Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 1:07 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2014 4:47 pm 
Administrátor
Administrátor

Lukas89 píše:
Já s NOWOCAYNEM náhodou souhlasím. Ne vše lze vyléčit stravou. Pokud si to někdo myslí, tak si myslí blbě. Strava je malé procento, které ovlivňuje zdraví. Tady jakési hloupé dohadování a víra, že RAW food je to nejlepší je také omyl. Někdo prostě potřebuje maso, někdo ne. Někdo je vegan, někdo jí pouze živočišné potaviny. Veškerá diskuze o tom kdo má pravdu je zbytečná, protože pro každého platí něco jiného.
Tady kdosi poslal fotku vitariána v posilovně. Takovou fotku udělá kdokoliv. V posilovně se svaly napumpují a vypadají větší, navíc když držím činku takto, tak je asi jasné, že ten sval se zatne a vytvaruje. Navíc toto nepovažuju za svalovce.
Nejhorší je snad slepě následovat rady někoho a neposlouchat sebe. Začnou do sebe rvát mega dávky vitamínů, nebo MMS nebo nevím co, ale ono problém je jinde. Ale na to si každý musí přijít sám \":)\"

To máte pravdu, hodně záleží na druhu konkrétní problematiky kterou člověk trpí. Prostě pro někoho je zdravá mrkev a pro jiného bůček, to je pravda a je třeba přijít na to co pasuje konkrétně na ten daný zdravotní problém.

PříspěvekNapsal: úte lis 04, 2014 12:55 pm 

Dobrý den. Mám 2 otázky:

1. Vitariánství mi přináší pocit energie, lehkosti, zmizela mi chronická rýma, častá nachlazení, chřipky atd... Na druhou stranu mám často průjem nebo alespoň řídkou stolici, ráno třeba 3x za sebou. Pane Jardo, říkal jste při naší poslední konzultaci, že je třeba "uvést hovno do normálního stavu". Jinde v diskusi píšete, že po vitariánské stravě je normální že je stolice řidší a častější. Měl bych tedy řešit problém, že se mi při syrové stravě nedaří získat ten kvalitní pevný tvar stolice ? Nepomohl mi k tomu ani restart střevní mikroflory s probiotiky a endiaronem ( dle Vašeho návodu ).

2. Podle Ajurvedy jsem kombinace dvou doš - Pita a Váta. Zřejmě pro mě vitariánství není úplně vhodné? Ale vařená strava mne unavuje a nechci se k ní vracet a spadnout zase do období častých rým, zánětů nachlazení atd ... jak to řešit ?

Díky za odpovědi.

PříspěvekNapsal: stř lis 05, 2014 8:06 pm 

Lukas89 píše:
Já s NOWOCAYNEM náhodou souhlasím. Ne vše lze vyléčit stravou. Pokud si to někdo myslí, tak si myslí blbě. Strava je malé procento, které ovlivňuje zdraví. Tady jakési hloupé dohadování a víra, že RAW food je to nejlepší je také omyl. Někdo prostě potřebuje maso, někdo ne. Někdo je vegan, někdo jí pouze živočišné potaviny. Veškerá diskuze o tom kdo má pravdu je zbytečná, protože pro každého platí něco jiného.
Tady kdosi poslal fotku vitariána v posilovně. Takovou fotku udělá kdokoliv. V posilovně se svaly napumpují a vypadají větší, navíc když držím činku takto, tak je asi jasné, že ten sval se zatne a vytvaruje. Navíc toto nepovažuju za svalovce.
Nejhorší je snad slepě následovat rady někoho a neposlouchat sebe. Začnou do sebe rvát mega dávky vitamínů, nebo MMS nebo nevím co, ale ono problém je jinde. Ale na to si každý musí přijít sám \":)\"

To ja jsem poslala tu fotku a posilam dalsi ...pro ceske neverici tomase.

Toto je David Carter (vegan), ktery hraje american football a neni tudiz vubec zadna trasoritka.
Příloha:
DavidCarter-592x401.jpg
DavidCarter-592x401.jpg [ 49.38 KiB | Zobrazeno 13958 krát ]

http://www.thediscerningbrute.com/2014/ ... man-vegan/

http://www.vegan-fighter.com/cz-vegan-galerie.html

PříspěvekNapsal: ned lis 23, 2014 6:08 pm 
Administrátor
Administrátor

jimikluk píše:
Dobrý den. Mám 2 otázky:

1. Vitariánství mi přináší pocit energie, lehkosti, zmizela mi chronická rýma, častá nachlazení, chřipky atd... Na druhou stranu mám často průjem nebo alespoň řídkou stolici, ráno třeba 3x za sebou. Pane Jardo, říkal jste při naší poslední konzultaci, že je třeba "uvést hovno do normálního stavu". Jinde v diskusi píšete, že po vitariánské stravě je normální že je stolice řidší a častější. Měl bych tedy řešit problém, že se mi při syrové stravě nedaří získat ten kvalitní pevný tvar stolice ? Nepomohl mi k tomu ani restart střevní mikroflory s probiotiky a endiaronem ( dle Vašeho návodu ).

