[quote="babca58":1w0gxdd2]Jak tak tady čtu vaši dřívější komunikaci s Matem tak obdivuji vaši trpělivost.
Ale k věci.Mám doma dvě knížky od Dr. N.W.Walkera Zdraví a saláty , a Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Průběžně je studuji.A to hlavně kvůli těm šťávám,které kdysi mému známému zachránily život.Dodnes na ně nedá dopustit.
Váš web mám prostudovaný skoro celý ,teď se probírám diskusemi.Je to pro mne dost přínosné,ale je třeba si všechno v hlavě sesumírovat.
PRAVDU a velikou máte v tom,že si člověk musí nejdříve v hlavě ujasnit co vlastně od života chce,jestli plakat nad svými chorobami nebo se snažit je vyléčit. Ve 43 letech jsem prodělala rakovinu prsu,léčili mě chemoterapií i radiologií...minimálně pět let jsem se z toho dostávala,i se stravou,kterou normálně konzumujeme,bohužel nevěděla jsem tenkrát bco vím dnes..mám zdravotní problémy dodnes,dá se s tím žít,ale ne spokojeně...mám nadváhu, tedy jsem spíše obézní na svoji výšku 166 cm mám 114 kg ,v důsledku toho taky cukrovku-nasadili mi léky Siofor,které ve své tvrdohlavosti prostě nedám přes krk..to znamená,že je neužívám a snažím se cukr regulovat jak se dá abych neměla problémy...dále cholesterol,vysoký asi 7 nějakých jednotek což je špatně,dále osteoporozu v pravé kyčli,což mi při mém sedavém zaměstnání činí velké potíže na to mi nasadili vápník a kapky vitamín D,dále mám křečové žíly a pravděpodobně i ty mi v pravé noze dělají problém. Jestli mám ještě něco dalšího raději nezkoumám.
Proč vás tím zatěžuju,jde o to,že jsem se rozhodla,že když jsem dokázala skončit před 15 lety s kouřením a alkohol nepiji asi od 26 let,tedy nejsem abstinent ,ale nějak nemám potřebu a dám si ho jen opravdu ve vyjímečných případech a to jen červené víno/oslavy a pod./,musím se svojí váhou a zdravím něco udělat.
Natrefila jsem na uzdravtesejidlem.cz a tím na Radka Kudrnu a Marky,velice fajn lidi a pan Kudrna mě doporučil vás,abych si dobře prostudovala vaše stránky.
Musím uznat ,je to síla a ráda bych poznala váš názor na můj stav. Nevím jestli jsem byla dost přesná.
Jediné čím jsem začala ,vím,že zřejmě také experimentuju,ale prozatím se mi to zdálo nejlepší,nebo spíše nejpřijatelnější a to,že jsem vysadila veškeré pečivo a omezila těstoviny,rýži a brambory opravdu jím velmi vyjímečně-za měsíc tak kilo ,jako přílohu k masu. Maso jím drůbeží,nebo králíka,ale pouze se zeleninovými saláty-rajče,ledový salát,okurek. Začínám s SCD stravou a k pití ovocné šťávy,ale protože s tím teprve začínám ,tak přecházím na tuto stravu opatrně ,hlavně na ty šťávy. Fakt je že už po pár dnech jsem v určitých směrech pocítila úlevu ,a hlavně ,za týden jsem sundala 2 kila,ale samozřejmě si nedělám iluze...přesto mě to nakoplo a hodlám pokračovat tímto směrem. Na vaši radikální stravu asi ještě nemám,ale třeba se k ní jednou dopracuji.
Jak jsem již řekla ,ráda bych znala váš názor. Teda pokud se vám podaří přelouskat to co jsem vám tady napsala.Mnohdy myšlenka je rychlejší než ruce na písmenkách. Děkuji i tak za vaši odpověď.
[/quote:1w0gxdd2]
Tak trpělivost přináší růže, jak tvrdí známé úsloví i když někdy přináší i ne zrovna ideální pocity ale to k věci patří. Celkem chválihodný je ten posun ke stravě SCD, ale nesmíte si z ní vybrat pouze sladké věci, naopak bych se snažil o co největší podíl tuku ve stravě a sladkým maximálně šetřit. Kupodivu právě po sacharidech se tloustne a je nesmysl, že zásadním problémem tloušťky je vysoký podíl tuku ve stravě. Tento nesmysl zde ničí zdraví obrovskému množství lidí, protože bez dostatečného množství správných tuků ve stravě není možné aby správně fungovala