Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 12:39 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob zář 29, 2012 4:36 pm 
Offline

Registrován: pát črc 06, 2012 8:29 pm
Příspěvky: 30
Já souhlasím, že původní recept je ověřenej a tudíž není třeba vymýšlet jeho úpravy. Chceš li mít jistotu positivního účinku, použij ho.
Přemýšlím o tom z tohoto důvodu:
Sirnou patlaninu má cenu jíst pravidelně, nejlépe denně, po nějakou dobu, chceme-li pocítit účinek omega-3. Zároveň piju kefír z houbiček, abych měl v pohodě střevní mikroflóru. Obzvláště provádím-li klistýry. A to mi potom připadá těch mléčnejch výrobků už dost. Jsou to pořád mléčné výrobky a nemyslím si že nezahleňují vůbec. Proto uvažuju o tom, jak to zkombinovat. Netvrdím, že to tak budu dělat. Možná to zkusím. Zajímají mě názory ostatních, co si o tom myslí a zajímá mě jestli ten kefír obsahuje síru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 29, 2012 7:00 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
No a prečo by neobsahoval kefír síru? Ja používam acidofilné mlieko. Len si treba uvedomiť že 20 dkg tvarohu je asi z 1,2 litra mlieka, aspoň tak mi to vyšlo.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 29, 2012 9:43 pm 
Offline

Registrován: úte čer 28, 2011 10:22 pm
Příspěvky: 122
Tomass píše:
Já souhlasím, že původní recept je ověřenej a tudíž není třeba vymýšlet jeho úpravy. Chceš li mít jistotu positivního účinku, použij ho.
Přemýšlím o tom z tohoto důvodu:
Sirnou patlaninu má cenu jíst pravidelně, nejlépe denně, po nějakou dobu, chceme-li pocítit účinek omega-3. Zároveň piju kefír z houbiček, abych měl v pohodě střevní mikroflóru. Obzvláště provádím-li klistýry. A to mi potom připadá těch mléčnejch výrobků už dost. Jsou to pořád mléčné výrobky a nemyslím si že nezahleňují vůbec. Proto uvažuju o tom, jak to zkombinovat. Netvrdím, že to tak budu dělat. Možná to zkusím. Zajímají mě názory ostatních, co si o tom myslí a zajímá mě jestli ten kefír obsahuje síru.

neviem, podla mna tym moc nestratis...ved napriklad budwigova doporucovala jest aj kazdy den majonezu urobenu z jogurtu, mlieka a lanove oleja...pochybujem, ze by tam pridavala len tak lanovy olej, keby to nemalo podobne ucinky ako lanovy olej s tvarohom...
navyse povodny recept doporucuje vysokotucny tvaroh, kdezto jej nastupcovia pouzivaju nizkotucny tvaroh...a aj s tym su vraj dobre vysledky...a niekde na zahranicnych forach som aj cital, ze ludia si robia tiez sirnu patlanicu z tvarohu vyrobeneho z kefiru...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 29, 2012 10:19 pm 
Offline

Registrován: pát črc 06, 2012 8:29 pm
Příspěvky: 30
Takže ten tvaroh je prostě koncentrovanějším zdrojem proteinů a síry než ten kefír. 1,2 litru kefíru je moc, takže bych si udělal poloviční porci, 0,5-0,6 l, dal bych tam polovičku ln. oleje a rozemletých ln. semen oproti klasický tvarohový verzi. Rozmixoval tam ještě něco abych přidal síru. Např. česnek, pórek, pažitku, vl. ořechy (taky kakaový boby obsahujou síru, ale ty obsahujou taky omega 6, což nevim jestli nevadí). Anebo bych těch 1,2 l vypil nadvakrát, třeba dopoledne a odpoledne jako svačinky. Ale jestli se nepletu, tak se doporučuje to zkonzumovat hned po důkladném smíchání, i když jsem tu taky někde četl, že někdo si to dělá na 2-3 dny dopředu. Když to dělám z tvarohu, tak to sním vždycky hned.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 29, 2012 10:40 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Ked to urobíš z kefíru tak to čerstvé hned snadno vypiješ, také čerstvé je to celkom chutné. Ked kúpim na družstve mlieko tak ho nechám skysnúť a použijem kýšku, z kefíru to ale chutí lepšie.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2012 11:00 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 26, 2012 8:52 am
Příspěvky: 56
Bydliště: Bratislava
Beladona píše:
V obchodě mají len zlatý a len hnědý. Můžete mi prosím říct, jestli je v tom nějaký rozdíl?

Možno to tu už niekto ozrejmil (nenasiel som) a kedže ma to zaujímalo tiež, tak som našiel toto:

Hnědý panenský olej (kvete modře) a obsahuje: 55% Omega 3, 14% Omega 6, 17 % Omega 9
Zlatý panenský olej (kvete žlutě) a obsahuje: 1,6 % Omega 3, 68 % Omega 6, 18,5 % Omega 9

zdroj: http://www.zdraveja.uvadi.cz/lneny_olej.php#zlaty

_________________
Za 8 mesiacov zo 120kg na 80kg Jardovým systémom, bez hladovania, bez trápenia, v plnej sile a vitalite.
Pálenie záhy, peľová alergia, vyšší tlak, syndróm vyhorenia - vyliečené do mesiaca!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv říj 04, 2012 8:05 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Ja som ešte nevidel olej kvitnúť.
V oleji od Agro-el má byť podľa analýzy 56,78% omega3 a robia ho ze žlutého lnu.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 06, 2012 10:29 pm 
Offline

Registrován: sob kvě 05, 2012 8:09 pm
Příspěvky: 86
Mám takový zvláštní poznatek po konzumaci sirné patlaniny. Již cca 14 dni si sirnou patlaninu dělám (bez lněného oleje) nemám ho - vždy čerstvou, k čerstvému mám větší důvěru, také užívám ostropestřecovou kašičku a zjistila jsem černání kůže pod zlatýma prstýnkama, stalo se Vám to také někomu, prstýnky mám již minimálně 20 let a nikdy se mi to nestalo. Má pro to někdo vysvětlení??? Po ostropestřecové kaši se mi zase tak nějak pročistily oči, vypadají zdravěji.
děkuji za Vaše zkušenosti a poznatky se sirnou patlaninou a ostropestřecovou kaší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2012 12:22 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Ram píše:
Mám takový zvláštní poznatek po konzumaci sirné patlaniny. Již cca 14 dni si sirnou patlaninu dělám (bez lněného oleje) nemám ho - vždy čerstvou, k čerstvému mám větší důvěru, také užívám ostropestřecovou kašičku a zjistila jsem černání kůže pod zlatýma prstýnkama, stalo se Vám to také někomu, prstýnky mám již minimálně 20 let a nikdy se mi to nestalo. Má pro to někdo vysvětlení??? Po ostropestřecové kaši se mi zase tak nějak pročistily oči, vypadají zdravěji.
děkuji za Vaše zkušenosti a poznatky se sirnou patlaninou a ostropestřecovou kaší.

Sirná patlanice bez lněného oleje není sirná patlanice a nemá účinky jako sirná patlanice. K čemu je dobrá ostropestřecová kašička s tvarohem? Podle popisu to je nějakej podivnej experiment.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2012 7:46 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Xeelee píše:
K čemu je dobrá ostropestřecová kašička s tvarohem? Podle popisu to je nějakej podivnej experiment.

Čo Ty vieš? Možno nejaký nový objav. O rok to budeme možno robiť všetci. \":lol:\"

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2012 12:33 pm 
Offline

Registrován: sob kvě 05, 2012 8:09 pm
Příspěvky: 86
Možná podivnej experiment, vím že to není originál receptu, mně to ale chutná, lněný olej bych brala, ale nevím kde koupit opravdu čerstvý. Skladovat 5l v mrazáku na to nemám prostory, prodávají ho sice v DM menší, ale nějak mu nevěřím, v ledničce ho nemají ani náhodou, dědek kořenář tomu věřím, ale je moc drahý. Ve zdravé výživě ho také mají, dokonce v ledničce, ale vzhledem k tomu že i olivový olej jsem tam koupila a byl téměř prošlý, nemám k nim důvěru. A z čeho je vlastně lněný olej, je ze semínek lnu. Takže si dávám těch semínek víc a uškodit to určitě nemůže. Je to hodně podobné, ne-li lepší. A přidávám do tvarohu i ostropestřecovou kašičku, chutná mi to, a hlavně myslím že to má své výsledky. Ty zčernalé prsty od prstýnků si myslím, že je reakce na síru.
Zlaté zboží se běžně vyrábí v ryzosti 585/1000, v níž za normálních okolností vzdoruje chemickým i povětrnostním vlivům. Obsahuje však 415/1000 přísad jiných kovů, na které mohou působit některé chemikálie, obsažené ve vzduchu, zvlášť sloučeniny [b:34whq1du]síry [/b:34whq1du]nebo sloučeniny jódu a bromu. Jejich působením vznikají na povrchu zlaté slitiny sirnidy, jodidy nebo bromidy stříbra a mědi, které působením světla černají. Příčinou nabíhání může být práce s chemikáliemi nebo [b:34whq1du]pot[/b:34whq1du], který obsahuje stopové prvky léků nebo kosmetických přípravků obsahující jód, brom nebo [b:34whq1du]síru[/b:34whq1du].
Zdroj:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2012 5:09 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Ram píše:
Možná podivnej experiment, vím že to není originál receptu, mně to ale chutná, lněný olej bych brala, ale nevím kde koupit opravdu čerstvý. Skladovat 5l v mrazáku na to nemám prostory, prodávají ho sice v DM menší, ale nějak mu nevěřím, v ledničce ho nemají ani náhodou, dědek kořenář tomu věřím, ale je moc drahý. Ve zdravé výživě ho také mají, dokonce v ledničce, ale vzhledem k tomu že i olivový olej jsem tam koupila a byl téměř prošlý, nemám k nim důvěru. A z čeho je vlastně lněný olej, je ze semínek lnu. Takže si dávám těch semínek víc a uškodit to určitě nemůže. Je to hodně podobné, ne-li lepší. A přidávám do tvarohu i ostropestřecovou kašičku, chutná mi to, a hlavně myslím že to má své výsledky. Ty zčernalé prsty od prstýnků si myslím, že je reakce na síru.

Je tu vlákno Lněný olej. Lidé tu kupují olej převážně z agro-elu, který prodává i menší než 5litrová balení. Podle toho co o svém oleji píše Dědek kořenář, tak je žluklej \":)\"

S neškodností lnu je to omyl. Obsahuje látky, kterých by člověk neměl moc konzumovat. Jedinou výjimkou je patlanice, kde se látky navážou na mléčný proteiny. To co popisuješ není podobné a už vůbec ne lepší než originál. Je to úplně jiné. Otázkou je jak moc je výslednej mix prospěšnej/škodlivej.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2012 7:42 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2012 4:49 pm
Příspěvky: 87
Xeelee píše:
Je tu vlákno Lněný olej. Lidé tu kupují olej převážně z agro-elu, který prodává i menší než 5litrová balení. Podle toho co o svém oleji píše Dědek kořenář, tak je žluklej \":)\"

S neškodností lnu je to omyl. Obsahuje látky, kterých by člověk neměl moc konzumovat. Jedinou výjimkou je patlanice, kde se látky navážou na mléčný proteiny. To co popisuješ není podobné a už vůbec ne lepší než originál. Je to úplně jiné. Otázkou je jak moc je výslednej mix prospěšnej/škodlivej.

Mam tomu rozumet tak, ze ciste rozemlety lneny seminku na salatu je skodlivy a konzumovat jen v patlanici ? Jsou dny kdy nestiham patlanici a rad si salat aspon posypu lzici mleteho seminka. Navic je to vyborny chutove..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2012 8:55 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Tom Kořenek píše:
Mam tomu rozumet tak, ze ciste rozemlety lneny seminku na salatu je skodlivy a konzumovat jen v patlanici ? Jsou dny kdy nestiham patlanici a rad si salat aspon posypu lzici mleteho seminka. Navic je to vyborny chutove..

Ne, jen ve větším množství. Lžíce rozemletýho semínka je určitě prospěšná.

Rozdíl mezi zdravým, škodlivým a jedovatým je často jen v množství. Jak se říká, všeho moc škodí. Na druhou stranu nějaký prudký jedy se v miniaturních dávkách používaj k léčbě.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 12, 2012 8:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Tomass píše:
Všimnul jsem si, že někteří z vás si dělají sirnou patlaninu z tvarohu, který je vyroben z kefíru z houbiček. Taková patlanina potom spojuje zdravotní účinky obou těchto produktů? To znamená, že dodává tělu omega-3 tím nejlepším způsobem a ještě obnovuje střevní mikroflóru?

A ještě jeden dotaz. Je možné vyrábět tu patlaninu přímo z kefíru z houbiček (nikoli z tvarohu z kefíru)? Vím že to není dle původního receptu dr. Budwig. Mě zajímá hlavně to, jestli ten kefír obsahuje dostatečné množství proteinů a síry. Protože jestli jo, tak by v tom neměl být problém a mělo by to fungovat stejně jako s tím tvarohem. Akorát hustota bude menší. Ale u tý síry vůbec netuším, jestli v tom kefíru nějaká vůbec je.

Tak člen pv33 vám to píše správně, dle autorky to není, nicméně pokud neřešíte závažnou zdravotní problematiku, tak je to podle všeho celkem jedno, případně lze i kefír kombinovat a tvarohem pro dosžení hustoty výsledného produktu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz