočítaly, jestli by ostatní komponenty nevadily (hlavně vit. E). Zjistila jsem, že by měl manžel denně brát kvůli draslíku buď 3 tablety (tím pádem 2,1 g čistého draslíku) a nebo 6 tablet (pokud mi řeknete, že má brát okolo 4 g čistého draslíku denně). Ještě vysvětlení, proč nechceme chlorid draselný, který doporučujete - bohužel už chlorid hořečnatý mu strašně moc nechutnal a proto jsem musela pořídit hořčík v tabletách.
Dodatečně jsem si uvědomila, jak jsem se pletla v převodech miligramů a gramů. To znamená, že těch tablet by musel brát buď 30 nebo 60 za den! Je to vůbec možné, že neexistují tablety s větším množstvím draslíku?
Moc Vám děkuji za odpověď.