Mat píše:
Dobrý deň, v tomto linku
http://www.vitarian.cz/view.php?cisloclanku=2003122201 sa píše o nevhodnosti konzumovania škrobov. Aký máte na to názor? Mám sa teda vzdat konzumácie zemiakov?
2. Ako často možem jest/pit vajcia? Je lepšie Jest/pit iba žltok? Pišete,že bielok je dost hlienotvorný, ale nie je v tom bielku obsiahnuté niečo, čo mi bude potom chýbat?
3. Je vhodné zaradit do stravy panenský slnečnicový olej? Čítal som, že je velmi svetlocitlivý, tak som pri jeho kúpe skeptický, pretože v obchodoch (bio) je zvyčajne uložený v priehladnom regáli na svetle. Mohli by ste mi to objasnit?
4. Vodu z reverznej osmózy možem pit v objeme 2-3l denne a ostatn´formou stiav. Je to dobrý postup? Vodu z pet fliaš už vobec nekupujem. Zatial pijem iba ovocné a zleninové štavy ničím neriedené.
5. Tej nemocnici sa mi podarilo úspešne vyhnút. Naštastie. Vysetria mi vsak zalúdok aj črevo (kolonskopia/gastro.). Konečne budemvediet na čom som.
Musíte číst pořádně a ne vytrhávat informace z kontextu, u brambor, jako u každé jiné potraviny, je třeba sledovat mnoho podstatných vlastností a například škrob je nestravitelný pouze ve vařené bramboře a v syrové, je naopak jako výborný zdroj složitých cukrů, jednoznačně vhodný.
Záleží na stavu organizmu a ten já neznám, žloutek je jednoznačně neškodný i v objemu 2 ks denně a bílek zahleňuje. Co Vám případně může chybět, si vyberte z této tabulky, to já takto na dálku, nejsem schopen zjistit.
Spektrum aminokyselin (ve 100 g bílkoviny):
kys. glutamová - 12,1 g
kys. asparagová - 8,0 g
leucin - 7,8 g
valin - 6,9 g
serin - 6,5 g
alanin - 6,2 g
isoleucin - 5,6 g
fenylalanin - 5,5 g
arginin - 5,0 g
lysin - 5,0 g
threonin - 4,1 g
glycin - 3,9 g
tyrosin - 3,6 g
methionin - 3,5 g
prolin - 3,5 g
cystin - 2,2 g
histidin - 1,9 g
tryptofan - 1,4 g
Slunečnicový olej nepoužívám, ani nedoporučuji, z důvodu nízké radiovitality a relativně malé stálosti, na rozdíl od olivového, který vydrží beze změn i několik let.
Pít čistou destilovanou vodu, v takovémto množství, dle mého názoru vhodné není a všude tady doporučuji konzumaci této vody ve směsi s čerstvou šťávou 1:1, nebo 2 díly šťávy a 1 díl vody.
Možná budete něco vědět a možná nic, v nemocnici totiž zjistí vyšetřením pouze mechanické změny na orgánech, ale změny energetické, z nichž naprostá většina chorob plyne, považují univerzálně za psychosomatické a pak jste s klasickou léčbou celkem vedle. Jediné, co pro Vás může moderní medicína v takovém případě udělat, je úplně Vám vypnout hlavu a vyrobit z Vás robota, to osobně moje gusto není a ani to nikomu nedoporučuji.