jiddu píše:
otazka pre pana Jardu, respektive pre vsetkych, ktori sa problematike trochu rozumia...pan Jarda pise (a s nim aj mnoho dalsich liecitelov), ze rakovina je casto problem kvasiniek a plesni, pricom vsade na nete je moznost sa docitat, ze dieta Dr. Budwig je na rakovinu jedna z najucinnejsich a mozno aj vobec najucinnejsia. ked som tak cital pravidla tejto diety, denny jedalnicek a jej protokol, tak som si vsimol:
1/ v jej diete vychadza na den urcite viac gramov bielkovin na kg hmotnosti ako sa doporucuje na tychto strankach (cca 1g/1kg), ked zoberieme, ze v dennom menu doporucuje 120g patlanice, jogurt, majonezu MAYO, orechy (necital som nikde nijake obmedzenia), obcas kvalitny syr a to nepocitam bielkoviny so zeleniny a obilnin...ved aj sama dieta sa nazyva bielkovinova dieta...
2/ tuky (sice len kvalitne) sa veselo miesaju so sacharidmi z obilnin alebo s fruktozou z ovocia, pricom kazda protikvasinkova dieta pouziva palivo bud tuky alebo sacharidy, nikdy nie obidve spolu ako to je u tejto diety (necital som nikde ziadne obmedzenie zdravych tukov a sacharidov)...
3/ pri kazdodennej konzumacii tvarohu, jogurtov, majonezy, orieskov a varenych obilnin, ci ryze (casto 2xdenne), ci sampusu alebo vina si neviem predstavit kolko ovocia a zeleniny by museli jej pacienti zjest, aby si udrzali spravne pH...cize pochybujem, ze vsetci jej uspesne vylieceni pacienti sa pohybovali v zasaditych urovniach...
takze teraz otazka...ako si vysvetlujete tak vysoku ucinnost tejto diety pri rakovine (kvasinkach), ked vlastne celu protikvasinkovu dietu v mnohych bodoch popiera? a co si myslite, moze tato dieta fungovat ako alternativa k vysokosacharidovej a k nizkosacharidovej diete pri liecbe kvasiniek a plesni, ktore sa na tychto strankach prezentuju?
Pokud uvidíte co dělá s krví lněný olej, musí vám dojít, že ta dieta musí fungovat. Patrně funguje vždy, nicméně u vážných nemocí bych ji použil tak jak je postavená a nic neměnil.