2. Podle Ajurvedy jsem kombinace dvou doš - Pita a Váta. Zřejmě pro mě vitariánství není úplně vhodné? Ale vařená strava mne unavuje a nechci se k ní vracet a spadnout zase do období častých rým, zánětů nachlazení atd ... jak to řešit ?

Díky za odpovědi.

Pěkná šiška každé ráno v záchodě je tou nejvyšší diagnózou vašeho pevného zdraví a od ní bych se moc neuchyloval. Pokud vám na syrové stravě vzniká průjem, patrně ji nebere slinivka, nebo střeva nedovedou zpracovat tolik vlákniny. Není třeba se plně vracet k vařené stravě když stav stolice uřídíte na syrové, ale to chce zkušenosti a mnoho lidí si syrovou stravu může dovolit pouze v létě a v zimním období s tím mají problém, tedy přidávají vařená, nebo dušená jídla. Dokonce je zajímavé, že laktobacilům se paradoxně lépe daří na živočišných bílkovinách, než na zelenině.

PříspěvekNapsal: stř lis 26, 2014 2:38 am 

miram píše:
To ja jsem poslala tu fotku a posilam dalsi ...pro ceske neverici tomase.

Toto je David Carter (vegan), ktery hraje american football a neni tudiz vubec zadna trasoritka.
Příloha:
DavidCarter-592x401.jpg

http://www.thediscerningbrute.com/2014/ ... man-vegan/

http://www.vegan-fighter.com/cz-vegan-galerie.html

Na minulé fotce byl údajně vitarián, tady píšete vegan, což je dost rozdíl. Upřesněte si pojmy. Vegan může být klidně i kulturista(o jednom jsem četl knihu), vitarián těko říct. Navíc jsem nepsal, že tomu nevěřím, ale nechce se mi o tom s vámi diskutovat.

PříspěvekNapsal: stř lis 26, 2014 9:49 pm 

Děkuji za reakci. takže byste viděl v tomto případě vhodné podpořit slinivky trávicímy enzymy ? Například Pancreolan ? Nebo jsem viděl v nabídce od swansonu tyto širokospektrální trávicí enzymy - http://www.swanson.cz/zazivaci-enzymy-90pcs

Nechci se té syrové stravy úplně vzdávat, má opravdu spoustu benefitů.

Díky za opdověd!

PříspěvekNapsal: čtv lis 27, 2014 6:00 pm 

jimikluk píše:
Děkuji za reakci. takže byste viděl v tomto případě vhodné podpořit slinivky trávicímy enzymy ? Například Pancreolan ? Nebo jsem viděl v nabídce od swansonu tyto širokospektrální trávicí enzymy - http://www.swanson.cz/zazivaci-enzymy-90pcs

Díky za opdověd!

Jako zkušený "slinivkář" bych žádné trávicí enzymy neužíval (vyzkoušel jsem). Raději bych jedl tak, aby mi bylo dobře "samo od sebe". Prostě nejezte věci, které vám dělají blbě.

PříspěvekNapsal: čtv lis 27, 2014 6:41 pm 

martina72 píše:
jimikluk píše:

Díky za opdověd!

Jako zkušený "slinivkář" bych žádné trávicí enzymy neužíval (vyzkoušel jsem). Raději bych jedl tak, aby mi bylo dobře "samo od sebe". Prostě nejezte věci, které vám dělají blbě.

Přesně tak, je třeba vyřadit potraviny, které nám nedělají dobře, i kdyby to měly být potraviny obecně označované jako zdravé. Každý jsme originál, takže každému sedí něco jiného.

PříspěvekNapsal: čtv lis 27, 2014 8:09 pm 

martina72 píše:

Díky za reakci a za radu. Máte pravdu, ale problém není tak jednoduchý jak popisuji. Syrovou stravou jsem si prokazatelně vyléčil dlouholeté chronické záněty nosních dutin a celkově špatný zdravotní stav = zánětlivé procesy v celém těle, chronické únavy, neustálá rýma atd ... Takže se mi k vařené stravě opravdu vracet nechce. Kromě té průjmovité stolice s vitariánstvím v mém případě žádný jiný problém není. Asi to chce s tou syrovou stravou delší zkušenosti a naučit se lépe skládat jídelníček jak píše pan Jarda. Možná podpořit trávení výplachy žaludku a dodáváním HCL ?

PříspěvekNapsal: úte pro 02, 2014 2:39 pm 

Dobrý den, měl bych dotaz na svůj jídelníček. Snažím se dodržovat, co má napsáno pan Zajiček na svých stránkách. Na snídani v pul osmé 5 kusů různého ovoce, 3 lžíce semínek nebo ořechů a lžíce olivového oleje, na večeři v šest hodin něco podobného jako snídaně, ale místo ovoce dávám různou zeleninu asi 600 až 700 gramů. Oběd v jednu hodinu je něco ze závodky nebo blízké restaurace, obvykle kus masa s bramborem nebo rýží, knedlíky a omáčky vynechávám.

Za cca dva týdny, co to dodržuji, jsem shodil 5,5 kilogramu. Váha padá, ale mám pořád hrozný hlad, s aktivitou to nepřeháním a jsem kancelářská myš. Měl bych navýšit porce ráno a večer? Na stránkách je napsáno, že hlad by měl postupně přejít, ale zdá se mi, že je to pořád horší.

PříspěvekNapsal: úte pro 02, 2014 10:39 pm 

Byla toho plná televize, byl to pořad ,,Jste to co jíte,, kde jasně vysvětlovali, že je potřeba udělat BODYSTAT, který Vám řekne energetickou potřebu těla v klidovém stavu a od toho se odrážíte! Chcete-li hubnout tak se ubírá, na přibrání se přidává, ale bez velkých energetických výdejů stačí dodržovat změřené! Když si to necháte jen změřit, tak to nestojí žádné velké peníze a pak už si jen obstaráte chytré tabulky podle kterých si to jídlo už napočítáte! A pohoda a klídek! \":idea:\" \":wink:\"
Chytré tabulky mají i dietologové a stojí směšnou cenu! Kouknout můžete zde \":arrow:\"
http://www.stob.cz/pomucky-na-hubnuti-p ... ne-hubnuti
případně zakoupit zde \":arrow:\"
http://www.lekarna.cz/energeticke-hodnoty-potravin/
nebo můžu naskenovat a zaslat emailem. Cena 35,- \":idea:\"
záleží na Vás \":wink:\"

PříspěvekNapsal: stř pro 03, 2014 8:39 am 

Nickname píše:
Byla toho plná televize, byl to pořad ,,Jste to co jíte,, kde jasně vysvětlovali, že je potřeba udělat BODYSTAT, který Vám řekne energetickou potřebu těla v klidovém stavu a od toho se odrážíte! Chcete-li hubnout tak se ubírá, na přibrání se přidává, ale bez velkých energetických výdejů stačí dodržovat změřené! Když si to necháte jen změřit, tak to nestojí žádné velké peníze a pak už si jen obstaráte chytré tabulky podle kterých si to jídlo už napočítáte! A pohoda a klídek! \":idea:\" \":wink:\"
Chytré tabulky mají i dietologové a stojí směšnou cenu! Kouknout můžete zde \":arrow:\"
http://www.stob.cz/pomucky-na-hubnuti-p ... ne-hubnuti
případně zakoupit zde \":arrow:\"
http://www.lekarna.cz/energeticke-hodnoty-potravin/
nebo můžu naskenovat a zaslat emailem. Cena 35,- \":idea:\"
záleží na Vás \":wink:\"

Díky za odpověď, asi jsem špatně pochopil článek, kde se píše něco o vyrovnání pH stravou a hlad na začátku při tomto stravování je normální. Podíval jsem se, kolik kalorií jím a začnu si nalévat více oleje. Kalorické tabulky se dají najít na internetu http://www.kaloricketabulky.cz/tabulka-potravin.php

PříspěvekNapsal: stř pro 03, 2014 12:05 pm 

Díky za odkaz taky dobré \":wink:\" Já mám brožurku už dlouhé roky, takže jsem ani nehledal na netu!
To měření si zajděte udělat, dokážou Vám i říci čeho je potřeba do potravy přidat, čeho jíte méně a čeho více, myslím tím sacharidy, bílkoviny, tuky a taky Vám to řekne poměr tuků, svalů a vody Vašeho těla. Tam kde jsem se teď před půstem měřil a poté i kontrolní měření, tak cenově následovně...1. vstupní měření a vysvětlení atp. 350,- a kontrolní měření už po 150,- takže nic hrozného. \":wink:\"
Ph je potřeba zvedat zásadotvornými potravinami, nejlepší salátová okurka, ale zelenina ve většině zvedá, vodní meloun.

PříspěvekNapsal: pon led 05, 2015 6:13 pm 

Zdravím všetkých:-))

Prosím o radu, od pana Jardy mám Protein CFM instant| WPC 80 a keďže mi príde ako dosť veľké blbnutie miešať ich osobitne a osobitne robiť orechové mlieko ( mandle, semienka slnečnice, ), čo hovoríte na to, že to budem mixovať raz naraz spolu aj s glycinom ? Zatial problemy nerobi...dala som do toho vcera aj namocenu figu, to uz ee, ale po Vianociach bazim po sladkom (kandida sa ozvala). Diky.
A ešte som chcela, je tu nejaký človek, ktorý sa stravuje tak, že je (jí) len raz denne, myslim okrem orechoveho mlieka, štiav (ovo a zelo) ? Mne sa veľmi nedá pripravovať čerstvý šalát do práce, alebo v práci, tak beriem len kusy ovocia doobeda, ráno šťavy a poobede cca okolo 16,00 stíham šalát a zeleninu.
Ďakujem za každú radu:-))

PříspěvekNapsal: pon led 05, 2015 9:09 pm 

ČT24 Hyde park civilizace a hned \":idea:\" \":wink:\"
jedno jídlo určitě nepokryje Váš denní příjem KJ \":!:\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]