Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=415
Stránka 85122

Autor:  pv33 [ sob dub 20, 2013 10:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Chtel bych se zeptat, mate nekdo zkusenost s olejem z fichemy?

Autor:  muflon [ ned dub 21, 2013 10:37 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Jaký kdo máte názor na to co by bylo lepší: zda si vyrábět tvaroh z nepasterovaného čerstvě nadojeného mléka pomocí kyseliny mléčné , nebo je kyselina mléčná (je v malém množství i v kys.zelí...) snad méně zdravá než výroba tvarohu pomocí nějakého syřidla...???

kde koupit kyselinu mléčnou:
http://www.kutilov.cz/kyseliny--/kyseli ... na--120-ml

Video s návodem na dom.tvaroh pomocí mléka a kys.mléčné:
http://www.youtube.com/watch?v=LUZDgb1-_Nk

Autor:  q:o) [ ned dub 21, 2013 10:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

muflon píše:
Jaký kdo máte názor na to co by bylo lepší: zda si vyrábět tvaroh z nepasterovaného čerstvě nadojeného mléka pomocí kyseliny mléčné , nebo je kyselina mléčná (je v malém množství i v kys.zelí...) snad méně zdravá než výroba tvarohu pomocí nějakého syřidla...???

kde koupit kyselinu mléčnou:
http://www.kutilov.cz/kyseliny--/kyseli ... na--120-ml

Video s návodem na dom.tvaroh pomocí mléka a kys.mléčné:
http://www.youtube.com/watch?v=LUZDgb1-_Nk

nejpřirozenější mi připadá použít tibetskou houbičku, vyrobit kefír a lehkým zahřátím oddělit syrovátku a získat tvaroh

Autor:  Pavel Veselý [ úte dub 23, 2013 5:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Já jsem si svého času dělal tzv. panýr což je tvaroh z čerstvého mléka sražený citronem a přecezený přes plátno.Recept mám z ájurvédy.Možná by to bylo lepší...

Autor:  muflon [ úte dub 23, 2013 9:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Pavel Veselý píše:
Já jsem si svého času dělal tzv. panýr což je tvaroh z čerstvého mléka sražený citronem a přecezený přes plátno.Recept mám z ájurvédy.Možná by to bylo lepší...

Ajurvédu uznávám, a citron je určitě lepší než kyselina mléčná....

Můžete sem někdo dít odkaz na ten recept z ajurvédy zs citronem???
q:o) píše:
muflon píše:
Jaký kdo máte názor na to co by bylo lepší: zda si vyrábět tvaroh z nepasterovaného čerstvě nadojeného mléka pomocí kyseliny mléčné , nebo je kyselina mléčná (je v malém množství i v kys.zelí...) snad méně zdravá než výroba tvarohu pomocí nějakého syřidla...???

kde koupit kyselinu mléčnou:
http://www.kutilov.cz/kyseliny--/kyseli ... na--120-ml

Video s návodem na dom.tvaroh pomocí mléka a kys.mléčné:
http://www.youtube.com/watch?v=LUZDgb1-_Nk


nejpřirozenější mi připadá použít tibetskou houbičku, vyrobit kefír a lehkým zahřátím oddělit syrovátku a získat tvaroh

Jenže to zabere moc času...čím jednodušší tím pro mne "lepší", ale jinak samozřejmě ssouhlasim že v ideálním případě to je jak píšete....

Autor:  Elkimek [ ned dub 28, 2013 1:25 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Přemýšlím nad variacemi SP.

Lněný olej mám od Agroelu, semínko také. Ale co dál? Dnes jsem ji vyráběl poprvé: 250g brynzy cca. 10dkg lněného oleje, 5 lžic semínka. Moc mi to nechutnalo, tak sem 3 lžíce SP hodil do mixéru, přidal jsem 150ml domácího kozího jogurtu a med a bylo to celkem chutný, takový smoothie.

A teď, co zvolit jako nejlepší, hlavně nejlevnější variantu. Kilo brynzy můžu mít za 6,6€, ale zase je dost slaná. Fungovala by SP následovně?

250ml dom. kozího jogurtu
100ml lněného oleje
5lžic lněného semínka

bude to fachat?

A co kdybych do toho ještě rozmixoval mandle, ořechy, ostropeřscové sem, a přidal kokos a holandské kakao? Fungovalo by to? Mohlo by to jako snídaně, jako zálivka na ovoce být dobrý základ na celý den, co myslíte? díky

Autor:  30miro [ ned dub 28, 2013 7:27 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Elkimek píše:
A co kdybych do toho ještě rozmixoval mandle, ořechy, ostropeřscové sem, a přidal kokos a holandské kakao? Fungovalo by to? Mohlo by to jako snídaně, jako zálivka na ovoce být dobrý základ na celý den, co myslíte? díky

Všechno závisí od toho,zda je taková snídaně pro onkologického pacienta a nebo je to užití jako prevence.
V prvním případě bych vyloučil med i přes jeho mnohé dobré vlastnosti - cukr jako cukr. V minulé dekádě jsem trochu medu užíval + jiné drobné chybičky a PSA mně šlo nahoru. Teď jsem absolutně bez cukru (i z ovoce -jablko,banán apod.) a sladím pouze Stévií.
Jiná otázka je - jaký máme tvaroh nebo jiné podobné potraviny , protože ten není jenom jako pojidlo a nebyl vybrán náhodně a to, co z tvarohu ve spojení s lněným olejem léčí jsou jeho sirnaté složky. Je lhostejné zda jde o tvaroh tučný,nízkotučný, kozí a nebo vyrobený doma,brynza,jogurt a pod. A TADY JE MŮJ PROBLÉM. Kolik léčebných-sirnatých složek
je v těchto potravinách? Je to zásadní otázka ; i když si dovedu představit, že nižší obsah lze nahradit větším množstvím,ale musíme vědět kolik.

Autor:  pv33 [ ned dub 28, 2013 7:29 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Elkimek píše:
Přemýšlím nad variacemi SP.

Lněný olej mám od Agroelu, semínko také. Ale co dál? Dnes jsem ji vyráběl poprvé: 250g brynzy cca. 10dkg lněného oleje, 5 lžic semínka. Moc mi to nechutnalo, tak sem 3 lžíce SP hodil do mixéru, přidal jsem 150ml domácího kozího jogurtu a med a bylo to celkem chutný, takový smoothie.

A teď, co zvolit jako nejlepší, hlavně nejlevnější variantu. Kilo brynzy můžu mít za 6,6€, ale zase je dost slaná. Fungovala by SP následovně?

250ml dom. kozího jogurtu
100ml lněného oleje
5lžic lněného semínka

bude to fachat?

A co kdybych do toho ještě rozmixoval mandle, ořechy, ostropeřscové sem, a přidal kokos a holandské kakao? Fungovalo by to? Mohlo by to jako snídaně, jako zálivka na ovoce být dobrý základ na celý den, co myslíte? díky

Jako patlanina a jako snidane ti to urcite fachat bude \":D\" . Pokud bys chtel aby ti to fachalo i jako smes lneneho oleje a tvarohu (nebo neceho obdobneho, v USA pouzivaji cottage) kterou dr Budwigova uspesne lecila nemoci, nejen rakovinu, tak si to porovnej s navodem, ktery jsem dal na viewtopic.php?p=37863#p37863 a zkus se priblizit k navodu. Ma byt pomer 1 lzice oleje : 2-3 vrchovatejsi lzice tvarohu, prikladam i odkaz na video, kde to mas nazorne. A v tvem pripade bych doporucil nasadit kompletni jdielnicek podle Budwigove, nejen tu smes lneneho oleje. Mit tve problemy tak bych to zkusil aspon mesic nebo dva a pak bys videl.
Navod podle Budwigove píše:
Příprava směsi lněného oleje a tvarohu:
Na http://www.budwig-videos.com/articles/20080531 je video s přípravou a následující popis. Doporučuji se na video podívat i když neumíte anglicky. Překlad:
Pro nejlepší účinek připravte jen pro jedno jídlo - vyhněte se skladování. Konzumujte ihned. Použijte biopotraviny pokud je to možné.
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
[3] Přidat čerstvé (nebo rozmrazené, dříve zmrazené) bobuloviny, borůvky,... jahody, ... obsahují protirakovinné kyseliny.
[4] Přidejte další čerstvé ovoce, pokud chcete, v celkové výši 1 / 2 až 1 šálek ovoce.
[5] Je-li směs příliš hustá, přidáme ovocnou šťávou [např. tmavé hrozny, borůvky] nebo mléko. Ovoce a šťávy z něj jsou prokazatelně protirakovinné.
[6] Přidat rozstrouhané organické ořechy, jako jsou ořechy vlašské nebo para ořechy(mají selen) [nikoliv arašídy] a pokud budete chtít, trochu medu a vanilky.

Autor:  pv33 [ ned dub 28, 2013 7:33 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

30miro píše:
Všechno závisí od toho,zda je taková snídaně pro onkologického pacienta a nebo je to užití jako prevence.
V prvním případě bych vyloučil med i přes jeho mnohé dobré vlastnosti - cukr jako cukr. V minulé dekádě jsem trochu medu užíval + jiné drobné chybičky a PSA mně šlo nahoru. Teď jsem absolutně bez cukru (i z ovoce -jablko,banán apod.) a sladím pouze Stévií.
Jiná otázka je - jaký máme tvaroh nebo jiné podobné potraviny , protože ten není jenom jako pojidlo a nebyl vybrán náhodně a to, co z tvarohu ve spojení s lněným olejem léčí jsou jeho sirnaté složky. Je lhostejné zda jde o tvaroh tučný,nízkotučný, kozí a nebo vyrobený doma,brynza,jogurt a pod. A TADY JE MŮJ PROBLÉM. Kolik léčebných-sirnatých složek
je v těchto potravinách? Je to zásadní otázka ; i když si dovedu představit, že nižší obsah lze nahradit větším množstvím,ale musíme vědět kolik.

Miro, co vsechno delas a jak jsi na tom ted s PSA? A kolik jsi mel pred tim a jak se ti PSA vyvijelo? Beres i neco od doktoru?
Jeste k tomu tuku, u brynzy je zbytecny se tim zabyvat, protoze tam si nelze vybirat. Ale jinak verim Budwigove ktera chtela nizkotucny a ciste laicky si myslim, ze kdyz se na sirne slozky dokaze navazat tuk, tak mozna i ten z tvarohu a zbytecne zablokuje cast sirnych slozek, na ktere se pak nemuze navazat lneny olej. Ale toto je jen moje uvaha.

A Miro, jeste jeden dotaz. Ptal jsem se te na jinem vlakne na tvou uspesnou ocistu jater, ale nejak jsme si nerozumeli. Zajimalo by me jestli ti pred tvou ocistou olivovym olejem zjistovali na sonu pritomnost zlucnikovych kamenu a pripadne kolik kamenu a jak velkych ti nasli. Protoze na vlaknu o ciste jater vzdycky nekdo prijde ze mu nasli treba 0,8 mm kamen a uz se hrozne boji ocisty. Pokud tobe nasli podobny kamen na sonu a do ocisty jsi sel a ocista se povedla, muze jim to na tom vlaknu pomoct pri rozhodovani. Tak jeste jednou.
Co ti nasli na sonu pred ocistou olivovym olejem?
Dik,
Pavel

Autor:  Elkimek [ ned dub 28, 2013 10:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

pv33 píše:
Jako patlanina a jako snidane ti to urcite fachat bude \":D\" . Pokud bys chtel aby ti to fachalo i jako smes lneneho oleje a tvarohu (nebo neceho obdobneho, v USA pouzivaji cottage) kterou dr Budwigova uspesne lecila nemoci, nejen rakovinu, tak si to porovnej s navodem, ktery jsem dal na viewtopic.php?p=37863#p37863 a zkus se priblizit k navodu. Ma byt pomer 1 lzice oleje : 2-3 vrchovatejsi lzice tvarohu, prikladam i odkaz na video, kde to mas nazorne. A v tvem pripade bych doporucil nasadit kompletni jdielnicek podle Budwigove, nejen tu smes lneneho oleje. Mit tve problemy tak bych to zkusil aspon mesic nebo dva a pak bys videl.
Navod podle Budwigove píše:
Příprava směsi lněného oleje a tvarohu:
Na http://www.budwig-videos.com/articles/20080531 je video s přípravou a následující popis. Doporučuji se na video podívat i když neumíte anglicky. Překlad:
Pro nejlepší účinek připravte jen pro jedno jídlo - vyhněte se skladování. Konzumujte ihned. Použijte biopotraviny pokud je to možné.
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
[3] Přidat čerstvé (nebo rozmrazené, dříve zmrazené) bobuloviny, borůvky,... jahody, ... obsahují protirakovinné kyseliny.
[4] Přidejte další čerstvé ovoce, pokud chcete, v celkové výši 1 / 2 až 1 šálek ovoce.
[5] Je-li směs příliš hustá, přidáme ovocnou šťávou [např. tmavé hrozny, borůvky] nebo mléko. Ovoce a šťávy z něj jsou prokazatelně protirakovinné.
[6] Přidat rozstrouhané organické ořechy, jako jsou ořechy vlašské nebo para ořechy(mají selen) [nikoliv arašídy] a pokud budete chtít, trochu medu a vanilky.

Tak já rakovinu nemám, ani v podstatě, krom porušení PNS taky ne, nic závažnějšího. Myslíš, resp. slyšel si někde o tom že by SP měla vliv na myolinové pouzdra?

Edit: Tak nejlevněji a možná nejzdravěji SP jedna porce: 90ml kozího domácího jogurtu, 45ml lněného oleje a 1,5 lžíce lněných semínek. K snídani to je asi 14kč se zdejšími cenami. Ještě uvažuju o kefíru místo jogurtu, asi by to bylo ještě levnější a zdravější \":)\"

Autor:  pv33 [ ned dub 28, 2013 1:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Elkimek píše:
Tak já rakovinu nemám, ani v podstatě, krom porušení PNS taky ne, nic závažnějšího. Myslíš, resp. slyšel si někde o tom že by SP měla vliv na myolinové pouzdra?

Dieta Budwigovy neni jen na rakovinu, ale i na artritidu, arteriosklerozu, astma, diabets II a dalsi probemy spojene se srdcem a krevnim obehem. A verim, ze temer na vsechny nemoci ktere vznikly z blbe zivotospravy. Na rozdil od doktoru neverim, ze kazda diagnoza musi mit spoji specifickou lecbu a za zaklad beru ocisty a zmenu stravy. A co se tyka te zmeny stravy, dieta Budwigova je asi jedna z nejlepsich moznosti.
Taky by me kdysi nenapadlo kdyz jsem "vnutil" dvema zenam 21 dni pustu, v jednom pripade kvuli vysokemu tlaku a v druhem pripade kvuli rakovine, ze se zbaveji jedna karpalu, brneni v rukou a bolesti rukou a druha bolesti kolena a problemu s prstama u ruky. Kdyz chtela psat, tak si levou rukou dala propisku do prave ruky a zmackla prsty a pak tou pravou psala. Takze sam bych samozrejme zacal ocistama, ale pak treba tu Budwigovou. A myslel jsem, ze se tady zabyvas patlaninou protoze je leciva, ale jestli jen resis problem co k snidani, tak samozrejme dietu B nepotrebujes.

Autor:  Elkimek [ ned dub 28, 2013 3:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Jasně, chápu, díky. Neřeším jen snídani, chci jíst pravidelně SP, a napadlo mě že ke snídani. Určitě to bude lepší než kafe s ořechovym závinem z lídlu nebo vánočka s marmeládou \":)\"

Dneska sem ji teda udělal dvě porce, pro mě a přítelkyni.

170ml domácího kozího jogurtu
90ml lněného oleje
3,5 lříce lněného semínka

na dochucení holand. kakao a Sladík.

Po spolknutí to mělo sice hořkou chuť ale dalo se to, asi je to o zvyku. Každopádně na to že jím dost velký porce těstovin, kuskusu, rýže mě tohle parádně zasytilo \":)\"

Autor:  pokora [ pon dub 29, 2013 6:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Co se týče ovčí brynzy (deklarované jako zrající), pokud si ji zamrazím do zásoby, může to nějak výrazně ubrat její kvalitě?

Autor:  Elkimek [ pon dub 29, 2013 7:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Výrobce brynzy mi řekl že ne, nijak ji to neuškodí. Ale po pokuse s brynzou bych ji už nepoužil. Je v ní docela dost soli a směs je dost hořká. \":)\"

Autor:  30miro [ pát kvě 03, 2013 4:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

pv33 píše:
Příprava směsi lněného oleje a tvarohu:
Na http://www.budwig-videos.com/articles/20080531 je video s přípravou a následující popis. Doporučuji se na video podívat i když neumíte anglicky. Překlad:
Pro nejlepší účinek připravte jen pro jedno jídlo - vyhněte se skladování. Konzumujte ihned. Použijte biopotraviny pokud je to možné.
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
[3] Přidat čerstvé (nebo rozmrazené, dříve zmrazené) bobuloviny, borůvky,... jahody, ... obsahují protirakovinné kyseliny.
[4] Přidejte další čerstvé ovoce, pokud chcete, v celkové výši 1 / 2 až 1 šálek ovoce.
[5] Je-li směs příliš hustá, přidáme ovocnou šťávou [např. tmavé hrozny, borůvky] nebo mléko. Ovoce a šťávy z něj jsou prokazatelně protirakovinné.
[6] Přidat rozstrouhané organické ořechy, jako jsou ořechy vlašské nebo para ořechy(mají selen) [nikoliv arašídy] a pokud budete chtít, trochu medu a vanilky.

Znovu připomínám : JE ROZDÍL,ZDA SE UŽÍVÁ "PATLANINA" JAKO LÉK PRO ONKOLOGICKY NEMOCNÉ A NEBO JAKO PREVENCE PROTI RAKOVINÉ A DALŚÍM CHOROBÁM.V některých mých předešlých příspěvcích jsem položil několik otázek a protože se mi zde nedostalo uspokojujících odpovědí, konzultoval jsem tyto u odborníka na VŠCHT pro mléčné výrobky,tuky a kosmetiku.
K výše uvedenému receptu (pouze z pozice nemocných) si dovolím komentář:
Pro nemocné rakovinou bych z výše uvedeného receptu vyloučil jakýkoli cukr (med,sladké ovoce a jejich šťávy atd.) ,byť je pro mnohé bez rakoviny zdravé a prospěšné.K ovoci ,které je prospěšné onkol. nemocným budu psát níže.
Pro blahodárný účinek patlaniny NENÍ nutná okamžitá konzumace, ráno vyrobená celodenní dávka uložená v lednici vyhovuje.
K bodu 1) Zde bych si dovolil odbočit k načerpaným informacím o kvalitě různých druhů tvarohu.Rozhodující složkou pro léčení rakoviny je sušina (nebo mnohdy uváděná jako bílkovina).Vše ostatní - zda je kozí,tučný ,nízkotučný,vyráběný se syřidlem nebo bez něj je podružné a pouze vylepšuje zpracování a nebo např. stravitelnost. U tučného nebo nízkotučného(tolik diskutovaný rozdíl mezi doporučením J.B. z let 50. a nebo pozdějších 90. min. stol.) platí totéž; je-li při stejném objemu více bílkovin v nízkotučném, je vhodnější tento. To, že se některé stopové (vitaminy a pod.) vyloučí při odstředění je nepodstatné proti tomu,že nezatěžujeme organismus živočišným tukem navíc.
K bodu 2) Jsou-li čerstvě namletá lněná semínka okamžitě zamíchána do patlaniny,zamezí se přístupu vzduchu a není potřeba okamžitá konzumace,viz.výše - denní dávka v lednici.
K bodům 3)4)5) Rakoviné buňky papají cukr a nemají rády kyslík a zásadité prostředí. Proto jakékoli zvyšování kyselosti organismu je nevhodné. O prospěšnosti některého ovoce a zeleniny bych opisoval z dobře zpracovacovaných pasáží od Tullia Simonciniho (zadejte jméno a čtěte jeho práci i s životním osudem poznamenaným dlouhými prsty farmaceutickou loby).
Stručně: Rostliny,které jsou napadány plísněmi, produkují obranou látku Salvestrol. Ten reaguje s enzymem CYP1B1 obsaženým v rak. buňce a tím ji ničí. Zelenina a výše uvedené ovoce ošetřené pesticidy je pro tyto účely nepoužitelné,protože Salvestrol se netvoří.
K bodu 6) bez medu
Ještě obecně - místo mlékem bych patlaninu ředil pro nás aktivními tekutinami - kefír,acidofilní ml. a pod.

Stránka 85122 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/