Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Ghí - přepuštěné máslo https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=1448 |
Stránka 9 z 9 |
Autor: | Xion [ pon kvě 01, 2017 8:11 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ghí - přepuštěné máslo |
Aj Liptov byva zlte, niekedy viac, niekedy menej. Ale napriklad Rajo je vzdy blede, asi najbledsie z tych komercnych. Talianske masla su tiez vzdy biele, lebo ich robia inym sposobom. Videl som aj lacne maslo z kauflandu, tiez bolo zlte. A dal by som aj krk za to, ze bolo nejak riedene rastlinnymi tukmi lebo sa s nim zle robilo, pri rozpusteni malo taku inu konzistenciu. To maslo Rajo, ked bolo starsie, tiez zltlo. Tou farbou by som sa zas tak neriadil. |
Autor: | Alopat [ pon kvě 01, 2017 8:35 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ghí - přepuštěné máslo |
Máte to marné, betakaroteny jsou známkou krmení travou a máslo při dlouhodobém skladování bledne - dříve to bylo dobře vidět na krájeném stolním másle vyjmutém ze strategických zásob, které je po rozmrazení takzvaně přešlehané. Dneska tam mohou dát přírodně identické aroma a chuť je přetažená jako u margarínu s máslovou příchutí, o jak staré máslo zjistí pouze mikroologický rozbor a peroxidové číslo. |
Autor: | Jarda [ sob čer 10, 2017 9:53 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ghí - přepuštěné máslo |
Alopat píše: Bio máslo by se vyplatilo, pokud bude deklarováno množství Omega-3, CLA, Vitamínu A, D a K2 (Activator X a Wulzenův protizánětlivý factor), aby byla jistota, že se jedná o kravičky pasené na louce a přes zimu správně krmené. Při běžném zkrmování kukuřičné řezanky (siláže) a obilí setého po kukuřici je takřka jistota aflatoxinů v mléce stejně jako u pangasia. Citace: Jak poznáme při koupi například máslo s obsahem K2? Takové máslo je žluté. Čím žlutější, tím lépe. Žlutá barva znamená, že zvíře jedlo zelenou trávu. Karoten z této stravy způsobí žlutou barvu tuku. Veškerá dnešní velkoprodukce však staví na dokrmování zvířat náhražkami, žluté máslo tedy v běžných obchodech (a často ani u farmářů) neseženete. http://www.najimseazhubnu.cz/s-mudr-elekovou-o-dulezitych-vitaminech-a-doplncich-stravy/ Tak jistě, kvalitní "normální" potraviny je opravdu obtížné sehnat i z toho důvodu, že hovada z nadnárodních komisí vymýšlejí všechno možné aby se docílilo nekonečné životnosti těch prodávaných pseudopotravin, což docilují naprosto úchylným mechanizmem šlechtění, hnojení, postřiků a následných úprav ve zpracovatelských postupech a normální jídlo lidem zakazují jako nebezpečné. Osobně zastávám názor že člověk by měl cíleně kupovat potraviny s co nejnižší životností tedy ty do kterých se pokud možno nic nepřidává, nebo to daná potravina prostě neumožňuje. Jako příklad uvedu veliký rozdíl v mase kuřete a králíka. První lze chemizovat téměř neomezeně zcela bez obav a u králíka je to téměř nemožné, naštěstí. |
Stránka 9 z 9 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |