Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=415 |
Stránka 79 z 122 |
Autor: | Jarda [ pát říj 12, 2012 8:16 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Tomass píše: Já souhlasím, že původní recept je ověřenej a tudíž není třeba vymýšlet jeho úpravy. Chceš li mít jistotu positivního účinku, použij ho. Přemýšlím o tom z tohoto důvodu: Sirnou patlaninu má cenu jíst pravidelně, nejlépe denně, po nějakou dobu, chceme-li pocítit účinek omega-3. Zároveň piju kefír z houbiček, abych měl v pohodě střevní mikroflóru. Obzvláště provádím-li klistýry. A to mi potom připadá těch mléčnejch výrobků už dost. Jsou to pořád mléčné výrobky a nemyslím si že nezahleňují vůbec. Proto uvažuju o tom, jak to zkombinovat. Netvrdím, že to tak budu dělat. Možná to zkusím. Zajímají mě názory ostatních, co si o tom myslí a zajímá mě jestli ten kefír obsahuje síru. Tak kefír síru pochopitelně obsahuje i když určitě ne tolik co tvaroh, je v tom mléčném proteinu. |
Autor: | Jarda [ pát říj 12, 2012 8:21 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirna patlanina |
Gabriel píše: Možno to tu už niekto ozrejmil (nenasiel som) a kedže ma to zaujímalo tiež, tak som našiel toto: Hnědý panenský olej (kvete modře) a obsahuje: 55% Omega 3, 14% Omega 6, 17 % Omega 9 Zlatý panenský olej (kvete žlutě) a obsahuje: 1,6 % Omega 3, 68 % Omega 6, 18,5 % Omega 9 zdroj: http://www.zdraveja.uvadi.cz/lneny_olej.php#zlaty Takto se to rozlišovat nedá, vždy je třeba znát přímo odrůdu. |
Autor: | pv33 [ sob říj 13, 2012 7:52 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Jarda píše: Ram píše: Možná podivnej experiment, vím že to není originál receptu, mně to ale chutná, lněný olej bych brala, ale nevím kde koupit opravdu čerstvý. ........ Takže si dávám těch semínek víc a uškodit to určitě nemůže. Je to hodně podobné, ne-li lepší. A přidávám do tvarohu i ostropestřecovou kašičku, chutná mi to, a hlavně myslím že to má své výsledky. ........ Že větším dávky lněného semínka nemohou škodit o tom bych tak jednoznačně přesvědčen nebyl, lignany silně ředí krev a dá se na to tedy i vykrvácet. Nekolik duvodu, proc si myslim, ze na prirodni prostredky na redeni krve jako jsou lignany nevykrvacim:
|
Autor: | Rygel [ sob říj 13, 2012 8:34 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Dobry deň, väčšina z vás píše, že na SP používate kozie mlieko (teda produkty z neho - kefir, tvaroh, jogurt). Ako ale toto riešite v zimnom období keď kozie mlieko nie je dostupné (teda hlavne výrobu toho kefíru a jeho aplikáciu v SP)? A pokiaľ sa nájde niekto z Brna s pozitívnymi skúsenosťami kvalitných zdrojov potravín (mlieko na kefir, orechy, semienka, zelovoc) veľmi by ma potešil |
Autor: | ganesa [ pát lis 09, 2012 5:02 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Četl jsem tady už víckrát, že sirnou patlaninu někdo dělá z kefíru, jogurtu apod, místo z tvarohu. Jen aby to pak doopravdy fungovalo a nenadělalo v těle víc škody jak užitku. Proč jsem měl často kalnou moč po kysaných mléčných výrobcích (kefír, kyška) + současně s více tukem ve stravě ? Stejný efekt byl po kuřecí či kachní polévce, když jsem pokousal i konce rozvařených měkkých kostí (vápník + tuk). Kalná moč. Pod mikroskopem nebyly vidět krystalky, ale nějaké drobné chuchvalce, shluky. Jestli to bylo vápenaté mýdlo, jen doufám že se vysráželo až močovém měchýři, a ne taky už někde dřív v těle. Vápník dokáže s mastnými kyselinami vytvořit nerozpustné vápenaté mýdlo. Potvrzení svých obav jsem našel i tady: http://www.fpv.umb.sk/~melicher/chemprvky/Ca_efect.html Cituji: S potravinami, ktoré sú zdrojom vápnika, nekonzumujeme tuky, pretože ich metabolické produkty (kyseliny) vytvárajú s vápnikom nerozpustné a nevyužiteľné vápenaté mydlá. Proč Dr.Budwig použila pro "sirnou patlaninu" právě Quark, tvaroh, když byly k dispozici taky jiné mléčné výrobky (mléko, kyška, kefír, jogurt) ? (Quark = hladký tvaroh obvykle připravený z kravského, ovčího, nebo i kozího mléka, viz http://www.labuznik.cz/recept/turos-csu ... -testoviny ) A tehdy byl taky běžně tvaroh vyráběný kyselou cestou. Při kyselém způsobu se vápník uvolní z vazby na kasein a většina ho odejde v syrovátce, v tvarohu ho zůstane jen velmi málo. V mléku, kyšce, jogurtu, vápník zůstává, nic neodchází. Sýry jsou většinou vyráběné ze sýřeniny, z tvarohu sráženého syřidlem, ve kterém zůstane vápníku víc než v tvarohu kyselém. Měkký tvaroh (ve vaničce nebo alobalu) je vyráběný nekyselou cestou, srážením nějakým syřidlem. Tvaroh vyráběný klasickou kyselou cestou, bez syřidel, je třeba Olešnický tvaroh, viz třeba tady: |
Autor: | Deane [ sob lis 10, 2012 4:28 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
ganesa píše: Četl jsem tady už víckrát, že sirnou patlaninu někdo dělá z kefíru, jogurtu apod, místo z tvarohu. Jen aby to pak doopravdy fungovalo a nenadělalo v těle víc škody jak užitku. Myslím že je to jedno či použijem tvaroh a potom to zriedim srvátkou alebo rovno to urobím z kýšky či kefíru. |
Autor: | Jarda [ sob lis 17, 2012 2:42 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
pv33 píše: Nekolik duvodu, proc si myslim, ze na prirodni prostredky na redeni krve jako jsou lignany nevykrvacim:
Logické zdůvodnění z praxe, které beru a sám mohu potvrdit, že osobně jím vlastně v potravě tolik věcí na ředění krve, že už bych měl být dávno mrtvý, což ovšem vůbec neznamená, že se u někoho souhrou náhodných interakcí nedojde k problémům velice obtížně řešitelným. Taková prasklá céva v mozku se bohužel již moc řešit nedá, čili raději opatrně. |
Autor: | Jarda [ sob lis 17, 2012 2:43 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Rygel píše: Dobry deň, väčšina z vás píše, že na SP používate kozie mlieko (teda produkty z neho - kefir, tvaroh, jogurt). Ako ale toto riešite v zimnom období keď kozie mlieko nie je dostupné (teda hlavne výrobu toho kefíru a jeho aplikáciu v SP)? A pokiaľ sa nájde niekto z Brna s pozitívnymi skúsenosťami kvalitných zdrojov potravín (mlieko na kefir, orechy, semienka, zelovoc) veľmi by ma potešil Tak pokud je kozí, dáte kozí a když není, tak buď žádné, nebo holt kravské. |
Autor: | Jarda [ sob lis 17, 2012 2:59 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
[quote="ganesa":2t5nblg2]Četl jsem tady už víckrát, že sirnou patlaninu někdo dělá z kefíru, jogurtu apod, místo z tvarohu. Jen aby to pak doopravdy fungovalo a nenadělalo v těle víc škody jak užitku. Proč jsem měl často kalnou moč po kysaných mléčných výrobcích (kefír, kyška) + současně s více tukem ve stravě ? Stejný efekt byl po kuřecí či kachní polévce, když jsem pokousal i konce rozvařených měkkých kostí (vápník + tuk). Kalná moč. Pod mikroskopem nebyly vidět krystalky, ale nějaké drobné chuchvalce, shluky. Jestli to bylo vápenaté mýdlo, jen doufám že se vysráželo až močovém měchýři, a ne taky už někde dřív v těle. Vápník dokáže s mastnými kyselinami vytvořit nerozpustné vápenaté mýdlo. Potvrzení svých obav jsem našel i tady: http://www.fpv.umb.sk/~melicher/chemprvky/Ca_efect.html Cituji: S potravinami, ktoré sú zdrojom vápnika, nekonzumujeme tuky, pretože ich metabolické produkty (kyseliny) vytvárajú s vápnikom nerozpustné a nevyužiteľné vápenaté mydlá. Proč Dr.Budwig použila pro "sirnou patlaninu" právě Quark, tvaroh, když byly k dispozici taky jiné mléčné výrobky (mléko, kyška, kefír, jogurt) ? (Quark = hladký tvaroh obvykle připravený z kravského, ovčího, nebo i kozího mléka, viz http://www.labuznik.cz/recept/turos-csu ... -testoviny ) A tehdy byl taky běžně tvaroh vyráběný kyselou cestou. Při kyselém způsobu se vápník uvolní z vazby na kasein a většina ho odejde v syrovátce, v tvarohu ho zůstane jen velmi málo. V mléku, kyšce, jogurtu, vápník zůstává, nic neodchází. Sýry jsou většinou vyráběné ze sýřeniny, z tvarohu sráženého syřidlem, ve kterém zůstane vápníku víc než v tvarohu kyselém. Měkký tvaroh (ve vaničce nebo alobalu) je vyráběný nekyselou cestou, srážením nějakým syřidlem. Tvaroh vyráběný klasickou kyselou cestou, bez syřidel, je třeba Olešnický tvaroh, viz třeba tady: |
Autor: | Tom Kořenek [ sob lis 17, 2012 3:16 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Jarda píše: Tak v tom by jste mohl mít pravdu, nicméně pokud většina uživatelů tohoto fóra používá domácí kefír, jde vlastně o velice podobnou cestu jak při normálním zkysnutí mléka, tedy mikrobiální cestou, bez syřidel a pak by v tom zase neměl být problém. Patrně by bylo vhodné opravdu přehodnotit vztah k běžným tvarohům z obchodní sítě, zde by zřejmě problém vyvstávat mohl. Mohu potvrdit, ze na zaklade tipu od uzivatele Ganesa jsem vyzkousel patlaninu z Olesnickeho tvarohu s pridanim asi 2 dcl domaciho kefiru a patlanina byla zcela bez problemu a nemelo to na chuti ci konzistenci zadny vliv. |
Autor: | Lubyx [ stř lis 28, 2012 12:02 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
a co hovorite na acidko? ja som pouzival tvaroh dlhsiu dobu ale byvalo mi z neho docela tazko.. potom som si niaku dobu robil kefir ale z neho sa mi zase pri castom uzivani robili afty... a ted som presiel na acidko a davam si na 3dcl 0,5 oleja a docela to telo prijma... |
Autor: | Jindra [ čtv lis 29, 2012 4:28 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Jarda píše: Tak v tom by jste mohl mít pravdu, nicméně pokud většina uživatelů tohoto fóra používá domácí kefír, jde vlastně o velice podobnou cestu jak při normálním zkysnutí mléka, tedy mikrobiální cestou, bez syřidel a pak by v tom zase neměl být problém rozumím-li tomu Jaroslave správně, tak když si dělám SP z kyšky, mělo by to být v pořádku, kyška by měla obsahovat stále ještě dostatečné procento síry, doufám. Kyšku dělám dle tohoto návodu (odstavec "Kefír - je nejjednodušší" hned na začátku... sice tomu říkají kefír, ale je to přece "jen" zkysané mléko) obyčejným zkysnutím syrového (nepasterované, nehomogenizované) kravského mléka; nechám kysnout den při pokojové teplotě a pak den (či více) v chladnějším sklepě a mimochodem ta kyška je moc moc dobrá. Jaroslave, je tedy SP dělaná za použití uvedené kyšky v pohodě, prosím Vás? |
Autor: | Jarda [ pát lis 30, 2012 9:49 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Lubyx píše: a co hovorite na acidko? ja som pouzival tvaroh dlhsiu dobu ale byvalo mi z neho docela tazko.. potom som si niaku dobu robil kefir ale z neho sa mi zase pri castom uzivani robili afty... a ted som presiel na acidko a davam si na 3dcl 0,5 oleja a docela to telo prijma... Acidofilní mléko je pochopitelně klasický kysaný produkt, čili to vyhovovat musí a navíc pokud je domácí, tak jde o naprosto nejvhodnější zdroj laktobacilů, který znám a vím, že s ním mnoho vážně nemocných udělalo dobrou zkušenost. |
Autor: | Jarda [ pát lis 30, 2012 9:55 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Jindra píše: rozumím-li tomu Jaroslave správně, tak když si dělám SP z kyšky, mělo by to být v pořádku, kyška by měla obsahovat stále ještě dostatečné procento síry, doufám. Kyšku dělám dle tohoto návodu (odstavec "Kefír - je nejjednodušší" hned na začátku... sice tomu říkají kefír, ale je to přece "jen" zkysané mléko) obyčejným zkysnutím syrového (nepasterované, nehomogenizované) kravského mléka; nechám kysnout den při pokojové teplotě a pak den (či více) v chladnějším sklepě a mimochodem ta kyška je moc moc dobrá. Jaroslave, je tedy SP dělaná za použití uvedené kyšky v pohodě, prosím Vás? Tak pokud nejste vážně nemocen, tak je vlastně v pohodě jakýkoliv zakysaný výrobek a dokonce i komerční tvaroh. Ovšem pokud chcete docílit těch původních vlastností, které nabízí tato léčebná směs, mělo by se jít co možná do stejných ingrediencí jaké používala autorka i když to již skoro není možné, jak se vše v zemědělství a potravinářství za těch pár let změnilo. Předpokládám, že nic zásadního neřešíte a pak to dle mého názoru prostě vyhovuje. |
Stránka 79 z 122 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |