Možná podivnej experiment, vím že to není originál receptu, mně to ale chutná, lněný olej bych brala, ale nevím kde koupit opravdu čerstvý. Skladovat 5l v mrazáku na to nemám prostory, prodávají ho sice v DM menší, ale nějak mu nevěřím, v ledničce ho nemají ani náhodou, dědek kořenář tomu věřím, ale je moc drahý. Ve zdravé výživě ho také mají, dokonce v ledničce, ale vzhledem k tomu že i olivový olej jsem tam koupila a byl téměř prošlý, nemám k nim důvěru. A z čeho je vlastně lněný olej, je ze semínek lnu. Takže si dávám těch semínek víc a uškodit to určitě nemůže. Je to hodně podobné, ne-li lepší. A přidávám do tvarohu i ostropestřecovou kašičku, chutná mi to, a hlavně myslím že to má své výsledky. Ty zčernalé prsty od prstýnků si myslím, že je reakce na síru.
Zlaté zboží se běžně vyrábí v ryzosti 585/1000, v níž za normálních okolností vzdoruje chemickým i povětrnostním vlivům. Obsahuje však 415/1000 přísad jiných kovů, na které mohou působit některé chemikálie, obsažené ve vzduchu, zvlášť sloučeniny [b:34whq1du]síry [/b:34whq1du]nebo sloučeniny jódu a bromu. Jejich působením vznikají na povrchu zlaté slitiny sirnidy, jodidy nebo bromidy stříbra a mědi, které působením světla černají. Příčinou nabíhání může být práce s chemikáliemi nebo [b:34whq1du]pot[/b:34whq1du], který obsahuje stopové prvky léků nebo kosmetických přípravků obsahující jód, brom nebo [b:34whq1du]síru[/b:34whq1du].
Zdroj: