Pán Jarda, v jednom čerstvom príspevku píšete : "
...Máslem se nedá rozhodit nic, ale tou uvedenou kombinací máslo na chlebě už se dá rozhodit hodně. Musel bych znát poměr v jakém máte sacharidy proti tukům, ale patrně dáváte obě složky ve velkém a to v dlouhodobém pohledu vede k vytváření metabolického syndromu který pak spouští mnoho zdravotních komplikací...."
Mám na Vás otázku.
Ak mám denne dve jedlá, a v každom z nich mám približne 140g tukov, 95g sacharidov a 65g bielkovín (v dvoch jedlách teda 280g tuku, 190g sacharidov, 130g bielkovín), je to o.k. ? Stále je to nízkosacharidová strava na moju váhu (športová postava, 83kg)...
Dávam podľa vás obe zložky (sacharidy a tuky) "vo veľkom" ? Podľa mňa sú tie sacharidy ešte v norme... Iné by bolo, keby som mal v jednom jedle 140g tukov a 200-250g sacharidov....
Samozrejme to sa len domnievam, preto ma zaujíma Váš názor, ďakujem.

Z mého pohledu je tam těch sacharidů docela dost, je to zhruba na hraně, já vidím tak max 2 g na kilo váhy pří velkém objemu tuků jinak již většinou naskočí problém. Obráceně zase tak 1g tuku na kilo váhy a den a zbytek táhnou sacharidy. Bílkoviny cca do 1,5 g na kilo a u sportovců cca 2 g na kilo váhy.